ФОТО. Колядували по-футбольному!

10.01.2016 - 00:57

На сайті football24/ua у Стаса Бебеха записана чудова цитата: «Футбол – як сенс життя: лежить глибше й важить більше, ніж політика й поп-музика разом узяті». Тим паче коли грають хлопчаки.

У сказаному вкотре можна було переконатися на традиційному дитячому турнірі з міні-футболу, котрий під егідою Федерації футболу Закарпаття завершився в ужгородському спорткомплексі «Юність» й був присвячений Новорічно-Різдвяним святам.

Ігри розпочалися ще старого року – на свято Миколая, а завершилися вже в нинішньому – на Різдво. У такий спосіб футбол виявився не лише поза політикою, а й організатори пошанували представників різних релігійних конфесій. І звичайно, діти отримали в цей період важливу ігрову практику.

Олександр ЧЕГІЛЬ, голова дитячо-юнацького комітету Федерації футболу Закарпаття, зазначив: «Турнір насамперед приваблює масовістю. Не скажу зараз скільки точно, але понад 60 команд загалом брали участь у ньому. Спочатку змагалися в чотирьох зонах на місцях (у Хусті, Берегові, Мукачеві й Ужгороді). Далі по 8 команд серед хлопців 2003 – 2004 та 2005 – 2006 років визначали переможця у фінальній стадії. Приємно відзначити, що завдяки Федерації футболу та спонсорам діти мали безкоштовні обіди й отримали солодкі призи. Власне команди продемонстрували футбол високої якості. Змагання показали, що в нас є таланти, із якими потрібно працювати й надалі».

Такої ж думки дотримується й Віктор КАЧУР, заступник голови Федерації футболу Закарпаття. Зокрема, він додав: «У молодшій віковій групі ми побачили ряд цікавих і яскравих особистостей. Старші ж хлопці вже намагалися грати в дорослий футбол, і всі бачили, які емоції й пристрасті панували на майданчиках і поруч із ними серед глядачів».

На змагання не змогли прибути тільки виноградівці (за попередньою інформацією через ожеледицю), а так усі заплановані учасники приїхали.

Гравці 2005–2006 рр. н.

СДЮСШОР-1 (Ужгород),

СДЮСШОР-2 (Ужгород),

СОК ДЮСШ (Мукачево),

ФК «Сузір’я» (Свалява),

ДЮСШ (Тячівський район),

ДЮСШ «Нарцис» (Хуст),

ДЮСШ (Берегівський район),

ДЮСШ (Виноградів).

Група «А»

Команди 1 2 3 4 В Н П Р/м О М
1 СДЮСШОР-1 (Ужгород) 1:0 8:0 1:0 3 0 0 10:0 9 1
2 ДЮСШ (Берегівський район) 0:1 0:0 1:2 0 1 2 1:3 1 3
3 ДЮСШ «Нарцис» (Хуст) 0:8 0:0 1:2 0 1 2 1:10 1 4
4 СОК ДЮСШ (Мукачево) 0:1 2:1 2:1 2 0 1 4:3 6 2

Група «Б»

Команди 1 2 3 4 В Н П Р/м О М
1 СДЮСШОР-2 0:2 0:1 0 0 2 0:3 0 3
2 ДЮСШ (Виноградів)
3 ДЮСШ (Тячівський район) 2:0 0:2 1 0 1 2:2 3 2
4 ФК «Сузір’я» (Свалява) 1:0 2:0 2 0 0 3:0 6 1

Півфінал:

СДЮШОР-1 (Ужгород) – ДЮСШ (Тячівський район) – 5:1,

СОК ДЮСШ (Мукачево) – ФК «Сузір’я» (Свалява) – 0:3.

Фінал

3 – 4 місця. ДЮСШ (Тячівський район) – СОК ДЮСШ (Мукачево) – 2:1.

1 – 2 місця. ФК «Сузір’я» (Свалява) – СДЮШОР-1 (Ужгород) – 1:4.

Кращі гравці турніру: Назар Юришинець (Тячівський район), Артур Мошак (Ужгород), Олександр Мауріц (Свалява).

Василь ОРОС, тренер команди СДЮСШОР-1 (гравці 2005 року народження) після перемоги в турнірі сказав: «Турнір важливий, оскільки є традиційним і єдиним, який тепер організувала Федерація футболу Закарпаття. Приємно, що в ній піклуються про підростаюче покоління. Сподобався хороший рівень учасників. Зокрема, – представники Мукачева, Сваляви, Тячівського, Берегівського районів. Фактично із 4-5 команд кожна могла виграти змагання». А ось наставник ФК «Сузір’я» (Свалява) Михайло Стегура зазначив ще таке: «У нас в області не вистачає таких майданчиків, як в СК «Юність», тому коли діти потрапляють в хороші умови, намагаються особливо показати все, на що здатні. Матчі за участю нашої команди засвідчили, що на Свалявщині є й будуть таланти. А результат, якого досягли, проілюстрував: досягли успіху, але ще й маємо куди рости».

Майже всі поєдинки в цій віковій групі були надзвичайно видовищними. І якщо успіх підопічних Василя Ороса з СДЮСШОР сенсацією не став, то приємно подивували, наприклад, представники «Сузір’я». Причому не стільки результатом (бо переможець і срібний призер, хай і в інших вікових групах, але так само успішно виступають у ДЮФЛ Закарпаття), як рівнем поставленої роботи. Один лише штрих: у фіналі свалявці поступаються ужгородцям 0:4. Тренер «Сузір’я» Василь Стегура не кричить на дітей, як часто, на жаль, трапляється в таких випадках, а продовжує холоднокровно керувати колективом. І підопічні не «губилися», грали у свій футбол до кінця. Як наслідок, забили гол.

Порадували своєю грою й підопічні Павла Іванчова з Тячівщини та Василя Горського з Мукачева, котрі також серед кращих команд турніру.

Гравці 2003 – 2004 рр. н.

СДЮСШОР (Ужгород),

ДЮСШ (В.Березний),

ФК «Мукачево»

СОК ДЮСШ (Мукачево),

ДЮСШ (Тячівський район),

ДЮСШ (Хустський район),

ДЮСШ (Іршава),

ДЮСШ (Берегівський район).

Група «А»

Команди 1 2 3 4 В Н П Р/м О М
1 ДЮСШ (В.Березний) 3:5 3:1 0:2 1 0 2 6:8 3 4
2 ДЮСШ (Берегівський район) 5:3 0:1 0:2 1 0 2 5:6 3 3
3 ДЮСШ (Хустський район) 1:3 1:0 2:0 2 0 1 4:3 6 1
4 СОК ДЮСШ (Мукачево) 2:0 2:0 0:2 2 0 1 4:2 6 2

Група «Б»

Команди 1 2 3 4 В Н П Р/м О М
1 ФК «Мукачево» 1:2 0:1 1:4 0 0 3 2:7 0 4
2 ДЮСШ (Іршава) 2:1 0:1 0:6 1 0 2 2:8 3 3
3 ДЮСШ (Тячівський район) 1:0 1:0 0:3 2 0 1 2:3 6 2
4 СДЮСШОР (Ужгород) 4:1 6:0 3:0 3 0 0 13:1 9 1

Півфінал:

ДЮСШ (Хустський район) – ДЮСШ (Тячівський район) – 0:2,

СОК ДЮСШ (Мукачево) – СДЮСШОР (Ужгород) – 0:2.

Фінал

3 – 4 місця. ДЮСШ (Хустський район) – СОК ДЮСШ (Мукачево) – 0:2.

1 – 2 місця. ФК ДЮСШ (Тячівський район) – СДЮШОР (Ужгород) – 0:3.

Кращі гравці турніру: Євген Кічун (Ужгород), Янош Теремта (Тячівський район), Іван Мартинуззі (Мукачево).

Василь ПАКУЛІН, тренер команди старших юнаків (Берегівський район): «Ми виграли в себе вдома зону й радо прибули на завершальну стадію змагань. Що я можу сказати? Хороші зал, рівень команд, суддівства, організації заходу в цілому, учасники на початку року отримали чудову ігрову практику». Солідарний із колегою й тренер-тріумфатор Тарас Вайданич із СДЮСШОР (Ужгород): «Змагання організовані на досить високому рівні. Федерація футболу Закарпаття серйозно підійшла до змагань. Було два заступники голови ФФЗ, не кажучи про інших працівників, для дітей організовано обіди й солодкі подарунки, а пережці турніру ще й безкоштовно скуштували піцу в пі церії. Я такого не мпам’ятаю. Звичайно, грою порадували й діти. Хоч ми серйозно готувалися, але все ж молодші за суперників».

Справді, у перемозі СДЮСШОРівців, знову ж, дивини немає. Але з іншого боку, підопічні Тараса Вайданича на рік молодші. При тому результати команди 3:0, 4:1, 6:0 тощо говорять самі за себе. Воднораз заслуговують на похвалу підопічні Золтана Сіль ваші з Мукачева, Федора Приходька з Тячівщини, які в непростому конкурентному суперництві теж здобули собі, що називається, місце під сонцем, тобто стали призерами. До речі, усіх їх нагороджували заступники голови Федерації футболу Закарпаття Віктор Наскалов, Віктор Качур та член виконкому Закарпатського обласного відділення НОК України Анатолій Плеханов. Відрадно, що на турнірі побували й ветерани закарпатського футболу. такі, скажімо, як Андрій Гаваші. Адже саме в спадкоємності поколінь сила будь-якого футболу.

І звичайно, самі діти надзвичайно раділи змаганням. Одні з них мріють про великі клуби, а інші залишаються патріотично віддані своїм командам.

В’ячеслав ФІЦАЙ, 5 клас, 10 років, представник команди Тячівського району: «Футбол – просто класна гра. Люблю його за те, що можна вдарити по м’ячу, зробити хорошу передачу або ж забити гол. І хоч я – захисник, головне завдання – оборона власних воріт, та на перемогу команди працюють усі. Уже три роки займаюся футболом і хочу грати за команду Тячева».

Ігор КОБИЛЯШ, 5 клас, 10 років, представник команди Ужгорода: «Футболом уже займаюся 6 років. Люблю його за несподівані моменти, які виникають у ході гри. І звичайно приємно, що як нападник я забивав на цьому турнірі, а моя команда ви грала змагання. У майбутньому мрію виступати за мадридський «Реал».

…Потрібно було бачити, як, скажімо, свою команду підтримували тячівці, а представники різних колективів енергійно реагували на виголошення імен кращих гравців турніру. Чимало з них уже поставали друзями. А самі матчі з їх інтригою, забитими м’ячами та красивими комбінаціями…

До сказаного слід також подякувати почесному президентові ФК «Минай» Валерію Пересоляку, котрий забезпечив для всіх гравців солодкі подарунки, та піцерії «Колізей», яка почастувала піцою переможців турніру – футболістів із СДЮСШОР.

Завтра турнір продовжиться. Гратимуть дівчата. Змагатимуться:

ДЮСШ (Перечинський район),

ЗОДЮСШ (Ужгород),

ДЮСШ «Колос» (Виноградівський район),

ДЮСШ «Колос» (Іршавський район),

ДЮСШ «Колос» (Мукачівський район),

ДЮСШ (Хуст).

Володимир ТАРАСЮК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.