Підсумки першої ліги: Східна зона. Частина друга

03.12.2017 - 10:15

І матчі різні, і команди різні, а футбол «по-східному» цікавий!

DSC_3086

Шостий – ФК «Вишково». Блискучий старт – 7:0 над тячівцями, 4:0 над «Авангардом», але далі 1:5 від «Говерли». Потім чотири матчі з основними конкурентами (2 нічиї, 1 виграш і 1 поразка), 5:0 над «Беркутом», одразу 1:4 від «Вікторії» і тут же на фініші першого кола 3:0 над «Інтером» і 0:1 від «Діброви». Починає другу частину змагань «Вишково» знову жваво: 5:0 над тячівцями й 8:2 над «Авангардом», але відчутна осічка у вигляді 1:5 від «Говерли». Після цього 4 очки в 4 матчах фактично з основними суперниками або з групи лідерів, однак у 4 завершальних матчах команда взяла 9 очок із 12 (притому 3:0 над білоцерківцями й 5:0 над «Дібровою»). І згадане шосте місце в підсумку. Сильна група із команд-середняків та претендентів на призові місця не дала можливості вишківцям заграти краще, однак і в окремих матчах команда демонструвала яскравий «почерк», що й забезпечило золоту середину. Навіть за забитими й пропущеними голами у колективу відповідно шостий і п’ятий результат при непоганій результативності 2,7 гола за гру.

Схожа ситуація і в сьомого СК ім. І.Яремчука. Він мав чудовий напад (4 місце за забитими голами – 65 усього), але й багато пропускав – 48, сьоме місце). Удало стартував: 2:2 з «Інтером», 6:2 з «Дібровою» та 6:1 із ДЮСШ, але потім три поразки поспіль і до кінця першого кола виграші змінювали поразки (притому 3:0 над «Беркутом» і тут же в останній зустрічі 2:10 від білоцерківців). Друге коло таке ж нестабільне: 3:6 від «Інтера» й 4:1 над «Дібровою», продовження серії до 3 перемог: іще 3:1 над тячівцями, 8:0 над «Авангардом». Потім чергування з очковим набором, хоч на фініші чотири матчі без поразок, зокрема ефектні 0:0 у Дубовому та 7:2 над «Вікторією» вдома. Знову ж: команда часто брала залікові пункти у своїх конкурентів, однак так само і втрачала там, де могла здобути більше. Зрештою, така ж золота середина.

Тут же восьма й «Вікторія». Великобичківці – єдині з перших восьми учасників, у яких від’ємна різниця голів (-5). Хороший напад (забито 61 гол – за гру в середньому 2,8) і проблематична ланка захисту (пропущено 66 м’ячів – 3,0). Команда добре грала з окремими лідерами, зокрема 5:3 над «Карпатами» й 3:1 над «Інтером». Або ж 4:2 над міжгірцями. В активі також, скажімо 4:1 над «Вишковим», 10:2 над великобичківцями, 3:0 над «Авангардом» і «Терновим», але особливо прикрі 3:12 від «Карпат», 1:5 від «Інтера», 1:7 від «Говерли», 0:3 від «Вишкова», 2:7 від СК ім. І.Яремчука… Отож і неоднозначне восьме місце в «турнірці». Останню ж групу склали аутсайдери з 4 команд. Найменший розрив в очках – аж цілих 16!

Дев’ятий – ФК «Діброва». Різниця м’ячів 38-69, тобто команда ледь не вдвічі більше пропускала, ніж забивала. 6 перемог на фоні 15 поразок при 1 нічиїй. Невдалий старт: дві поразки й одна нічия. Потім команда здебільшого програвала, а у 8 матчах – із великим (3 та більше голів) рахунком. Водночас дала бій окремим лідерам, як скажімо, 2:3 й 2:4 з «Говерлою» або 0:1 з «Інтером». Притому 3:0 здолала тячівців, 4:1 – «Беркут» і 5:1 – «Авангард». Звідси 10 місце, а перспективи турнірного підвищення – лише в підсилені команди – як захисної, так і атакувальної ланок.

«Беркут» – десятий. 4 виграші, три нічиї – фактично весь здобуток. Решту – невтішні показники. Друге-третє місця ззаду за пропущеними м’ячами, різниця від’ємна, практично як у «Діброви». Отож пропускала команда ледь не вдвічі більше ніж забивала. Розпочавши з 3 поразок і нічиєї, колектив завершив перше коло теж двома поразками. Друге коло взагалі провалено – тільки дві нічиї. Загалом – 9 поразок із великим рахунком. І все ж приємного згадати буде що: 4:1 над тячівцями, 7:3 й 5:1 над «Авангардом», 3:1 над четвертим «Терновим», 2:2 з «Інтером», навіть 0:1 від «Говерли» на виїзді. Знову ж: і «Беркуту», щоб літати, потрібні крила, а отже, підсилення.

ДЮСШ – одинадцята. Якби хтось перед початком другого кола сказав, що тячівці не будуть на останньому місці, то обов’язково подумалося б: «Жарт!» Дійсно: усі поразки до «екватора», а 7 – розгромні. Та шкільна юнь, загартувавшись у матчах із досвідченими «дядьками» і психологічно переродившись за вакації, надалі постала зовсім іншим колективом. І здобувши 3 перемоги й 2 нічиї, таки уникнула останнього місця. Так, іще спостерігалися три поразки з великим рахунком, але й з’явилися 3:1 над бедевлянцями, 1:1 з «Вікторією», 1:0 над «Дібровою», 3:0 над «Авангардом» (у гостях!), 0:0 із «Говерлою», 2:3 на виїзді з «Інтером». Якби команда зберегла цей, напрацьований склад, тренерський штаб і хоч би додала до «основи» ще двох-трьох маститих гравців, могла б мати значно вищі показники.

Найгірші ж справи в «Авангарду»: 15 відсотків набраних очок, передостаннє місце за забитими м’ячами (28), останнє за пропущеними (99, або 4,5 за гру!), колосальна негативна різниця (-71). Тересвянці розпочали з трьох поразок по 0:4. Аж після цього виграли 4:3 у великобичківців. Далі розгромна поразка 3:7 від «Беркута» й 1:1 із «Вікторією», знову розгромна поразка від «Інтера» (2:5) і потім два поспіль виграші – у «Діброви» (3:2) і тячівців (4:3). І з 10 туру команда добрий десяток матчів програла з великим рахунком, а взагалі не здобула жодного залікового пункту, проваливши відповідно й усе друге коло.

Загалом для Східної зони чітко вираженими залишися лідер-чемпіон та срібний призер. Була сильна групою середняків, однак через трудову міграцію за кордон і травми футболістів відчувала брак якісних виконавців, особливо захисного плану. Утім попри недоліки запам’яталася вражаючою результативністю та часто непередбачуваністю підсумків матчів. А за це ми й любимо футбол!

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.