Вершина успіху – воля до перемоги

29.11.2017 - 11:57

Щороку за доброю традицією, по завершенні основних протистоянь, визначають кращих гравців чемпіонату і першості Західної та Східної зони Закарпатської області з футболу.

DSC_8467

У цьому році право визначити найкращих було надано тренерам команд. Це правильно, тому що тренери бачать команди, знають гравців. У кожному матчі вони ставлять завдання своїм підопічним «виключити» з гри того чи іншого гравця суперників. Вони досконало знають усі сильні й слабкі сторони гравців ліги.

В основному вибирали тих, кого вони хотіли б бачити у своїх командах. Найважче було з визначенням тренера в І лізі, хоча всі претенденти викликають повагу. Слід зауважити, що тренери віднеслися до опитування дуже серйозно. Якщо подивитися на голосування у вищій лізі, то побачимо багато цікавих речей. При визначенні кращого гравця чемпіонату до п’ятірки ввійшли чотири півзахисники й один форвард. Із них – три гравці ФК «Минай» і по одному – з ФК «Середнє» та ФК «Севлюш». Владислав Микуляк набрав 15 балів. Стільки ж у Анатолія Нурієва з ФК «Середнє», але у гравця «Минаю» 4 перші місця, 1 друге й 1 третє. У атакуючого півзахисника «Середнього» 2 перші, 4 другі й 1 третє місця. Тобто закономірно, що перевагу було віддано Владиславу Микуляку, в якого більше перших місць. На третє місце вийшов «минаєць» Роберт Гегедош, у якого 11 балів. У його одноклубника Василя Пиняшка – 10. Замкнув п’ятірку кращих Василь Вашкеба (ФК «Севлюш»), який набрав 6 балів. Саме ці п’ятеро гравців за сумою балів значно відірвалися від переслідувачів, у яких по 1-2 бали. Серед гравців першої п’ятірки – один гравець із великим досвідом, двоє – у розквіті сил (Гегедош та Пиняшко), а двоє – це молоді гравці, в яких великі досягнення ще попереду (Нурієв та Вашкеба). Владислав Микуляк – мудрий, розсудливий, технічний футболіст, який вміло керував діями своїх партнерів. Анатолій Нурієв – технічний, швидкий півзахисник атакуючого плану, який став найкращим бомбардиром чемпіонату. Роберт Гегедош – технічний, швидкий футболіст із гострим гольовим відчуттям. Василь Пеняшко – технічний гравець із високою стартовою і дистанційною швидкістю та бомбардирськими задатками. Василь Вашкеба – технічний гравець, який на полі у кожному матчі виконував великий об’єм роботи як захисного, так і атакуючого плану, з добре поставленим ударом.

Серед голкіперів найкращим визнано Юрія Славіка (ФК «Ужгород»), який набрав 3 бали. У Юрія Пахомова (ФК «Вільхівці») та Мафтей Кудла (ФК «Карпати» (Рахів) – по 2. По одному балу набрали Василь Русин – ФК «Бужора», Павло Кучінка – ФК «Середнє» та Дмитро Бабенко – ФК «Минай».

Серед тренерів конкуренції не було в середнянця Василя Варги, в якого 7 балів. У Михайла Кондрі (ФК «Поляна») – 2 бали, у Юрія Савяка (ФК «Карпати» Рахів) – 1 бал.

При визначенні кращого арбітра року сім представників тренерського корпусу віддали перевагу ужгородцю Михайлу Митровському. Ще по одному голосу дісталося Олександру Рошку (Мукачівський р-н), Михайлу Райді (Іршавський р-н) та Андрію Сімку (Берегівський р-н).

У Західній зоні І ліги тренери віддали перевагу гравцям атакуючого плану. Серед футболістів першої п’ятірки чотири гравці – форварди і один півзахисник. Кращим гравцем визнано Річарда Шольца (ФК «Бобовище») – 14 балів. На рахунку В’ячеслава Ковтана (ФК «Вітязь») – 11 балів. Півзахисник ФК «Рутенія» Євген Лукяник набрав 10 балів. Форвард ФК «Заріччя» Юрій Булеза – 9 балів. Замкнув п’ятірку кращих нападник ФК «Ф.Медвідя» Юрій Лозинець – 5 балів. Як бачимо, всі гравці з хорошою технікою, швидкісними даними та чудовим гольовим відчуттям. Відчувається, що в Західній зоні бракує хороших форвардів, і кожен такий гравець – на вагу золота.

Серед голкіперів поза конкуренцією був Дмитро Мойсєєнков (ФК «Н.Коропець»), за якого було віддано 6 голосів із 11. По два голоси отримали Володимир Дитюк (ФК «Локомотив-Чоп») та Костянтин Марко (ФК «Рутенія»). Один бал отримав Віталій Підбереський (ФК «Бобовище»).

Приз кращого тренера дістався Олегу Яворіву (ФК «Локомотив-Чоп»), в якого 5 балів. На один бал менше в Івана Ковача (ФК «Бобовище»). Два голоси дісталися В’ячеславу Піньковському (ФК «Вітязь»).

У Східній зоні І ліги не виникало жодних проблем тільки з визначенням кращого гравця ліги. Півзахисник ясінянської «Говерли» Василь Терпак набрав 26 голосів і став недосяжним для конкурентів. На другому – Василь Дан, ФК «Діброва», в якого 7 балів. Третю сходинку із 6 балами посів плеймейкер ФК «Карпати» (Дубове) Михайло Мокан. Ще три гравці: Микола Фіцай – ФК «Інтер», Юрій Мотрин ФК «Карпати» (Дубове) та Василь Дурунда, ФК «Вікторія» – набрали по 4 бали. Як бачимо, до шістки кращих увійшли чотири півзахисники, один нападник та один захисник, що свідчить про дефіцит гравців захисного плану та гравців центру поля.

Серед голкіперів доволі неочікувано перевагу було віддано Олександру Краснянику, ФК «Верховина» (Міжгіря), у якого 5 балів. Три бали дісталися Сергію Йосипчуку з СК ім.І.Яремчука з В.Бичкова. Ще по два голоси отримали Іван Максимчук, ФК «Карпати» (Дубове) та Михайло Мацунич, ФК «Вишково». Приз кращого тренера сезону дістався Сергію Цубері, ФК «Карпати» (Дубове), в якого 4 бали. По три бали дісталися Павлу Іванчову, ДЮСШ Тячів та Йосипу Сидоряку, СК ім.І.Яремчука (В.Бичків). Ще по одному голосу мають на своєму рахунку Федір Приходько, ФК «Беркут» (Бедевля) та Адріан Попша, ФК «Вікторія» (Б.Церква).

Сезон завершено. Кращі із кращих отримали призи Федерації футболу Закарпаття. Отримали цілком заслужено. Вони віддали багато сил для досягнення мети своїх команд і не думали про індивідуальні нагороди, а працювали на колектив, тож і визнання їх кращими у сезоні 2017 року – це визнання таланту, працьовитості та великої сили волі. Їм аплодували уболівальники, ними захоплювалися юнаки та футболісти молодших вікових категорій. На даний час вони найкращі, але щоб зберегти цей статус надалі, потрібно докладати максимум зусиль як на тренуваннях, так і в офіційних матчах. Це шлях через терни до зірок.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.