ФОТО. ДЮФЛУ, U-17: завершальна розв’язка подарувала ФУТБОЛ

03.07.2017 - 06:01

Фінальній частина чемпіонату України серед юнаків в Ужгороді мала своє логічне завершення у вигляді матчів за третє й перше місця.

DSC_6724

 Матч за 3 місце

«Шахтар» (Донецьк) – «ОК ім. І. Піддубного» (Київ) – 3:0 (1:0).

Ужгород. Стадіон «Автомобіліст». 2 липня. 22 градуси тепла. 350 глядачів.

Арбітр: Ігор Сташук (Чернігів).

Асистенти арбітра: Руслан Кобялко (Вінниця), Володимир Онищук (Житомир).

Четвертий арбітр: Тарас Панасюк (Бердичів).

Спостерігач арбітражу ФФУ: Євген Абросимов (Одеса).

Попередження: Дмитро Криськів, 25; Павло Корякін, 53, Максим Івахно, 63.

Голи: Андрій Апанчук, 29; Іван Головкін, 57; Богдан Приблуда, 69.

Шахтар: Сергій Румянцев, Павло Корякін, Ярослав Доброхотов, Артем Назаренко, Владислав Чмирьов, Артем Бондаренко, Артем Холод (Кирило Цокало, 61), Максим Івахно, Андрій Апанчук (Богдан Приблуда, 58), Дмитро Криськів (Ілля Шевцов, 41), Богдан Могильний (Іван Головкін, 41).

Головний тренер: Геннадій Зубов.

«ОК ім. І. Піддубного» (Київ): Ярослав Копанєв (Денис Кияшко, 60), Андрій Петкус, Богдан Колесник, Василь Матвіїшин, Дмитро Пашко, Микита Кищук, Дмитро Мазур (Богдан Присяжнюк, 75), Давид Медведчук (Іван Пустовіт, 50), Дмитро Тулін, Олександр Вашуленко (Даніїл Давиденко, 24), Іван Петренко.

Головний тренер: Владислав Гуменюк.

Команди вже зустрічалися на груповому етапі фінальної частини. Тоді гірники впевнено перемогли свого нинішнього суперника з рахунком 4:1. Фактично такий же рахунок (із перевагою в три м’ячі) був і в цьому матчі. Гірники домінували на полі протягом усієї зустрічі й зуміли втілити свою перевагу в три голи.

Забитих м’ячів у донеччан могло бути й більше, але чимало «пострілів», як ось Артема Бондаренка, Андрія Апанчука чи Артема Холода, проходили повз ворота. Тим не менше, підопічні Геннадія Зубова упевнено тріумфували.

Що ж до вихованців досвідченого тренера Владислава Гуменюка, то вони теж справили приємне враження, але, пропустивши три м’ячі, вирішили більше дбати про захист власних воріт ніж атакувати чужі, хоч і не замикалися на своїй половині поля.

Матч за 1 місце

УФК «Карпати» (Львів) – Динамо (Київ) – 0:4 (0:2).

Ужгород. Стадіон «Автомобіліст». 2 липня. 22 градуси тепла. 400 глядачів.

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса).

Асистенти арбітра: Юрій Федорак (Івано-Франківська обл.), Олексій Гірс (Одеса).

Четвертий арбітр: Павло Дубровець (Житомир).

Спостерігач арбітражу ФФУ: Михайло Овчар (Калуш).

Попередження: Єгор Куценко, 36.

Голи: Олександр Сирота, 4; Станіслав Сорокін, 25; Євген Ісаєнко, 48; Клим Приходько, 51. На 30 хв. Петро Харжевський не реалізував пенальті.

УФК «Карпати» (Львів): Михайло Готра (Назар Харчук, 75), Богдан Куртяк, Петро Харжевський, Олександр Нестерук (Віталій Олексів, 51), Роман Слива, Орест Панчишин, Володимир Рудюк (Станіслав Демків, 64), Василь Рунич (Іван Кормош, 53), Сергій Дудинський (Руслан Грабовський, 79), Вадим Сидорук (Ілля Руденко, 67), Ростислав Лях (Максим Піхоцький, 60).

Головний тренер: Володимир ВІЛЬЧИНСЬКИЙ.

Динамо (Київ): Артем Малиш (Владислав Закорський, 79), Ілля Малишкін (Богдан Чуєв, 77), Олександр Мельник, Олександр Сирота, Єгор Куценко, (Дмитро Режко, 77), Артур Ващишин, Станіслав Сорокін, Максим Духан (Олександр Войтюк, 64), Вадим Мащенко, Євген Ісаєнко, Даніїл Сухоручко (Клим Приходько, 49).

Головний тренер: Олексій ДРОЦЕНКО.

На груповому етапі фінальної частини ці команди «розписали» між собою нульову нічию. Цього разу сценарій матчу мав свою особливість. Перевага була за киянами в першому таймі. Невипадково столичні футболісти на 25 хв. забили два м’ячі. Однак після цього львів’яни, наче розуміючи, що й так уже відступати нікуди, активізувалися в нападі й на деякий час перехопили ініціативу та мали нагоди зрівняти рахунок. Особливо запам’яталася масована атака, яку колективно нейтралізували кияни, а за кілька хвилин ще однією кульмінацією став пенальті за гру рукою в штрафній площі Артура Ващишина. Однак капітан львів’ян пробив несильно, і Артем Малиш заволодів м’ячем.

Після перерви галичани знову жваво розпочали, та не забили. Натомість кияни протягом декількох хвилин організували дві результативні атаки й подвоїли рахунок. Карпатівці могли знову забити, коли пробивав Василь Рунич (виручив «кіпер» динамівців) та досить далеко вперед вийшов воротар суперника. Але то був день не карпатівців. У підсумку впевнена перемога столичних футболістів.

Олексій ДРОЦЕНКО, тренер «Динамо»: «це була важка фінальна частина. Ми розпочали не дуже добре, але потім намагалися весь час додавати в грі. І в підсумку реалізували себе у півфіналі та фіналі. Хлопці виконали ті завдання,які на них покладалися і вважаю, що заслужили перше місце. Щодо організації турніру, то жодних проблем ми не відчували. Усе було на вищому рівні (зокрема й проживанння та харчування, тому хлопцям на хороших полях залишалося продемонструвати, що вони вміють на сьогодні».

Вадим МАЩЕНКО, гравець «Динамо»: «Нам було дуже важко у фіналі, але ми хотіли його виграти. По-перше, прагнули стати чемпіонами України, по-друге, це наш останній фінал, де ми могли показати себе командою. Адже хтось лишиться, а хтось її залишить».

Незважаючи на те, що в матчі за 1 й 3 місця упевнено перемогли одні команди, похвали заслуговують і інші, ті, хто поступився. Загалом ігри показали, що в Україні є талановита юнь. Якщо їй більше довірятимуть, а не робитимуть ставку на легіонерів, футбол в Україні буде.

Після ж фіналу відбулася церемонія нагородження. Команди-призерів нагороджували перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації та голова ФФЗ Іван Дуран, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, віце-президенти ДЮФЛУ Олександр Іщенко, Олександр Сопко, Валерій Золотухін і тренер юнацької збірної України U-17 Сергій Попов. Пам’ятні нагороди отримали арбітри зустрічі та гравці в номінаціях (по три в кожній, але з визначенням найкращого).

Воротарі: вихованець Ужгородської СДЮСШОР Михайло Готра (УФК «Карпати»), Сергій Румянцев («Шахтар»), Денис Кияшко («ОК ім. І. Піддубного»).

Захисники: Петро Харжевський (УФК «Карпати»), Олександр Сирота («Динамо»), Андрій Петкус («ОК ім. І. Піддубного»).

Півзахисники: Артем Холод («Шахтар»), Микита Кищук («ОК ім. І. Піддубного»), Станіслав Сорокін («Динамо»).

Нападники: Дмитро Тулін («ОК ім. І. Піддубного»), Євген Ісаєнко («Динамо»), Іван Головкін («Шахтар»).

Гравці: Георгій Цитаішвілі («Динамо»), Сергій Дудинський, Ростислав Лях (УФК «Карпати»).

Крім того, подяками від президента ФФУ були нагороджені голова ФФЗ Іван Дуран, його заступник Віктор Качур та спортивний тележурналіст Олександра Терембець.

Володимир ТАРАСЮК,

Анастасія ПЕНЗОВА (фото), ФФЗ

 «Шахтар» (Донецьк) – ОК ім. І.Піддубного (Київ)

 «УФК-Карпати» (Львів) – «Динамо» (Київ)

Нагородження

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.