Підсумки першої ліги: Східна зона. Юнаки

12.12.2017 - 11:01

За змаганнями дублерів було доволі цікаво спостерігати.

DSC_0844

Угорі маємо незаперечну трійку лідерів із одноосібним фаворитом-чемпіоном, усередині потужну (хоч і неоднорідну групу середняків), а внизу – трійку аутсайдерів.

Найкраще зіграли «Карпати» (Дубове) – 1 місце. В активі 18 перемог, 1 нічия, найбільше забитих (84) і найменше пропущених (18) м’ячів (отже, за названими «параметрами» найкращі показники в лізі) та 55 очок (83 відсотки з усіх набраних).

«Карпати» стартували з перемоги й поразки. Далі після чотирьох виграшів (три – із великим рахунком) знову програш і проміжний фініш завершили трьома перемогами (дві – із солідним рахунком) і однією поразкою. Друге коло виявилося узагалі фантастичним: жодної поразки, одна нічия, а всі перемоги (за винятком однієї) із різницею в три та більше голів! Таких вікторій виявилася й загальна більшість. А середня результативність (3,8) теж про щось говорить! Як і перемоги: 6:1 над «Дібровою», 8:0 і 5:0 над «Авангардом», 10:0 над «Інтером»… Отож у колективу з Дубового був чудовий сезон: прекрасне чемпіонство, до якого додалося й звання абсолютного переможця ліги.

«Верховина» – друга в зоні. І хоч випередила білоцерківців лише завдяки різниці м’ячів (+51 проти 42), але за забитими й пропущеними м’ячами – теж друга. Плюс переграла «Вікторію» за сумою очного протистояння (4:3 та 0:0). Майбутній срібний призер розпочав із перемоги й двох поразок, а потім до кінця першого кола мав безпрограшну серію, яка продовжилася до кінця чемпіонату, за винятком 14 туру (0:3 від «Карпат»). Міжгірці так само, як і чемпіон, можуть похвалитися когортою серйозних перемог (загалом їх 9), зокрема такі знакові, як 8:0 над «Авангардом», 7:0 над «Говерлою» та 12:0 над «Терновим». Немає навіть сенсу, як і у випадку з колективом із Дубового, розглядати, у кого команда виграла, а в кого програла конкретно. Важливо інше: була присутня чудова й головне стабільна гра, висока результативність (3,2) при не менш відмінній роботі захисної ланки.

Не особливо відстала й «Вікторія». Вона при тих же 15 перемогах, 4 нічиїх, 3 поразках і 74 відсотках набраних очок забила на 6 голів менше й пропустили на 3 більше. Провівши стартову зустріч на виїзді з «Беркутом» 1:1, білоцерківці надалі видали серію із 6 виграшів (зокрема здолали майбутнього чемпіона – 2:1 та 4 рази здолали суперників із великим рахунком), аж поки у 8 турі не поступилися 3:4 міжгірцям. Утім далі в першому колі обійшлося без поразок.

Другий етап змагань розпочали з перемоги й поразки і в цілому діяли добре: у пасиві тільки дві поразки. Правда, до них слід додати, що команда вдома не змогла переграти свого основного конкурента – міжгірців (0:0), а в останньому турі на виїзді розійшлася 2:2 з великобичківцями, яким гра вже нічого не вирішувала, тоді як удома міжгірці в завершальному турі здолали тячівців, наздогнали «Вікторію» і стали другими. Але «бронза» – теж із «медалевим» дзвоном, а в активі ще й 10 виграшів із великим (три і більше голів) рахунком, зокрема 6:0 над «Авангардом» і 5:0 над «Інтером».

СК ім. І.Яремчука від третьої сходинки в «турнірці» відстав суттєво – на 11 очок. Водночас 4 місце із усіх «немедалевих» колективів гарантувало найбільшу кількість виграшів (11), а з тячівцями – найменше число поразок (по 5) та найкращу різницю забитих і пропущених м’ячів (+21). Набрано майже 58% очок, а середня результативність – 2,3. Колектив потужно стартував, забивши в двох поєдинках сукупно 9 «сухих» м’ячів. І хоч надалі успіхи чергувалися з невдачами, у цілому виступ у першому колі був стабільним, за винятком останніх трьох матчів. Тут фактично не пощастило з календарем, оскільки довелося суперничати з майбутніми золотим і бронзовим призерами: удома 2:3 від «Карпат», 3:1 над «Беркутом» та на виїзді 1:3 від «Вікторії».

Друге коло розпочалося з трьох перемог і нічиєї, а потім та ж ситуація: перемоги чергувалися з поразками, та загалом стабільна гра, за винятком кінцевих трьох зустрічей. У них великобичківці взяли тільки 2 очки: поступилися «Карпатам» та задовольнилися результативними нічиїми з «Беркутом» і «Вікторією». Отже, за великим рахунком узяти медалі завадили кінцівки першої й другої частини змагань, а загалом матчі з лідерами. Адже з ними із 6 очок в очному протистоянні максим удавалося взяти тільки один заліковий бал. У плані результату найгірше СК «Ім. І.Яремчука» зіграв із «Говерлою» й «Карпатами» (відповідно 1:4 й 0:3 на виїзді), а найкраще – із «Вишковим» (у гостях 5:0) та вдома з «Інтером» і «Терновим» (6:0).

Чільну п’ятірку замкнула ДЮСШ (Тячів). Вона відстала від суперника вище тільки на 3 очки. Не дуже багато забивала й чимало пропускала, тому різниця – лише +5 (38-33). Набрано 53 відсотки залікових пунктів при результативності 1,7. Юні футболісти з Мараморошської котловини вкрай невдало стартували, накопичивши в 5 матчах лише 2 очки. До кінця кола значно покращили здобутки, завоювавши 3 перемоги й 2 нічиї при одній поразці. Майже таким вийшов і початок другого відрізку змагань і значно кращим ніж початок чемпіонату: у п’яти іграх 3 перемоги, одна нічия та одна поразка. Відтак непогане продовження й завершення: 4 перемоги на дві поразки. Найгірші матчі: 2:5 із «Беркутом», 0:3 й 2:5 від «Карпат», а найкращі двобої – на виїзді 5:0 з «Інтером», 4:1 із «Вишковим» і «Авангардом». Цікаво, що з команд першої четвірки тячівців не поступилися половині: зі СК ім. І.Яремчука 0:0 та 1:1, а з «Вікторією» 1:3 й 3:2.

Верхню частину турнірної таблиці замкнула «Говерла». Її 6 місце виглядає так: 10 перемог, 2 нічиї, 10 поразок, -4 різниця, 32 очки, або 48,5% від усіх можливих, результативність 1,9.

Ясінянці слабко стартували, набравши 3 очки з 15. А дограли коло значно впевненіше: 4 перемоги й по одній нічиїй та поразці. Старт після «екватора» видався вкрай невдалим: команда пропустила 11 сухих м’ячів у двох зустрічах. Потім мала три виграші, 2 поразки, ще перемога, нічия, поразка й той же виграш. Як для «золотого» середняка «Говерла» – яскравий приклад того, що таке в ігровому відношенні ще до кінця несформований, по-своєму неврівноважений та емоційний юнацький футбол: 0:3 і 0:4 від «Карпат», 1:5 від «Тернова», 1:4 від «Вікторії», 0:7 від «Верховини» й водночас 5:2 з «Беркутом», 3:0 над «Інтером», «Вишковим» і «Авангардом», 4:1 над СК ім. І.Яремчука. А майже третина матчів завершилася поразкою чи перемогою колективу лише з різницею в один м’яч.

Далі буде.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.