Берегівщина стартує у «Зимовому кубку»

06.02.2016 - 10:02

У неділю, 7 лютого, розпочинаються перші масові змагання під егідою БРФФ – «Зимовий кубок» району з футболу.

У поточному сезоні цей турнір обіцяє бути цікавим і непередбачуваним. Якщо в попередні роки легко було спрогнозувати і визначити лідерів, то цього разу це надскладно. Адже явних фаворитів немає. Про це свідчить і опитування на сайті районної федерації футболу, яке показує, що думки вболівальників розходяться. Як підсумок, ціла когорта команд за цими показниками може стати переможцем «Зимового кубку». Постає питання, в чому причина? А їх багато.

У лідера останніх років, бадалівського «Фенікса», зміни у керівництві. За чутками, команду покинув її президент Юрій Кноблох, а це, може негативно вплинути на кінцевий результат. До того ж «Фенікс» залишило ряд провідних гравців. Але Бадалово має славну історію і традиції. Футбол там завжди був і, безперечно, буде.

Головний суперник бадалівців в останні два роки – «Артос» (Гать) наразі лідирує в опитуванні. Там молода та амбітна команда. Середній вік гравців у минулому сезоні складав 21 рік, і вони гідно провели чемпіонат. Багато залежить від того, хто залишив команду і хто поповнить її ряди. Однозначно, що «Артос» ставить перед собою найвищі завдання. А якщо врахувати амбітність молодого президента Іштвана Локіти та досвід тренера Бейла Гея, ця команда має всі шанси на перемогу.

Черговим претендентом може бути берегівська «Зірка». Свого часу цей колектив завдавав тон у районному футболі. У 2014-му команда зникла з футбольної карти району, а минулого сезону, завдяки новому президенту Йосипу Бакошу та тренеру Юрію Маргітичу, колектив знову заявився у чемпіонаті. Протягом сезону команду лихоманило: підбирався колектив, награвався склад. У результаті – чемпіонат вони завершили на п’ятому місці. Але саме цей колектив наприкінці минулого року став переможцем «Кубка Федерації». Ще одним чинником сили цієї команди є те, що лави «Фенікса» поповнили провідні гравці «Зірки».

Хорошу гру в минулому сезоні демонструвала команда з «Талісман» з Великих Берегів. Основну обойму цього колективу складали гравці 1995–1999 років народження. Як дорослі, так і юнаки, завоювали бронзові медалі чемпіонату. Карло Горват та Чобо Копор зібрали боєздатну команду. У «Зимовому кубку» до колективу приєдналися добре відомі футболісти на Закарпатті Володимир Бабич, Михайло Карібов, Сергій Лендєл та Андрій Сироватко. Від такого клубу можна очікувати тільки перемог.

Після річної перерви відродилася команда в Яношах. Про цей колектив можна говорити багато, тому що на теренах області мало хто забув про цю самобутню команду, яка довгі роки виступала в чемпіонаті області. Після обрання головою села Іштвана Барти, футбол в Яношах відроджується, і безперечно, команда одна з тих, хто побореться за найвищі місця. З достовірних джерел відомо, що тренером команди буде відомий своїми виступами за «Берегвідейк» Іван Сливка.

Бере участь в цьому турнірі і команда Великої Бийгані. Всі ми добре пам’ятаємо її по виступам у Вищій лізі минулорічного чемпіонату області. Із команди пішов президент Олександр Гоздог (сподіваємось, тимчасово). Досвід гравців за виступами в обласному чемпіонаті може слугувати надією на успішний результат. Але напрошується питання: чи зможе Велика Бийгань досягати без Олександра Гоздога того результату, до якого звикли? Адже добре відомо, що до приходу пана Олександра команда була середнячком районної першості. А саме під його керівництвом клуб перетворився в одного з лідерів обласного футболу.

Непогані шанси поборотися за звання найкращого має ФК «Кідьош». Колектив, який заснували в 2011 році, має хороший прогрес. Саме там найкраща роздягальня з усіма умовами. Це свідчить про те, що колектив обрав правильну тактику. Створивши інфраструктуру президент Бейло Дерцені не приховує амбіцій – досягати найкращих результатів. Досвіду йому не позичати. Всю свою футбольну кар’єру грав у найкращих командах району, які боролися тільки за перше місце. До того має хороших помічників – тренерів Чобо Чотловша та Отіллу Товта.

Непоганий колектив і у «Запсоні». Після кількох провальних сезонів, колектив очолив Ференц Буда і результат не забарився. Щороку команда досягає кращих результатів. У минулому «Зимовому кубку» цей колектив дійшов до півфіналу, де мінімально поступився бадалівському «Феніксу».

Після річної перерви до змагань повертаються футболісти з Четфолво. Цей клуб може здивувати. За кермом команди стоять амбітний Андрій Горват та досвідчений і незмінний тренер Карло Філе.

У районний футбол повертається і ФК «Батьово», команда, яка представляє найбільший населений пункт району. Потенціал колективу дуже великий, головне його використати. Багаторічний кіпер цієї команди Юлій Товт почав відновлювати команду ще наприкінці минулого сезону. І саме Батьово феєрично перемогло в «Зимовому кубку» з міні-футболу. Будемо сподіватись, що та перемога додала наснаги колективу та його президенту, тренеру та голкіперу в одному лиці Юлію Товту і його підопічним.

Загадковою є команда з Попова. Завдячуючи футбольному фанату Адальберту Калі цей колектив після двадцятирічної перерви регулярно бере участь у всіх районних змаганнях. Зірок з неба команда не хапає. Основна увага колективу зверталась на виховання юнаків, які задавали тон в чемпіонаті. Вони виросли, настав їх час. Саме зараз вони можуть проявити себе з найкращої сторони.

І зовсім темна конячка – Велика Добронь. Команда з-за меж району. Подала заявку на участь у змаганнях Берегівського району. Виконком БРФФ вислухав аргументи керівництва цього колективу про причину їх бажання виступити в «Зимовому кубку» і, на здивування, одноголосно ухвалив рішення про включення Великої Доброні.

Відтак дванадцять колективів уже цієї неділі, 7 лютого, на стадіонах ім. Дьордя Борно в Яношах та Чопівки в Берегові вийдуть на старт і протягом майже двох місяців визначатимуть найкращого.

Зона А: Яноші, стадіон «Ім. Дьордя Борно»:

11:00 – ФК «В. Добронь» – ФК «Запсонь»

12:30 – ФК «Батьово» – ФК «В. Бийгань»

14:00 – ФК «Яноші» – ФК «Попово»

Зона Б: Берегово, стадіон «Чопівка»:

11:00 – ФК «Артос» (Гать) – ФК «Четфолво»

12:30 – ФК «Фенікс» (Бадалово) – ФК «Талісман» (В. Береги)

14:00 – ФК «Зірка» (Берегово) – ФК «Кідьош».

Віталій БІРОВЧАК, ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.