ВІДЕО. Футбольна Іршавщина: огляд 4 туру чемпіонату району

31.05.2018 - 15:03

Вигравши домашню зустріч за другу позицію в турнірній таблиці проти «Броньки», ФК «Гребля» волею календаря отримала одразу шанс за першу сходинку в очній дуелі з лідером чемпіонату – приборжавським «Будівельником». І знову, завдяки примхам розкладу, центральний матч туру відбувався на полі шкільного стадіону в Греблі. Для сучасної команди приборжавців ця арена, яка відповідає мінімальним стандартам для футбольних полів (90,5 х 61 м.), незнайома, оскільки минулого року гребляни, через дискваліфікацію домашнього стадіону, приймали «будівельників» у Вільхівці.

xwqunk7yu1yqyzhp8tltn39la

Годі й казати, що грати тут будь-якому супернику в свою гру (якщо це тільки не команда, на кілька голів вища класом) надзвичайно складно. Тим більше, що команда зараз явно на підйомі, точково підсилилась чингавськими захисниками Богданом Геревичем та Михайлом Жабком, які органічно вписалися в малюнок гри колективу. Граючий президент – голкіпер Іван Мотринець розпочав сезон на куражі і вже зробив вагому заявку на кращого воротаря чемпіонату.

Приборжавці ж приїхали з певними кадровими проблемами після важкої домашньої перемоги над «Імстичовом»: був відсутній вістря атаки нападник Роман Бобир, а також ще один форвард, на якого розраховували – Роман Петровці. Його брат Михайло зайняв місце у воротах замість вибулого Михайла Ісака, але ще в першому таймі через травму були змушені замінити його на голкіпера юнацького складу Василя Ісака – таким чином приборжавці, які на початку сезону без тіні сумніву віддали в «Білки» Михайла Мацьковича, щоб юнак мав ігрову практику, зараз опинилися перед реальною проблемою пошуку першого номера.

Втім перший небезпечний момент в матчі створили саме гості – подачу у карний майданчик «Греблі» від Тараса Полончака на В’ячеслава Крюкова захисник відбив головою, однак м’яч підхопив Ігор Біклян і повернув знову до Крюкова – Мотринець вибіг з воріт і скоротив кут обстрілу, який В’ячеслав виконував у падінні і м’яч покотився паралельно лінії воріт до кутового прапорця.

Господарі відповіли ударом зі штрафного від Василя Булези з центрального кола, але Михайло Петровці виявився на місці. Значно небезпечніше біля гостьових воріт було на 15-й хвилині, коли Іван Головнич, отримавши м’яча з ауту, фінтом постелив на газон Полончака, і знайшов довгим пасом у карному майданчику Приборжавського Павла Анинця. Капітан «Греблі» пробивав майже впритул, та ще й у протихід кіперу, однак Петровці вже в падінні встиг правою рукою зачерпнути м’яч та перевести його вбік.

Майже ідентичну передачу, але вже на голову Анинцю, Головнич повторив через дві хвилини, однак Павло пробив прямо по центру, де чатував Петровці.

Гості спробували власними атаками відвести загрозу від своїх воріт, однак удари Крюкова та двічі Полончака з середньої дистанції пішли вище воріт.

На 38-й хвилині захисник «Будівельника» Дмитро Головко перед власним штрафним недозволеним прийомом пробував завадити Булезі прийняти м’яч – сам Василь взявся виконувати штрафний удар. М’яч прошив стінку і на шляху круглого опинився Тарас Полончак, від якого зрикошетив у лівий кут воріт – 1:0.

Через 5 хвилин Дмитро Головко не поцілив по м’ячу, виносячи довгу передачу від Головнича на Жабка – обоє футболістів кинулися за круглим у напрямку карного Приборжавського, звідки назустріч вибіг кіпер гостей. Михайло Петровці небезпечно пішов на м’яч вперед ногами, і разом зі спортивним снарядом збив флангового півзахисника «Греблі».

Арбітр матчу Іван Біров обмежився попередженням, однак приборжавський воротар все одно не зміг продовжити гру, оскільки й сам отримав травму – тому місце в рамці зайняв голкіпер юнацького складу Василь Ісак.

Господарі одразу ж взялися за «посвяту» юнака в дорослий футбол: Василь Булеза знову закрутив м’яч зі штрафного, і поліуретанова куля від перекладини вдарилася в землю та вилетіла в поле – Віталій Дикий на добиванні був неточним.

Зважаючи на перипетії першої половини гри, приборжавці в другому таймі підсилили атакуючу ланку досвідченим хавом Михайлом Ковачем. Вони ж організували першу повноцінну атаку: комбінація Іван Глебена – Ігор Біклян – Іван Бурч завершилася ударом по воротах від останнього, однак Мотринець виявився на місці.

На 50-й хвилині гри після подачі зі штрафного, м’яч вилетів із карного майданчика приборжавців на Юрія Галаса і 11-ий номер «Греблі» пробив вище воріт. Як потім виявилося – це була лише пристрілка.

Через 5 хвилин Анинець розіграв штрафний із Юрієм Галасом, і той знову пробив по воротах – Ісак не без труднощів перевів м’яча на кутовий.

У відповідь Михайло Ковач пройшов крізь стрій захисників «Греблі» і вже в падінні відправив передачу на Полончака. Тарасу навіть вдалося загнати м’яч в сітку, однак в момент пасу, він перебував в офсайді.

Через хвилину вже біля протилежних воріт лайнсмен Василь Ливдар забарився з фіксацією положення «поза грою» і Василь Булеза, вийшовши віч-на віч з Ісаком, навіть встиг пробити, однак молодий кіпер вчасно вибіг назустріч і закрив собою обстріл рамки.

«Гра в гойдалки» продовжилася небезпечним проривом у штрафну зону «Греблі» Тараса Полончака з лівого флангу, однак зробити націленої передачі на Крюкова він не зумів.

Нарешті Юрій Галас підібрав м’яча після виносу з карного майданчика суперника, і підлаштувавши круглого під зручну праву, закинув прямо голкіперу за комірець – 2:0.

Гостям, щоб оговтатись, знадобилось хвилин десять – Іван Гирба подав у штрафну на Крюкова, але захисники винесли м’яча наліво, де його підібрав Полончак, і прицільно пробивав по воротах, однак Мотринець відбив.

Ще одну спробу Тарас отримав від Дмитра Головка, який навісив верховий м’яч у карний майданчик «Греблі», Полончак зряче пробивав головою у ближній однак Мотринець знову дотягнувся та перевів на кутовий.

Потім пішла хвиля атак господарів: Булеза пробиває штрафний удар із власного карного майданчика – у центрі півзахисник «Греблі», перебуваючи спиною до чужих воріт, головою продовжує політ м’яча прямо на хід Анинцю, який зайшов у штрафну зону суперника правим інсайдом і розстрілював ворота впритул, однак Ісак зумів ногою дістати м’яч в ближньому куті і круглий, відбившись від перекладини потрапив Анинцю прямо на голову, однак повторний удар пішов вище воріт.

Виправився лідер бомбардирської гонки в наступній атаці, знову отримавши справа перед карним, цього разу не заходив у штрафну зону, а просто перекинув м’яча на ліву, потужно пробив у дальню «дев’ятку», причому навіть продірявив сітку воріт.

На останній хвилині основного часу гості спробували хоча б розмочити ворота Мотринця – Крюков з правого флангу відкинув у центр під удар Ковачу і Михайло пробив метрів з 25-ти у дальню «дев’ятку». Президент ФК «Гребля» у красивому стрибку витягнув і перевів на кутовий.

Вже в доданий час приборжавці провели ще одну разючу контратаку: Бурч знайшов пасом у лівому куті карного майданчика господарів Полончака – Тарас виконав чи то передачу, чи то хитромудрий удар – Мотринець на цей раз у стрибку розминувся з м’ячем, однак «зіркова» куля цього дня вперто не бажала опинятися в сітці греблянських воріт, – відбившись від дальньої стійки, м’яч повернувся прямо в руки Мотринцю, дозволивши Івану записати в актив третій «сухарик» поспіль.

Тепер ФК «Гребля» в якості лідера муситиме підтверджувати свій статус на більших полях. Вже наступної неділі перший захист першої сходинки чемпіонату відбудеться в Білках, де до речі греблянам в останній грі минулого чемпіонату вдалося здобути перемогу.

Приборжавський «Будівельник» у рідних стінах прийматиме «Броньку». Яка в четвертому турі зуміла дати на власній арені справжній бій фавориту – дубрівській «Дружбі». У присутності численної глядацької підтримки, якої в неділю на броньківському стадіоні зібралося чи не більше, ніж в сусідньому Довгому на матчі обласної першості, господарям поля вдалося забити першими – відзначився граючий президент клубу та сільський голова Юрій Кузан. Дубрівчанам, завдяки голу Василя Мельника та ефектному удару зі штрафного від Івана Довгінка, який в «Дружбі» освоює незвичну для себе позицію центрального захисника, ще до перерви вдалося вийти вперед. Господарі відновили інтригу в другому таймі, коли за 10 хвилин до завершення матчу Івану Штефку вдалося замкнути передачу зі штрафного від В’ячеслава Шусти. Однак гостям вдалося все-таки вивезти з непоступливої Броньки три очки: на останніх секундах гри арбітр Володимир Жабур призначив пенальті у ворота господарів, який зумів реалізувати Іван Будул, добре відомий гравцям команди господарів по спільній грі у минулі роки за «Кушницю», і якого доля через відсутність футболу у власному селі закинула аж у дубрівську команду.

Ця перемога дозволила дубрівчанам розділити в турнірній таблиці другу-третю позицію з командою Приборжавського і в наступному турі «Дружба» прийматиме ільницький «Шахтар», який поки ніяк не може знайти вірний шлях до воріт суперника. Єдиний гол в чемпіонаті ільничани забили ще в першому турі на Греблі. Ось і в четвертому раунді, приймаючи вдома «Лозу», мусіли вдовольнитися нульовою нічиєю. Таким чином обидві команди, яких рука не підіймається записати в аутсайдери, поки займають дві останні сходинки турнірної таблиці.

Ще один матч четвертого туру відбувся в Імстичові де місцевий ФК приймав сусідів з Білок. Голи Юрія Пукмана та Євгена Романа дозволили дебютанту чемпіонату здобути першу перемогу в цьогорічному розіграші. Гості лише наприкінці матчу зуміли розмочити рахунок, та й то завдяки автоголу Олександра Поляка. Таким чином імстичівці в турнірній таблиці розташувалися одразу за Білками, ділячи 5-6 місце з «Бронькою». Наступної неділі імстичівці гостюватимуть в Іршаві, де спробують стримати голодну до залікових балів «Лозу».

В Юнацькій першості зверху турнірної таблиці встановилося двовладдя: ФК «Бронька» та ільницький «Шахтар» поки йдуть без втрат.

Ільницькі юнаки, на відміну від дорослих колег, в матчі четвертого туру легко впоралися з лозянськими візаві – 4:0. Хет-триком відзначився Василь Костянинець, ще один гол на рахунку Даніеля Воскресенського.

Такий же рахунок зафіксовано у протистоянні Броньки та Дубрівки. Однак тут це лише результат …. 20-ти хвилин гри. Керівництво дубрівської «Дружби» з метою уникнення двозначного рахунку застосувало сумнівний лайфхак – привезли на матч лише 7 гравців юнацького складу. І коли броньківські юнаки вчетверте змусили виймати м’яча з сітки воріт (каре на рахунку Рената Палька), один з гравців команди гостей просигналізував про травму та неможливість продовження гри. Арбітр матчу Віталій Свалявин згідно правил був змушений припинити матч. Маємо надію, що компетентні органи районної федерації знайдуть на таку хитру різьбу потрібний гвинт, інакше «передова» практика може розповзтися й на обласний чемпіонат, де є кілька команд, які поки тільки мріють отримувати не більше чотирьох голів за матч.

За прикладом своїх дорослих одноклубників, перемогу над «Білками» здобули й юні імстичівці з рахунком 3:1. У господарів відзначилися Сергій Добра (з пенальті), Роман Білогорка та Владислав Вашкеба. У гостей м’яч провів Юлій Білинець.

Гра між командами Греблі та Приборжавського, незважаючи на перевагу господарів у першому таймі, завершилася перемогою гостей з рахунком 2:1. У складі «Будівельника» дублем відзначився Максим Ковач, а капітан «Греблі» Богдан Матішинець встиг лише розмочити рахунок на останній хвилині.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.