Ліга чемпіонів Закарпаття: У футболі честь багато чого важить

21.11.2017 - 09:20

Завершення групового етапу ознаменувалося першими скандалами цьогорічної Ліги чемпіонів Закарпаття. Перед процедурою жеребкування матчів плей-офф, комітету з проведення турніру та іншим компетентним органам обласної федерації футболу (Бюро, комітет із етики та чесної гри, КДК) довелося розплутати цілий клубок взаємних звинувачень керівників команд груп «А» і «С» у використанні «підставних» гравців.

DSC_7955

У середнянській групі подібними лайфхаками «відзначилися» одразу три учасники: «Карпати» (Верхній Коропець), ФК «Стройно» та ФК «Великі Ком’яти». Тут було ухвалено рішення зарахувати дві технічні поразки, причому в останньому матчі групи, де верхньокоропчани закидали шайб… тобто м’ячами ворота ком’ятівців із рахунком 9:3, «технічку впаяли» одразу обом командам. Однак, оскільки в матчі 1-го туру проти мукачівської команди ФК «Стройно» також випустило незареєстрованого футболіста, отримавши відповідно -:+, то на кінцеве розташування команд у таблиці це не вплинуло і до чвертьфіналу з другого місця пробилися «Карпати» (Верхній Коропець).

Значно складніша ситуація склалася в групі «С». Тут, як виявилося в ході розслідування, чемпіони Воловеччини ФК «Спарта» ще в попередньому турі в матчі проти хустської «Оболоні-2» на другий тайм випустили гравця першолігового ФК «Ф. Медвідя» Сергія Гливу та, натхненні здобутим камбеком (відігралися з 0:2 до 6:2!), без найменших сумнівів на вирішальний матч проти «Страбичова» поставили «лівого джокера» вже в основу. Рішення мало того, що протизаконне, та ще й, м’яко кажучи, нерозумне, зважаючи на те, що Страбичово та Нове Давидково майже сусідні села й вірогідність того, що правого захисника не впізнають, була крихітною. А, зважаючи на те, що в складі страбичівців грають аж п’ять футболістів, які до 7 жовтня були зареєстровані в новодавидківській команді, взагалі рівнозначна нулю. Однак мукачівці також вирішили схитрувати, і, побачивши, що підставний футболіст хоче вийти на гру під чужою карткою, дозволили тому грати, в думках радісно потираючи руки від того, що чвертьфінал за будь-якого результату вже в кишені.

Волівчанам зараховано технічні поразки в обох поєдинках, однак і дії страбичівців не залишилися поза увагою голови обласної федерації Івана Дурана, за поданням якого цей інцидент було передано на розгляд комітету з етики та чесної гри, що його очолює Антон Зелінський. Вердикт компетентного органу наступний: у діях керівництва ФК «Страбичово» вбачено порушення спортивних принципів та спробу маніпулювання результатом гри і, таким чином, у передостанньому матчі групи «С» (ФК «Страбичово» – «Спарта» Воловець) обом командам зараховано технічну поразку. Враховуючи ухвалені рішення, до чвертьфіналу з чотирма заліковими пунктами вийшла команда «Оболонь-2» (Хуст).

Хустська команда стала останнім визначеним учасником перших матчів раунду на вибування. Їхній суперник та стадіон визначилися напередодні згідно з процедурою жеребкування: ними стали негрівська «Скала» та найближча до Хуста спортивна арена в Рокосові. Намагаючись сповна використати такий неочікуваний подарунок, президент «Оболоні» Йосип Браєр, як стверджують «хустські інсайдери», навіть викликав на матч декількох провідних футболістів команди із заробітків. Невідомо, що спрацювало більше: чи кадрове підсилення, чи моральне піднесення, однак у першому таймі чемпіони Хустщини доволі істотно «повозили» своїх візаві з Іршавщини, і лише в другому таймі кращий бомбардир І-ї Ліги цього сезону Олександр Попович, який, вочевидь, зазіхнув забрати до пари ще й лігочемпіонівську «золоту бутсу», дублем оформив вихід «Скали» до півфіналу, де на них із почуттям вендетти очікують старі знайомі по групі «В» – ФК «Великі Лучки». Мукачівські чемпіони, які в чвертьфінальному матчі в Заріччі зустрічалися з переможцями виноградівського чемпіонату ФК «Фанчиково», отримали своєрідну сатисфакцію від фортуни за нелогічний розгром в останньому матчі групового етапу і на фоні жвавішої гри суперника (особливо в першому таймі) зуміли на 100 відсотків реалізувати власні нагоди – тут також 2:0.

Із таким же результатом завершилася зустріч на шикарному газоні стадіону у Великих Лучках між фундаторами першої ліги обласного чемпіонату, які з різних причин перейшли на нижчий рівень, командами ФК «Сільце» та «Карпати» (Верхній Коропець). Іршавські бронзові призери протягом обох таймів виглядали переконливіше й демонстрували гру, з якою не ганьба було би й повернутися на обласний рівень. Долю поєдинку вирішили два більярдні «постріли» Василя Сочки та Михайла Цільо.

Не залишили жодного шансу другому представнику Хустщини ФК «Рокосово» ветерани обласної Ліги чемпіонів – ФК «Великі Лази», вже на 1-й хвилині матчу приголомшивши точним ударом Тараса Плиски. Перший тайм рокосівчани ще якось трималися, однак у другому відверто «попливли». 6:0 – підсумковий результат матчу.

Отже, як і тогоріч, маємо в півфіналі дві іршавські команди, одну ужгородську (незмінні «Великі Лази») та одну мукачівську. Обидва півфінальні матчі (ФК «Великі Лучки» – «Скала» та ФК «Сільце» – ФК «Великі Лази») пройдуть на стадіоні в Середньому. Попередньо був запланований початок матчів на 12:00 та 14:00. Однак, зважаючи на дуже короткий світловий день, можливо, оргкомітет змагань вирішить почати ігри на годину раніше, щоб у разі серій післяматчевих пенальті не довелося грати при свічках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.