ФОТО. Коли наснаги додають дівчата, або Колядували по-футбольному-2

11.01.2016 - 12:26

Англійський поет і прозаїк Радьярд Кіплінг писав: «Деяким жінкам досить один раз пройти вулицею, щоб залишитися в пам’яті чоловіка назавжди». Якщо ці слова перефразувати по-футбольному, то можна теж з упевненістю сказати: хто бачив красунь у грі на майданчику, так само не забуде. Власне, сказане підтвердив і традиційний турнір із міні-футболу серед дівчат, котрий услід за змаганнями хлопців відбувся під егідою Федерації футболу Закарпаття в ужгородському спорткомплексі «Юність» із нагоди Новорічно-Різдвяних свят.

Вищезазначені змагання мають ще більшу вагу ніж у хлопців. По-перше, у представниць слабкої статі значно менше турнірів загалом. По-друге, попереду відповідальні всеукраїнські старти, на які вже потрібно «пристрілюватися» зі складом збірної області. Невипадково, в обласному центрі зібралися кращі команди з першості області.

Гравчині 2000 р. н. і молодші

ДЮСШ (Перечинський район),

ЗОДЮСШ (Ужгород),

ДЮСШ «Колос» (Виноградівський район),

ДЮСШ «Колос» (Іршавський район),

ДЮСШ «Колос» (Мукачівський район),

ДЮСШ «Колос» (Хустський район).

Команди 1 2 3 4 5 6 В Н П Р/м О М
1 ЗОДЮСШ (Ужгород) 0:0 1:1 3:0 2:0 1:0 3 2 0 7:1 11 2
2 ДЮСШ «Колос» (Хустський р-н) 0:0 0:4 1:1 0:0 0:1 0 3 2 1:6 3 5
3 ДЮСШ «Колос» (Мукачівський р-н) 1:1 4:0 3:0 0:0 2:1 3 2 0 10:2 11 1
4 ДЮСШ «Колос» (Іршавський р-н) 0:3 1:1 0:3 2:1 0:1 1 1 3 3:9 4 4
5 ДЮСШ (Перечинський р-н) 0:2 0:0 0:0 1:2 1:2 0 2 3 2:6 2 6
6  ДЮСШ «Колос» (Виноградівський р-н) 0:1 1:0 1:2 1:0 2:1 3 0 2 5:4 9 3

Кращі гравці турніру: Дарина РОШИНЕЦЬ (Хустський район), Людмила Куніна (Мукачівський район), Ірина ГАВАНЕЦЬ (Ужгород).

Як і очікувалося, усі матчі відбувалися в цікавому й наполегливому суперництві. Про це свідчить і той факт, що лише 3 з 15 зустрічей завершилися перемогою з великим рахунком. Або ж чим не красномовне свідчення на користь неабиякої інтриги турніру: переможця визначили тільки після останньої зустрічі між ужгородками й представницями Виноградівщини. При тому довелося рахувати різницю м’ячів, яка виявилася на користь вихованок Василя Федака з команди Мукачівського району. Утім і підопічні тренера Крістіни КОСТЕНКО із ЗОДЮСШ, і інші учасниці також справили гідне враження, тому, гадаю, уболівальникам було цікаво спостерігати за їхніми діями, часто нестандартними, а отже, непередбачуваними.

Федір ВАРГА, старший тренер збірної області, відповідальний за розвиток жіночого футболу в ФФЗ, зазначив: «Рік ми розпочали успішно в Новояворівську Львівської області. Там виступили в турнірі за участю 14 команд. Наш колектив дівчат був сформований із вихованок ЗОДЮСШ й посів 3 місце. Ці ж змагання теж виправдали сподівання. Зібралися кращі юні футболістки краю. Вони показали хороші матчі. Учасниць забезпечили безкоштовними обідами й солодкими призами. У березні проведемо змагання до Міжнародного жіночого дня. Також матимемо обласні спортивні ігри школярів, за підсумками якої остаточно сформуємо збірну до цьогорічних Спортивних ігор школярів України. Це буде найголовніший для нас захід».

Не приховували задоволення від змагань і інші тренери. Так, Михайло ГОЗДОК, наставник команди Виноградівського району, сказав: «Для мене як тренера це вже 10-й турнір. І він, як і більшість попередніх, виявився успішним. Наша команда стала призером, а складається з дівчат, які навчаються в Королівських ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1 і № 2. Є спортсменки з Чорнотисова, Чепи. Загалом майже всі команди виявилися рівними, а учасниці продемонстрували високий рівень суперництва, адже хочуть виступати за збірну області». Своєю чергою, Василь ІЗАЙ, тренер команди Хустського району зізнався: «Хороший турнір, який дає можливість дівчатам набути ігрового досвіду, розкрити свій потенціал. Ми зіграли непогано, адже три матчі звели внічию, а в одному поступилися тільки з мінімальним рахунком. Водночас нам є ще чому повчитися. Будемо працювати й удосконалюватися надалі. Дякую організаторам, які надали можливість позмагатися».

Власне, і самі дівчата радо виступили в турнірі, адже люблять, як кажуть, поганяти м’яча й прагнуть закріпитися в збірній Закарпаття.

Каріна ФЛОРА, збірниця області, 15 років, Хустський район: «Люблю футбол, у якому завжди намагаюся досягти позитивного результату. А оскільки я ще й нападниця, то намагаюся побільше забивати. Крім того, матчі дають можливість познайомитися з новими дівчатами, поспілкуватися з ними».

Дарина РОШИНЕЦЬ, збірниця області, 12 років, Хустський район: «Я – воротар, а він, говорять, півкоманди замінює. Хочу й надалі вдосконалюватися, щоб побільше виручати свій колектив. Успіх обов’язково прийде через тренування та ігрову практику загалом».

…По завершенні змагань відбулася традиційна церемонія нагородження. Її провели заступник голови Федерації футболу Закарпаття Віктор КАЧУР та член виконкому Закарпатського обласного відділення НОК України Анатолій ПЛЕХАНОВ.

Як і на турнірі хлопців, слід подякувати почесному президентові ФК «Минай» Валерію ПЕРЕСОЛЯКУ, котрий придбав дівчатам солодкі подарунки, а також піцерії «Колізей», яка почастувала піцою головних тріумфаторок – футболісток із Мукачівщини.

А тим часом довго нудьгувати шанувальникам футболу не доведеться. У першу суботу лютого стартує зимова першість області. І буде вже все по-дорослому…

Володимир ТАРАСЮК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.