Підсумки першої ліги: Східна зона

30.11.2017 - 15:26

І матчі різні, і команди різні, а футбол «по-східному» цікавий!

DSC_1103

Справді, споглядати було на що й на кого. Насамперед виділяється перша трійка, представники якої стали найзабивнішими учасниками змагань у зоні. Поза конкуренцією – її чемпіон і абсолютний чемпіон ліги ФСК «Говерла». Практично все говорить на користь цього одноосібного лідера. Команда втратила очки лише в трьох поєдинках із 22 (набрала майже 88 балів з усіх можливих!) а перше коло та всі домашні зустрічі взагалі завершила зі 100-відсотковим результатом! Єдиний серйозний «прокол» – 0:5 від «Карпат» із Дубового в першій грі стартового кола на виїзді (ще один раз команда поступилася в гостях «Інтеру» – 1:3 й так само не в рідних стінах зіграла 0:0 із футболістами з ДЮСШ, але той поєдинок уже нічого для ясінянців не важчив). Натомість були розгромні 4:0 над міжгірцями, двічі 5:1 над «Вишковим», 7:0 над тячівцями, 8:1 над командою з Тересви, 5:1 над колективом із Бедевлі, 7:1 над білоцерківцями. Притому «Говерла» пропускала фактично гол за гру, а забивала в середньому майже 3,5 при ефектній позитивній різниці забитих і пропущених м’ячів – +48 (теж найкращий показник у зоні). До того ж у говерлян порівняно з конкурентами найкращий захист і майже найкращий напад.

Другим фінішував «Інтер». Демонструючи доволі строкату гру в першому колі, футболісти з Ганичів усе ж виграли «срібло». Команда після стартових 2:2 у В.Бичкові та 10:2 над «Беркутом» удома, поступилася 1:3 білоцерківцям у гостях та виграла 2:1 від карпатівців на своєму стадіоні. Далі була невелика, та все ж надрезультативна серія з позитивом. Зокрема, 6:1 над «Дібровою», 6:0 над тячівцями, 5:2 над «Авангардом». Потім 50-відсотковий фініш. А якщо точніше, то 2:4 від «Говерли» й 2:1 від міжгірців, 0:3 від вишківців і 2:1 над тернівцями. У другому колі інтерівці діяли стабільніше із самого його старту не поступалися 8 матчів поспіль: 6:3 над великобичківцями, потім 2:2 з «Беркутом», 5:1 над «Вікторією», 3:1 над «Карпатами», 1:0 над «Дібровою», 3:2 над ДЮСШ, 6:4 над «Авангардом», 3:1 над ясінянцями. І лише після цього несподівані 1:6 від міжгірців. Утім на фініші 5:3 над «Вишковим» і 4:4 з «Терновим», які, по суті, уже ніякого впливу не мали. Отож «срібло» у підсумку, друге місце за кількістю перемог і найбільше забитих у зоні м’ячів (77). Правда, захист команди – тільки у золотій середині, та колектив демонстрував відкритий футбол. Він хоч і дозволив пропускати дещо більше 2 голів за матч, утім і сприяв результативності в 3,5. А в цілому «Інтер» показав хорошу стабільність: у дебютному для себе сезоні в Східній зоні став першим, а тепер – другим.

Треті за кількістю перемог, забитих м’ячів і очок та другі за міцністю захисту – «Карпати». Як наслідок, теж неймовірно чудова й друга в зоні різниця м’ячів (+43). А починалося все – гірше нікуди: у 5 стартових матчах було здобуто тільки одне очко! І хоч чотири поєдинки з них довелося грати на виїзді, та старт дійсно вийшов незадовільним. У подальшому футболісти з Дубового скинули психологічний тягар і взялися грати сповна. Правда, хоч у другій частині першого кола виграші таки чергувалися з поразками, однак фініш перед вакаціями вийшов просто відмінним – дві розгромні перемоги. На старті нової частини чемпіонату – ще три перемоги з великим рахунком. А загалом серію з п’яти вікторій перервала тільки поразка в Ганичах (1:3). Однак після цього ще більш безпрограшна «фінішна» серія у вигляді 7 матчів тільки з однією нічиєю. А поразці 0:3 від міжгірців карпатівці протиставили цілих 10 поєдинків із розгромними перемогами (а це майже в половині двобоїв та з 13 виграних загалом!!!): 5:1 над «Дібровою» та «Авангардом», 7:0 над тими ж тересвянцями, а також тячівцями, 4:1 над «Беркутом» (двічі) і «Вишковим», 5:0 над ясінянцями, 12:3 над білоцерківцями, 4:0 над верховинцями! Як бачимо, навіть команди з першої п’ятірки двічі потрапляли під карпатівський «каток». Отож і для третьої команди сезон вийшов доволі вдалим, та ще й із медалями.

Четвертий – ФК «Терново». За пропущеними м’ячами він на четвертому місці, а за забитими – на восьмому. Мабуть, саме недостатній атакувальний потенціал не дозволив цьому учасникові змагань із Тячівщини стати їх призером. Команда вдало стартувала – три перемоги в трьох матчах. Однак потім до кінця першого кола чергувала виграші з поразками. Старт другого кола теж вийшов зі стовідсотковим результатом у трьох матчах. Проте в заключних шести колектив тільки один раз виграв. Неабияк виручили попередні здобутки, зокрема й успішні дії в окремих матчах із безпосередніми конкурентами, а чотири перемоги з великим рахунком «Терново» здобуло переважно над суперниками з нижньої частини «турнірки»: 4:0 над «Авангардом», 4:1 над великобичківцями й «Дібровою», 3:0 над тячіцями, 8:2 над «Беркутом».

П’ята – «Верховина». Відстала від тернівців лише на одне очко. Міжгірці стартували з «гойдалки»: 4:0 над «Авангардом» і 0:4 від «Говерли», удома поспіль 3:0 над «Карпатами» і 1:1 із «Вишковом» та 1:3 від тернівців на виїзді. Була потім і серія з трьох перемог, включаючи 3:0 над «Вікторією», поразка 1:2 від «Інтера» та виграшні два заключні матчі першого кола: 8:0 над «Дібровою» і 2:1 над тячівцями в гостях. Вітак команда знову «гойдалася»: то поразка, то перемога (притому 4:1 над «Авангардом», але й 0:4 від Дубового). Таким же видався й фініш: було 6:1 над «Інтером», але тут же 2:4 від «Діброви» й заключні 3:1 над тячівцями. Однозначно важко сказати, чи 5 місце здобуток «Верховини», чи втрата. Швидше це просто закономірний результат, зважаючи, якколектив проявив себе в чемпіонаті. Потенціал, звичайно, у міжгірців більший, але й конкурентна боротьба в Східній зоні була не прохідною.

За «Верховиною» розташувалася група середняків з однаковою кількістю перемог (в активі 35-36 очок, тобто лише на одне-два менше від п’ятого місця).

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Далі буде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.