1/8: і куди вже без адреналіну!

26.02.2017 - 18:08

Недільними матчами перша «олімпійська» стадія змагань завершилася. Як і вчора, сьогодні теж було на що подивитися.

DSC_0984

смт Середнє

ФК JJ CLUB (Виноградів) – ФК «Минай» 0:1

Ще за кілька днів до гри наставник виноградівців В’ячеслав Скунць у розмові зі мною зазначив, що «Минай» так просто очки в JJ CLUB не візьме. Як у воду дивився! І хоч бронзовий призер чемпіонату грав першим номером, та все ж довелося неабияк попітніти, щоб зламати опір суперника. І якщо Василь Козар відбив два пенальті (удари Роберта Гегедоша в першому й Михайла Кополовця в другому таймах), то все ж кращий бомбардир минулого чемпіонату у вищій лізі той таки Р.Гегедош зумів стати автором переможного м’яча. Микола Гібалюк після зустрічі не шкодував компліментів візаві: «Мене приємно здивували футболісти й тренери JJ CLUB своїм ставленням, самовіддачею. А Іван Скунзяк із роками, здається, ще кращим стає. Дай Боже, щоб цей клуб надовго затримався в обласному чемпіонаті. У вищій лізі однозначно не загубиться. Що ж до самої гри, то ми її контролювали, не зуміли реалізувати два пенальті, але все ж дотисли суперника».

ФК «Витязь» (Концгазо) – ФК «Севлюш» (Виноградів) – 1:4

Віце-чемпіон виграв, що називається, на класі. Про це в першому таймі засвідчили голи Дениса Ребрика (двічі), Юрій Чонки та Михайло Чедрика. Поступаючись 0:4, футболісти «Витязя» після перерви спромоглися на гол престижу завдяки Едуарду Готрі, але не більше команду Концгазо не вистачило. Її тренер В’ячеслав Пінковський зізнався: «Мали два різних тайми. І якщо перший провалили, то в другому намагалися щось зробити». Наставник «Севлюша» Іван Білак сказав: «Ми повністю переграли суперника. Вважаю, це наша найкраща гра в зимовій першості».

ФК «Бобовище» – ФК «Середнє» – 0:3

Середнянці теж здобули перемогу на класі завдяки влучності Ярослава Мудри, Василя Горського та Івана Качура (другий гол середнянці забили з пенальті, призначений за порушення правил). У бобовищанців були нагоди бодай скоротити відставання в рахунку, але не склалося. Іван Ковач, тренер «Бобовища», був самокритичним: «Могли б зіграти вдаліше, якби мали менше травмованих гравців. Та й із таким суперником потрібно з одного моменту щось «витискати». Плюс немає можливості тренуватися як слід, а тому виглядали фізично слабше за суперника». Василь Варга, тренер «Середнього»: «Ми мали хорошого суперника. Могли самі забивати, а могло й «Бобовище» «розписатися» у наших воротах. Та, урешті, перемогли. Шкода тільки, що на початку першого тайму Анатолій Нурієв отримав травму».

с. Іза

ФК «Іза» ФК «Карпати» (Дубове) – 0:2

Суперники добре знайомі по Східній зоні першої ліги, отож навряд чи могли чимось один одного здивувати. Кожна з команд мала нагоди вийти вперед, однак «Карпати» навіть у гостьовому статусі не залишили господарям надій. Євген Дикун і Дмитро Мороз забивали з гри. У підсумку тренер ізян Віктор Вучкан зазначив: «Поступилися по грі. Свої моменти не використали, а суперник реалізував, хоч у першому таймі була нульова нічия. Після перерви ми практично виставили ще один склад, провели сім замін. Поки, бачу, молодь достатньою мірою не «вписується» в «основу», а тому, оскільки є час, продовжимо готуватися до сезону. Сергій Цубера, тренер «Карпат»: «Ми чекали більш хорошого поля, але довелося місити грязюку. У першому таймі видалася важка гра, а після перерви зробили хороші заміни, підсилили центр поля й досягли потрібного результату».

ФК «Вільхівці» – ФК «Оболонь» (Хуст) – 0:0 (за пенальті 4:2)

Як і очікувалося, зустріч виявилася принциповою. Незважаючи на лютневий стан поля, та ще й після матчу «Ізи» й «Карпат» (Дубове), гравці обох команд багато рухалися, створювали моменти. «Вільхівці» навіть влучили в поперечину, однак матч так і завершився нульовою нічиєю. Тренер представника Тячівщини Юрій Бучок: «Це та гра, яку впевнено можна віднести до весняного футболу. Обидва суперники діяли на зустрічних курсах, могли забивати, зокрема й ми, та все вирішилося в серії пенальті, яку відмінно виконали наші футболісти». Костянтин Синетар, тренер «Оболоні»: «Команди створювали моменти й показали хорошу гру. Правда, не змогли забити. А пенальті виявилися фартовими для суперника».

м. Тячів

ФК «Карпати» (Рахів) – ФК «Інтер» (Ганичі) – 1:2

Матч розпочався зі щонайменше півгодинним запізненням. Із вини організаторів зустрічі вчасно не прибули лікаря та представник правоохоронних органів. Загалом у битві «двох китів» Східної зони першої ліги знову перемогу здобули футболісти Ганичів. Героєм матчу став брат головного тренера команди Микола Фіцай. Він одного разу скористався подачею зі «стандарту», а в другому випадку невідпорно пробив метрів із 25. Між цим був гол рахівця Миколи Козурака, але для загального успіху єдиного влучного «пострілу» виявилося замало. Правда, у зустрічі були два спірні епізоди. Так, до перерви було призначено вільний удар, який опосередковано призвів до взяття воріт (після подачі кутового), а потім, за рахунку 2:1 арбітр зустрічі не вказав на «точку» у ворота Ганичів і відповідно не «нагородив» одного з гравців другою жовтою карткою. Утім чи мали в цих фрагментах місце помилки молодого арбітра чи ні, розберуться відповідні компетентні органи. У підсумку 2:1 за «Інтером». Його тренер Михайло Фіцай прокоментував: «Ми більше створили моментів за суперника, могли й іще забити, але добре, що й так склалося. Головне – перемогли. У цьому нам допоміг і воротар Олександр Візічканич, який прийшов з армії у відпустку». Представник клубу «Карпати» Микола Попенко: «На мою думку, ініціативою в першому таймі володіли футболісти Ганичів, а в другому нам удалося здобути територіальну перевагу. У будь-якому разі вітаю команду Ганичів із перемогою й бажаю подальших успіхів у зимовій першості».

Отже, іще раз нагадаємо пари чвертьфіналу:

ФК «Середнє» – ФК «Вільхівці»,

СДЮСШОР (Ужгород) – ФК «Минай»,

ФК «Карпати» (Дубове) – ФК «Інтер» (Ганичі),

ФК «Ф.Медвідя» (Н.Давидково) – ФК «Севлюш» (Виноградів).

Далі буде!

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.