ФОТО. Щоб усе відповідало літері Закону

09.09.2017 - 16:30

Сьогодні в Мукачеві було проведено позачергову конференцію Федерації футболу Закарпаття.

DSC_1554

Зібрання прийняв зал засідань Мукачівської РДА. Після того, як голова ФФЗ І.Дуран привітав усіх присутніх із Днем фізичної культури і спорту, з’ясував, що є достатня кількість делегатів, щоб роботу вважати правомочною, та після виконання Гімну України, обрання робочої президії, мандатної й лічильної комісій присутні почали розглядати власне порядок денний.

Головне питання – «Про приведення діяльності Федерації футболу Закарпаття у відповідність до Закону України «Про громадські об’єднання». Як зазначив Іван Петрович, фактично ідеться про завершення процесу реорганізації громадської організації, якою є Федерація футболу Закарпаття, шляхом її перетворення (зміни організаційно-правової форми) з ГО на громадську спілку та затвердження передавального акту, за яким усе майно та кошти, всі права та обов’язки ГО переходять до її правонаступника. Також на пропозицію І.Дурана прийняли рішення, що керівні органи ФФЗ як новоутвореної спілки будуть обирати в Мукачеві 2 грудня на новій конференції.

Перед присутніми виступив почесний голова ФФЗ, народний депутат України Михайло Ланьо. Він пояснив, що перетворення ФФЗ з ГО на спілку необхідне у зв’язку з реорганізацією ФФУ, засвідчив підтримку голові ФФЗ І.Дурану, привітав усіх із професійним святом та закликав любити футбол і працювати для його розвитку в краї.

Перший заступник голови ФФЗ Мирослав Щербей також привітав присутніх зі святом, розповів про засідання виконкому ФФУ в Харкові, висловив задоволення, що в області всередині ФФЗ немає конфліктів, чого не скажеш про деякі інші обласні федерації, і випромінював упевненість, що захід буде проведено відповідно до вимог чинного законодавства.

Своєю чергою член виконкому ФФЗ Олександр Переста у виступі підкреслив, що ідеться про імплементацію, зміну назви на громадську спілку. А на зміст роботи ФФЗ це не вплине. Усе залежатиме, як віддаватиметься цій роботі кожен.

Член виконкому ФФЗ Степан Селменський також був солідарний із виступаючими: є Закон, і потрібно рухатися у його руслі. А федерація жила, живе й житиме. Якщо ж якість труднощі й виникатимуть, то спільними зусиллями їх і долатимемо. Також було висловлено вдячність усім за роботу в старій організації й висловлено сподівання на плідну діяльність у новій, у якості спілки.

Із місць цікавилися, як у зв’язку з нововведенням змінюватиметься діяльність районних федерацій. І.Дуран відповів, що ФФЗ спільно з ФФУ згідно з приведеним у відповідність статутом сприятиме налагодженню роботи й у РФФ.

Іван Головко, голова КДК ФФЗ, висловив переконання, що процес реорганізації ФФЗ не позначиться негативно на її роботі, а зміна «вивіски» піде тільки на покращення. І.Дуран підтвердив, що всі структури ФФЗ працюватимуть у штатному режимі.

Перший заступник голови ФФЗ Станіслав Сухан відзначив, що порівняно з іншими обласними федераціями Федерація футболу Закарпаття здійснює велику роботу й висловив упевненість, що від цього ФФЗ не відступиться в новому статусі.

І.Дуран наприкінці підтвердив, що ФФЗ, образно кажучи, є частиною України, а тому виконуватиме всі чинні вимоги, які існують у державі.

Після цього було прийнято за основу проект постанови. Ось її повний текст:

ПОСТАНОВА

ПОЗАЧЕРГОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ

ФЕДЕРАЦІЇ ФУТБОЛУ ЗАКАРПАТТЯ

м. Мукачево                                                                          9 вересня 2017 р.

Заслухавши та обговоривши інформацію голови ФФЗ про приведення діяльності громадської організації «Федерація футболу Закарпаття» у відповідність до Закону України «Про громадські об’єднання» позачергова конференція ФФЗ постановляє:

  1. Змінити організаційно-правову форму громадської організації «Федерація футболу Закарпаття» з проведенням реорганізації шляхом перетворення на Громадську спілку «Федерація футболу Закарпаття».
  2. Визначити Громадську спілку «Федерація футболу Закарпаття» повним правонаступником всіх прав та обов’язків громадської організації «Федерація футболу Закарпаття».

Передати майно та кошти громадської організації «Федерація футболу Закарпаття» новоствореній громадській спілці «Федерація футболу Закарпаття».

  1. Створеній комісії з реорганізації (надалі Комісія) передати усі повноваження щодо управління справами ГО «Федерація футболу Закарпаття».

Голова Комісії, її члени представляють ГО «Федерація футболу Закарпаття» у відносинах з третіми особами та виступають у суді від імені ГО «Федерація футболу Закарпаття», діяльність якої припиняється.

Поточні питання та оперативні питання фінансово-господарської діяльності Голова Комісії уповноважується вирішувати самостійно.

  1. Повноваження Комісії визначаються чинним законодавством України, зокрема, але не винятково Законом України «Про громадські об’єднання» та Цивільним кодексом України.
  2. Комісії здійснити всі необхідні заходи щодо реорганізації, передбачені чинним законодавством України.
  3. Встановити строк для подачі вимог кредиторів – 2 місяці з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо перетворення громадської організації. Порядок заявлення кредиторами своїх вимог – шляхом письмового повідомлення на адресу ГО «ФФЗ» (Україна, м. Ужгород, пл. Народна, 4)
  4. Із метою завершення процесу реорганізації Комісії в найкоротші терміни, але з дотриманням законодавства, скликати конференцію Федерації футболу Закарпаття у порядку, передбаченому діючим Статутом, 2 грудня 2017 р.
  5. Включити до порядку денного Конференції питання обрання керівних органів та органів футбольного правосуддя.
  6. Висунення кандидатур на обрання Голови ФФЗ здійснювати у відповідності до чинного Статуту.

Завершили роботу конференції другим питанням – «Різне». Зокрема, було розглянуто пропозицію, щоб змагання Ліги чемпіонів Закарпаття опікувався виконавчий директор Федерації футболу Іршавського району Святослав Симканинець. Присутні вирішили остаточно затвердити кандидатуру на виконкомі ФФЗ, коли безпосередньо поспілкуються з пропонованою кандидатурою.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Одна відповідь до “ФОТО. Щоб усе відповідало літері Закону”

  1. laszlo :

    Перед присутніми виступив почесний голова ФФЗ, народний депутат України Михайло Ланьо.
    Здуріти можна,Блюк – почесний голова ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.