Зимовий футбол приваблює глядачів

13.02.2018 - 16:22

Футбол є футбол. Зимовий, весняний, літній чи осінній завжди захоплює та інтригує. Кожний з них має свої родзинки. Знавці розуміють, що Зимова першість стоїть окремо. Тут зовсім інші завдання, зокрема, перевірити новачків, підтягнути фізичні кондиції, відновити награні комбінації, внести зміни в тактичну побудову гри, «обкатати» молодь, приглянутися до суперників. І це нормальне явище, тим більше, що якість полів дозволяє все це втілювати в життя.

DSC_0228

Дуже приємно спостерігати, що вболівальник пішов на стадіон. Матчі Зимової першості збирають по 200–350 глядачів, що не може не радувати. Це найвідданіші уболівальники. Вони разом із командою і в спеку, і в мороз, і в сніг, і в дощ. Це не ті, які приходять на стадіон покритикувати арбітрів, своїх і чужих гравців, поспекулювати патріотичними почуттями. Це справжні уболівальники футболу, для яких ця гра є справжньою насолодою. Вони її розуміють, вибачають помилки і, у випадку невдачі, плекають надію на реванш у наступному поєдинку. Щирі вболівальники не ставлять себе вище футболу, а вважають його складовою.

У Середньому за матчами спостерігають уболівальники футболу Ужгорода, Мукачева, Чопа, Мукачівського, Тячівського, Великоберезнянського, Свалявського, Берегівського районів.

У Виноградові – Виноградово, Хуст, Рахівський, Виноградівський, Тячівський, Хустський, Іршавський, Берегівський, Міжгірський райони.

Ось така географія на цих двох стадіонах, де проходять матчі Зимової першості. Найголовніше, на чому хочеться акцентувати увагу, – це відсутність агресії як серед гравців, так і зі сторони вболівальників.. Емоції є і серед одних, і серед інших, але все це в розумних межах: майстерність і віддача – у гравців, толерантність і терпимість – у вболівальників Навіть інцидент у футзалі на УФЛ так і залишиться невеликою плямою, на загальному футбольному просторі нашого краю.

У Зимовій першості беруть участь 23 команди краю, і в кожної свої завдання. «Минай», «Середнє», «Севлюш», крім збереження авторитету, ставлять перед собою ще по кілька завдань: від перегляду новачків до випробувань тактичних схем побудови гри.

«Поляні», «Ужгороду», «Вітязю», «Бобовищу», рахівським «Карпатам», іршавській «Бужорі», дубівським «Карпатам», міжгірській «Верховині» потрібно працювати над покращенням авторитету, награнням складу, перевірки новачків, збереженням імені.

«Вільхівцям», «Заріччю», СК ім.І.Яремчука, «Копані», «Березному», за можливістю, голосно заявити про себе. «Невицькому замку», ракошинському «Колосу», «Фанчикову», шишлівському «Фавориту», «Оболоні-2», «Сільцю» приглянутися, набратися досвіду, перевірити майстерність своїх гравців, виявити слабкі місця й рухатися далі. СДЮСШОР U-17 у дорослій компанії готується до ІІ кола ДЮФЛ України. Для них це просто підготовчий етап, але подумати тренерам є над чим. Це плани на турнір.

А що ми бачимо після перших двох турів? У кожній групі визначилися лідери, є команди, які не втратили шансів на вихід до другого етапу і є команди, які поступаються майстерністю лідерам, але вважають Зимову першість кращим етапом підготовки до сезону і перевірки своїх сил на обласному рівні.

«Минай», «Середнє», «Севлюш» виглядають справді потужно. Після двох турів на добре слово заслуговують «Поляна», «Ужгород», «Карпати» (Дубове), «Заріччя», «Карпати» (Рахів). Тут проглядається непогана, як на цей період, командна гра, доволі непогане футбольне мислення гравців, легкість у діях футболістів і морально-вольові якості.

«Бужора», «Вільхівці», «Верховина», СК ім.І.Яремчука, «Вітязь», «Бобовище», «Копаня» не форсують події, за рахунок матчів намагаються набрати фізичних кондицій. У цих команд є ще проблеми з комплектацією, кілька позицій явно потребують підкріплення, але це перспективні команди, які до сезону усі проблемні питання зуміють звести до мінімуму. «Фанчиково» приємно здивувало, але наскільки амбіції цієї команди підкріплені майстерністю, ми побачимо за два найближчі тури.

«Сільце», «Оболонь» та «Березний» відзначають високі морально-вольові якості, але на них весь сезон не відіграєш. Тут не вистачає стабільності й упевненості.

«Невицький замок ОК ДЮСШ Україна» – команда настрою. У якої явно не вистачає лідерів у лініях. Команда чергує непогані ігри з провальними.

«Фаворит» (Шишлівці) – новачок обласного рівня. Багато цікавої молоді, але команді просто потрібен час.

«Колос» (Ракошино) – команда, яка наздоганяє поїзд, що вже рухається. Якщо наздожене, то це буде цілком боєздатною, якщо ні, то може взагалі зникнути із футбольної карти краю. Без серйозної організаційної роботи розраховувати на успіх шансів украй мало.

Перші два тури Зимової першості області з футболу дали відповідь на доволі багато питань, але дуже багато ще залишаються відкритими. Одне з них – тренувальний процес. Де він чітко налагоджений, там є результат. Це потрібно пам’ятати.

У 3 турі 17–18 лютого на стадіоні смт Середнє зіграють: ФК «Березний» – ФК «Вільхівці» – 11:00, ФК «Фаворит» (Шишлівці) – «Поляна» – 13:00, ФК «Середнє» – ФК «Вітязь» (Концгазо) – 15:00, СДЮСШОР U-17 (Ужгород) – ФК «Бобовище» – 11:00, ФК «Колос» (Ракошино) – ФК «Ужгород» – 13.00, ФК «Минай» – ФК «Невицький замок ОК ДЮСШ Україна» – 15:00.

Стадіон «Пластмасовик» м.Виноградово: ФК «Оболонь-2» (Хуст) – ФК «Карпати» (Дубове) – 11:00, ФК «Сільце» – ФК «Верховина» (Міжгір’я) –13:00, «Севлюш» (Виноградів) – СК ім.І.Яремчука (В.Бичків) – 15:00, ФК «Фанчиково» – «Заріччя» – 13:00, ФК «Бужора» (Іршава) – ФК «Копаня» (В. Копаня) – 15:00.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, «Спорт тайм»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.