Турнір на честь А. Гаваші. День третій: поталанило не всім

25.08.2016 - 08:26

Цей ігровий день був не менш напружений, ніж два попередні. Перший і частково другий дні були, можливо, десь і легшими в тому плані, що команди могли застосувати домашні заготовки в протистояннях. Це спрацьовувало, бо вони не знали одна одну. Після двох турів учасники турніру вивчили суперників, і тренери мали змогу внести корективи в ігри своїх команд. Здивувати суперника стало важче. Прикладом може служити матч Team Brandenburg – Puskas academia.

U-15 (2002 р.н.)

Група А

Team Brandenburg (Німеччина) – Puskas akademia (Budapest) – 0:2

Німецькі юнаки впевнено провели перші два поєдинки і були найбільш реальними претендентами на вихід до четвірки кращих. Угорці – навпаки: демонстрували хорошу гру, але зазнали двох поразок. Мабуть, це трішки розслабило команду Бранденбургу, бо поєдинок із «академіками» Будапешта вони провели нижче своїх можливостей. Угорці діяли значно гостріше, створили більше небезпечних моментів. Не спонукав до активних дій німецьких футболістів навіть пенальті, нереалізований футболістами угорської столиці. У підсумку наші сусіди провели два м’ячі й отримали цілком заслужену перемогу.

Німецьким футболістам залишилося чекати на перебіг подій протистояння матчу донеччан та львів’ян.

ФК «Шахтар» (Донецьк) – УФК «Карпати» (Львів) – 2:0

Матч був видовищним і бойовим. «Шахтар» грав широко, використовуючи фланги. Дуже чітко діяв захист, непогано комбінували півзахисники. Львів’яни приграли їм у тактичній побудові гри, що в підсумку й принесло у їх ворота два м’ячі.

Ця перемога дозволила «гірникам» вийти до четвірки кращих у молодшій віковій групі. Один гол зіграв злий жарт із німецькими футболістами.

У підсумку Team побореться за 5–8 місця. Шкода, бо у них дуже хороша команда і є чому повчитися.

Група В

У цій групі найкращу гру продемонстрували юнаки СДЮСШОР Ужгород, які перемогли майже у всіх матчах і не пропустили жодного м’яча в груповому турнірі.

ФК «Шахтар-03» (Донецьк) – СДЮСШОР Ужгород – 0:2

Молодші на рік «гірники» демонструють непогану гру, але фізичні кондиції у цій віковій групі відіграють важливу роль. Ужгородці були сильніші в багатьох компонентах, що в підсумку й принесло їм перемогу. У зональному турнірі юнаки СДЮСШОР вийшли до четвірки кращих у молодшій віковій групі.

УФК «Харків» – вихідний

Група С

Дві команди, ФК «Динамо» (Київ) та ФК «Львів», впевнено провели перші два поєдинки, й доля першого місця вирішувалася в очному протистоянні.

ФК «Динамо» (Київ) – ФК «Львів» – 2:2

Матч видався цікавим і видовищним. Команди були достойні одна одної. У кожній із них – багато класних виконавців, які самотужки можуть вирішити долю матчу. В індивідуальному плані кияни були більш цікавими, а львів’яни демонстрували кращу командну гру. Перемогти могли як одні, так і інші, але фінальний свисток зафіксував нічийний результат 2:2, який за рахунок кращої різниці забитих і пропущених м’ячів вивів до фінальної частини ФК «Динамо». У киян – 14:3 =+11, у львів’ян – 12:2=+10. І тут один м’яч вирішив долю путівки до четвірки сильніших, а ФК «Львів» побореться за 5 – 8 місця.

FC VSS «Kosice» – BRW-ВІК (Володимир-Волинський) – 1:1

Обидва клуби невдало виступили в груповому турнірі. Якщо словацька команда незнайома вболівальникам, то володимир-волинська школа юнацького футболу – одна з кращих на Західній Україні, і слабка гра цієї команди неприємно здивувала. Нічия – закономірний результат матчу.

Група D

У цій групі явний лідер ФК «Карпати» Львів, який не залишив шансів іншим суперникам.

ОК ім. Піддубного (Київ) – ФК «Мункач» (Мукачево) – 2:0

Мункачівці неприємно здивували. У команди є сильні й відверто слабкі місця. Кульгає й командна гра. У цьому матчі «Мункач» програв киянам за грою. Тренерському штабу є над чим попрацювати. До старту чемпіонату ДЮФЛ України залишилося не так багато часу.

ФК «Верес-КОЛІФКС» (Костопіль) – ФК «Карпати» (Львів) – 0:5

«Карпати» справді найкраще дивилися в групі D. Вони з легкістю здобули три перемоги з різницею м’ячів 10:0. «Верес-КОЛІФКС» – новачок Вищої ліги ДЮФЛ України, і в нього явно не вистачає досвіду виступів на такому рівні. Тут усе в порядку з морально-вольовими якостями, але цього явно недостатньо для такого маститого суперника, як ФК «Карпати».

Сьогодні відбудуться півфінальні матчі кращої четвірки. Зустрінуться ФК «Шахтар» – СДЮСШОР та ФК «Динамо» – ФК «Карпати». Інші команди розіграють місця з 5 по 15.

U-17 (2000 р.н.)

Група А

У цій групі принаймні три команди були майже рівні за класом, і долю матчів часто вирішувала індивідуальна майстерність окремих гравців.

ФК «Шахтар» (Донецьк) – Nyirsuli akadеmia (Nyiregyhaza) – 3:0

Від «Шахтаря» очікували значно більшого. Правда, «гірники» завершили підготовчий збір напередодні турніру і перші поєдинки грали під навантаженням, що наклало відбиток на результат. У цьому поєдинку донеччани були сильнішими, про що свідчить і результат гри.

BRW-ВІК – УФК «Карпати» (Львів) – 1:1

У цьому протистоянні вирішувалася доля путівки до ¼. Гра була цікавою, але обидві команди – непоступливі. Вони більше дбали про захист власних воріт, сподіваючись на активність групи атаки. Не склалося. Бойова нічия 1:1, яка вивела до квартету сильніших УФК «Карпати».

Група В

Усіх здивував «Шахтар-01». Молодші за рік «гірники» – дуже цікава команда, яка переграла досвідчених суперників і здобула путівку до когорти найсильніших.

УФК «Харків» – СДЮСШОР Ужгород – 1:2

Після невдачі з «гірниками» ужгородці налаштувалися на гру належним чином, що й дало позитивний результат: сдюсшорівці переграли сильну команду з Харкова. В ужгородців є недоліки. Зокрема, поки що тут трохи кульгає командна гра. Не вистачає також і лідерів у ланках. Не на належному рівні реалізація, але будемо сподіватися, що тренерський штаб до старту чемпіонату підтягне рівень гри. А те, що потенціал є, засвідчила гра з харків’янами.

ФК «Шахтар-01» (Донецьк) – вихідний

Група С

ФК «Динамо» (Київ) – ФК «Львів» – 4:3

Прекрасний поєдинок – бойовий і видовищний. Чудову гру продемонстрували суперники. Кияни перемогли за рахунок кращої фізично готовності та трішки кращої організації гри.

ФК «Чорноморець» (Одеса) – FC VSS Kosice – 2:0

«Чорноморець», фіналіст чемпіонату ДЮФЛ України, здивував. Команда відіграла матчі туру якось невиразно. У даній грі ми побачили не настільки сильних одеситів, як слабких кошичан. FC VSS Kosice поступалося іншим суперникам за багатьма компонентами футболу.

Група D

ФК «Мункач» (Мукачево) – ОК ім. Піддубного (Київ) – 0:6

Мукачівські юнаки на даний час виглядають посередньо. Загалом, якщо команда програє супернику в майстерності, то тренери компенсують цей недолік високою фізичною готовністю. На жаль, тут не простежується ні перше, ні друге.

ФК «Севлюш» (Виноградів) – ФК «Скала» (Моршин) – 2:2

Лідер чемпіонату Закарпатської області серед юнаків достойно виступив серед кращих команд України. Такого досвіду, як у цих змаганнях, вони не отримають ніде. У цій грі виноградівці зупинили кандидата на вихід до чільної четвірки потужну «Скалу». «Севлюшці» віддали всі сили, але честь аматорського юнацького футболу нашого краю захистили.

У четвер у півфінальних матчах, де вирішуватиметься доля медалей турніру у віковій групі U-17 (2000 р.н.) зустрінуться: УФК «Карпати» (Львів) – ФК «Шахтар-01» (Донецьк) та ФК «Динамо» (Київ) – ОК ім. Піддубного (Київ).

Інші команди боротимуться за 5–15 місця.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.