Положення про розіграш «Кубка ліги»

07.08.2017 - 12:50

Нагадуємо, що 13 серпня стартує Кубок вищої ліги Закарпаття. Положення цих змагань до вашої уваги.

ПОЛОЖЕННЯ

Про розіграш «Кубка ліги»

Закарпатської області з футболу

серед аматорських команд Вищої ліги

сезону 2017 року

 

І. Мета та завдання

Розіграш «Кубка ліги» проводиться з метою:

  1. Подальшого розвитку і популяризації футболу в області та культурного дозвілля населення.
  2. Забезпечення необхідної фізичної форми та збереження ігрової практики команд вищої ліги між І та ІІ колом чемпіонату області.
  3. Визначення володаря «Кубка ліги» сезону 2017 року.

ІІ. Керівництво змагання

  1. Змагання проводить Управління молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації та Федерація футболу Закарпаття.
  2. Безпосереднє керівництво змаганнями здійснює комітет із проведення змагань ФФЗ, якому належить виключне право вирішення всіх питань щодо організації та проведення розіграшу «Кубка ліги».

ІІІ. Учасники, умови та терміни проведення змагань

  1. У змаганнях за «Кубок ліги» Закарпатської області сезону 2017 року беруть участь команди вищої ліги (учасники чемпіонату області сезону 2017 року).
  2. Команди грають по коловій системі в одне коло згідно жереба. Фінальна гра відбудеться між командами, які посіли 1 та 2 місця.
  3. При проведені матчів «Кубка ліги» офіційний представник команди зобов’язаний за 45 хвилин до початку гри занести друкованими літерами до листа рапорту арбітра прізвища та імена двадцяти футболістів (одинадцять основних та дев’ять запасних), надати арбітру заявковий лист та реєстраційні картки футболістів. Дозволяється заміна не більше семи футболістів. Зворотні заміни заборонені.

3.1. Перед початком гри арбітр та представники звіряють особи футболістів, що виходять на поле, за реєстраційними картками чемпіонату та паспортами.

3.2. За внесення до листа арбітра прізвища, відстороненого від участі у матчах або незаявленого футболіста, команді на першому етапі зараховується поразка з рахунком (0:3), а команді-суперниці зараховується перемога з рахунком (3:0).

3.3. Команді, яка запізнилася на гру більше 30 хвилин на першому етапі,  зараховується поразка з рахунком (0:3). У фіналі така команда знімається з розіграшу.

  1. При визначенні вимог до екіпіровки необхідно керуватися положеннями Статті 20 Регламенту змагань.
  2. Команда-господар має надати на гру три м’ячі.
  3. Тривалість гри – два тайми по 45 хвилин.
  4. При визначенні порядку прийому команди-суперника клубом господарем поля (Стаття 21), відповідальності клубу, керівників та футболістів (Стаття 22), маніпулюванні результатом матчу (Стаття 23), офіційна процедура перед початком та після закінчення матчу (Стаття 24), обов’язки клубу-господаря поля з прийому делегата та арбітрів (Стаття 25), протест та порядок подачі, розгляду (Стаття 26), порядок проведення та надання відеозапису матчу для розгляду (Стаття 27), питання арбітражу та інспектування (глава V та VІ), переходи футболістів (глава VІІ), дисциплінарні санкції (глава VІІІ), керуватися відповідними положеннями регламенту змагань.

ІV. Визначення місць команд у турнірній таблиці

 За перемогу у матчах « Кубку ліги» команді нараховується три очки, за нічию – одне очко, за поразку очки не нараховуються.

  1. Місця команд у кубку визначаються за такими показниками, отриманими в усіх матчах:

а) більша кількість набраних очок;

б) краща різниця забитих і пропущених м’ячів;

в) більша кількість забитих м’ячів.

У випадку рівності  показників,   вказаних в п. 2 цієї статті у двох і більше команд перевагу отримують команди, які у матчах між собою  мають кращі показники:

– більша кількість набраних очок;

– краща різниця забитих та пропущених м’ячів;

– більша кількість забитих м’ячів у всіх іграх.

  1. За рівності цих показників, вказаних у п. VІІ.2 місця команд визначається жеребкуванням, що проводить Бюро ФФЗ.

V. Дисциплінарні санкції

Облік дисциплінарних санкцій, застосованих арбітром

  1. У разі застосування арбітром дисциплінарних санкцій враховуються усі жовті картки, отримані футболістом, при цьому окремо ведеться облік карток, отриманих футболістом у матчах чемпіонату та «Кубку ліги».
  2. За перші 2 (дві) жовті картки, отриманні в матчах «Кубку ліги», футболіст підлягає відстороненню на один матч.
  3. Футболіст, вилучений із поля за дві жовті картки, отримані в одному матчі, або вилучений із поля за «за позбавлення команди суперника очевидної гольової можливості», підлягає відстороненню на наступний матч відповідного турніру. Раніше отримані попередження не анулюються.
  4. Якщо футболіста вилучено з поля, попередження, раніше отримане в цьому матчі, зберігає чинність.
  5. Клуб зобов’язаний самостійно вести облік карток, отриманих футболістами і несе за це відповідальність.
  6. Футболіст, який отримав червону картку, не має права брати участь в офіційних матчах до рішення Дисциплінарного комітету та закінчення терміну його відсторонення. Термін дії відсторонення футболіста від участі в матчах розпочинається із моменту вилучення футболіста з поля.
  7. Футболіст, який не отримав червону картку, але здійснив порушення, що не відображено в Рапорті арбітра, але відображено у рапорті делегата, не має право брати участь у матчах до рішення Дисциплінарного комітету.
  8. Якщо кількість матчів, на які було відсторонено футболіста, перевищує кількість матчів, які залишилися у поточному кубку, то відповідна кількість матчів, в яких футболіст не має права брати участі, переноситься на чемпіонат.

. Фінансові умови

  1. Оплата за арбітраж та інспектування проводиться ФФЗ. Арбітр – 600 гривень, асистенти по 400 грн., інспектор (делегат) 400 грн.
  2. Оплату проїзду арбітрів та делегатів здійснює команда, яка приймає згідно тарифу.

VІІ. Прикінцеві положення

  1. Розгляд і вирішення усіх спірних питань, які виникають між клубами, офіційними особами та футболістами, здійснюється виключно під юрисдикцією ФФЗ у відповідності до Дисциплінарного кодексу ФФЗ.
  2. Зміни та доповнення до Положення розглядає та затверджує Виконкомом ФФЗ.

Усі додатки є невід’ємними частинами положення.

  1. Розгляд та ухвалення рішень з інших питань, не урегульовані Положенням, є виключною компетенцією Виконкому ФФЗ на основі законодавства, вимог ФІФА, УЕФА, ФФУ та ФФЗ.
  2. Положення набуває чинності з моменту його затвердження на засіданні Бюро ФФЗ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.