Турнір на честь А. Гаваші. U-17. День п’ятий: риску підведено

28.08.2016 - 11:38

У п’ятий ігровий день відбувся розподіл місць команд у турнірі. Матчі визначили рейтинг учасників, хоча це чисто умовно тому, що деякі з команд, зокрема «Динамо» (Київ), «Шахтар» (Донецьк), «Чорноморець» (Одеса), УФК «Карпати» (Львів) делегували своїх кращих гравців до збірної України U-17.

У зв’язку з цим порушилися награні комбінації, окремим гравцям не завжди вистачало індивідуальної майстерності, особливо в атакуючому плані. Більшість колективів виступали на фоні фізичних навантажень, що теж позначилося на підсумках матчів, проте гравці отримали можливість продемонструвати свої морально-вольові якості. Будемо відвертими: була й недооцінка суперника, що кидалося у вічі. У підсумку це все виходило боком. Додали інтриги турніру й непередбачувані результати. Серед 30 команд слабких не було.

Основна мета, яку переслідували організатори – це підготовка юнацьких команд до чемпіонату ДЮФЛ України, адже це та вікова категорія, яка в червні наступного року дебютуватиме в дорослому футболі.

Nyirsuli akadеmia (Nyiregyhaza) – FC VSS Kosice (Словаччина) – 1:0

Угорські та словацькі футболісти розіграли 13-14-те місця. І одні, й інші десь недооцінили рівень турніру й приїхали не найсильнішими складами. Як бачимо, результат плачевний. Тренери сусідніх країн швидко зрозуміли свої помилки, але виправити їх вони зможуть лише наступного року. Угорці – тринадцяті, а футболісти з Кошиць на передостанньому чотирнадцятому місці.

УФК «Харків» – ФК «Мункач» (Мукачево) – 1:2

Обидві команди неприємно здивували: від них очікували значно більшого. Ще якихось 2–3 роки харків’яни потужно виступали на всеукраїнській арені, а на сьогодні це команда середнього рівня. Проблеми харківського футболу не оминули і юнацький футбол. «Мункач» в останньому турі чемпіонату ДЮФЛ зберіг прописку у вищому дивізіоні. Нині тут стартував футбольний проект співпраці з угорцями. Йде становлення, але для цього потрібен час. Можливо, саме цей турнір стане стартовим майданчиком для злету. У будь-якому разі мукачівські юнаки переграли своїх візаві й посіли 11-те місце.

ФК «Шахтар» (Донецьк) – ФК «Чорноморець» (Одеса) – 2:1

Рівно два місяці тому ці команди виступали в чемпіонаті ДЮФЛ України й посіли відповідно друге й четверте місця, що є хорошим показником. На турнірі донеччани й одесити не дорахувалися кількох гравців, які покликані під знамена збірної. Крім того, вони явно недооцінили рівень турніру та своїх суперників. Як підсумок, розподіл 9–10 місць. Звичайно, від цих команд очікували більшого.

СДЮСШОР Ужгород – ФК «Скала» (Моршин) – 0:2

Не справдилися сподівання щодо СДЮСШОР Ужгород. Команда вела ретельну підготовку до турніру, але зіграла доволі невиразно. Вразив і програш «Скалі». Через два тижні стартувати у чемпіонаті, і навіть не знаю, чи можна перед цією командою ставити високі завдання. У цілому восьме місце – не той показник, який очікувався. А, можливо, це і є рівень команди.

BRW-ВІК (Вол.-Вол.) – ФК «Львів» – 0:0 (по пен. 4:5)

Обидві команди – одні з кращих у Західній зоні українського юнацького чемпіонату. У Володимир-Волинському потужна юнацька школа футболу. А ФК «Львів» є ФК «Львів». Чи могли ці команди претендувати на значно вищі місця, ніж п’яте і шосте? Могли. Їм, скоріше всього, не вистачило спортивного щастя і стільки ж монолітності й класу. Їх гра на турнірі відповідає підсумковим місцям.

ФК «Шахтар-01» (Донецьк) – ФК «Динамо» (Київ) – 0:6

Молодші на рік «гірники» стали відкриттям турніру. Вони чудово зіграли у групових змаганнях, але для фінальної частини не вистачило сил. Від «Динамо», чемпіона ДЮФЛ, очікували феєричної перемоги (незважаючи на послаблений склад), але півфінал вони просто провалили. У матчі за третє місце «динамівці» «відігралися» на донеччанах, але це не поліпшило їх рейтинг у турнірній таблиці. Мабуть, тренери перед грою пояснили юнакам, що означає бренд «Динамо», і ми побачили в цьому матчі зовсім іншу команду, ніж ту, яка грала у півфіналі.

УФК «Карпати» (Львів) – ОК ім. Піддубного (Київ) – 1:2

Олімпійський коледж ім. Піддубного став відкриттям турніру. Перед початком змагань їх не сприймали як фаворитів, але команда чудово пройшла зональні змагання, відмінно провела півфінальний поєдинок у стилі Івана Піддубного «поклала на лопатки» саме київське «Динамо».

УФК «Карпати» (Львів). Львівська школа футболу має славетну історію. Команди Львова можуть зіграти трішки краще або трішки гірше, але ніколи погано. У віковій групі U-17 вони підтвердили це своєю грою. І виступ у фіналі такого престижного турніру є тому підтвердженням.

ОК ім. Піддубного (Київ). Як для юнаків – це потужна збалансована команда. У цьому матчі вона домінувала на полі. Кияни відкрили рахунок, могли провести ще кілька м’ячів, але не склалося. У команди рослі, потужні і в той же час технічні й швидкі форварди.

Львів’яни програвали їм у зрості й потужності, але переважали в самовіддачі. Коли в середині другого тайму «Карпати» зрівняли рахунок, то видали таких 5–7 хвилин, що кілька разів біля воріт киян було дуже гаряче, і принаймні два рази львів’яни були близькими до того, щоб вийти вперед. Але «олімпійці» знайшли в собі сили й зуміли вирвати перемогу, провівши переможний гол за кілька хвилин до фінального свистка.

ОК ім. Піддубного (Київ) – переможець найпрестижнішого у цій віковій категорії турніру на Україні.

Що засвідчує розподіл місць у турнірній таблиці? Шість команд дуже сильні, 4 – просто сильні, а ще 4 – вище середнього рівня.

Федерація футболу Закарпаття зробила фактично неможливе. У складний для країни час, коли негаразди рикошетять на футбол, федерація зуміла організувати такий турнір для кращої підготовки молодих футболістів до чемпіонату. Рівень турніру визнали німці, угорці, словаки та кращі команди України. Незабаром ці юнаки розпочнуть свій шлях у дорослий футбол. Багато з них зможуть поповнити склади кращих футбольних колективів України, Угорщини, Словаччини, Німеччини. Якщо у них так складеться доля, то будемо щиро раді, що й наша невелика частка є в цьому.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, «Спорт тайм»

3 відповіді до “Турнір на честь А. Гаваші. U-17. День п’ятий: риску підведено”

  1. Оксана Киев :

    Где видео матча U-17 за третье место?

  2. Алекс :

    В турнире U-17 за Динамо» (Київ) выступала команда 3001 г.р. , так что в матче за 3 место встречались команды-одногодки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.