ВІДЕО. «Севлюш» продовжує безпрограшну ходу чемпіонатом Закарпаття

10.06.2018 - 19:45

Виноградівці здолали МФА «Мункач» з рахунком 1:0.

1

Мукачево. Стадіон «Авангард». Розпочну не з характеристики протистояння, а з підходу до організації самого матчу. Подібний рівень мені востаннє доводилось бачити ще за часів існування «Говерли» на всеукраїнській футбольній арені. Тоді прес-службу клубу очолював Роман Сенишин – відомий в краї спортивний журналіст та й рефері теж непоганий. Роман і сьогодні товаришує з футболом, щоправда уже в якості прес-аташе МФА «Мункач». Оголошення складів команд (навіть юнацьких), авторів забитих голів, замін – уже просто традиційна рутинна робота для Сенишина. Журналістам надають копії стартових складів. До кожного поєдинку готують авторські програмки, де коротко характеризують життя клубу за два пройдешні тижні. Одним словом: «Респект» керівництву «Мункача». У цьому аспекті мукачівці на дві голови вищі від клубів обласного центру. Я вже мовчу про інші райони. А до честі «Севлюша». Тамтешній оператор Михайло Попович знімає не тільки домашні поєдинки, а й в прямому ефірі транслює виїзні. Коментує матчі Євген Свищо! А тепер до самого футболу.

«Мункач» – молода команда зі здоровими амбіціями, досконалим підходом в організації роботи та великими інфраструктурними планами. Безперечно, поп’є крові у всіх претендентів на комплект нагород найвищого ґатунку, у «Севлюша» в тому числі. До слова про виноградівців: як на мене саме вони, аналізуючи якісний та кількісний склад команди, роботу тренера Валентина Слюсара та й відношення до футболу президента клубу Івана Матрунича, боротимуться виключно за золото.

До старту 8 туру «Севлюш» був на верхів’ї турнірної таблиці з 16-ма очками. Мукачівці мали вдвічі менше. Говорити кому сьогодні вони були більш необхідні – нема сенсу. Як ковток свіжого повітря – обом. Цікавіше зі старту дивились усе ж господарі. Так, це для багатьох буде несподіванкою – «Севлюшу» цієї днини важко буде вивезти додому бодай одне очко.

Перша небезпечна атака в активі усе ж за гостями. Оржеховський з центру поля відпасовує на правий фланг Кольцуну. Пилип обігрує захисника, зміщується в штрафну і б’є у ближній кут. Воротар парирує. Після кутового відзначитись міг уже Реплюк. Не склалося. А далі Чедрик на дальній стійці не зумів влучити у порожні ворота. Замикав Михайло подачу справа головою – м’яч «зрізався».

На 15-й хвилині небезпечно атакують уже мукачівці. Владислав Ярмошенко робить передачу на Назара Грицака, останній вривається в штрафну і пасом на ударну позицію виводить Артема Баятяна, якому трохи забракло майстерності під час завершальної фази. Через сім хвилин на рандеву Василем Козарем виходить Олександр Дністрянський. Кутовий – усе, що вдалося витиснути з епізоду. Після подачі корнера м’яч виборює Назар Грицак і ударом відправляє його значно вище поперечини.

Наступне слово за виноградівцями – переполох у штрафній мукачівців, м’яч потрапляє до капітана виноградівців. Потужний удар злету від Михайла Реплюка і круглий летить трохи вище каркасу воріт.

На 33-й хвилині Чедрик входить у штрафну з правого краю. Прострілює уздовж воротарського майданчика і дивом м’яч не влітає у сітку після удару Кольцуна. «Севлюш» атакував частіше суперника та й, зрештою, гостріше. Назрівав гол. Та сказати, що гості повністю заволоділи ігровою ініціативою – обманути самого себе. «Мункач» час від часу тероризував володіння Козара, проте не так ефектно, як виноградіаці.

Через три хвилини Пилип Кольцун наважився на удар з-за меж штрафної. М’яч після потужного пострілу оминувся з правою хрестовиною.

На 40-й хвилині чергова атака гостей усе ж закінчується взяттям воріт. Двоходівка правим краєм у виконанні Оржеховського та Пуканича підключення до атаки Чедрика. І удар, як підсумок, від Адріана метрів з 10-ти у дальній кут. Артем Одинцов – безсилий. 0:1.

Ще через дві хвилини уже господарі втрачають реальний шанс відновити на табло паритет. Максим Кодря у центрі поля обігрує Василя Вошкебу і пасом виводить на ударну позицію Назара Грицака – підставляється захисник. Видовищний перший тайм з мінімальним рахунком лишень передував справжньому двобою не на життя у другій 45-хвилинці.

«Севлюш» продовжував грати під першим номером і в другому таймі. На 51-й хвилин Чонка здійснює хороший індивідуальний прохід центром поля, віддає на Кольцуна. Удар Пилипа метрів з 15-ти парирує Одинцов. Наступний епізод марнує уже Чедрик. Через 4 хвилини Михайло головою замикав подачу від Павла Оржеховського. Голеадор трохи не дотягнувся до м’яча, аби логічно завершити атаку.

На 58 хвилині Назар Грицак отримує хороший пас із глибини поля, входить у штрафну і чомусь дуже кволо б’є у ближній кут.

У Мукачеві над стадіоном вдарив грім та пішов дощ. Паралельно Грицак тим же правим краєм вривається до карного майданчика, прострілює і чому не замикає подачу Артем Баятян – не дуже зрозуміло. На 64-й хвилині Олександр Дністрянський обігрує двох захисників «Севлюша» на підступах до штрафної, входить у неї, переграє на додачу ще досвідченого Миколу Гибалюка, відпасовує на Баятяна. Удар від Артема блокує захисник. Баятяна далі Віктор Ряшко змінює на Байса.

Погода згодом змусить футболістів покинути поле ще до фінального свистка рефері Запрутняка. Сильний дощ, шквальний вітер перервав центральний матч туру на 80-й хвилині. Я вперше, до речі, згадав про арбітра. Вадим був непомітний на полі і свідчить це виключно про високий професіоналізм.

Гра відновилась через 10 хвилин. І за 10 до кінця поєдинку нічого так і не змінилось. «Севлюш» здобуває чергову перемогу, хоч і з мінімальним рахунком над сильним суперником, закріплюючи лідерські позиції у вищій лізі обласного чемпіонату. Варто пригадати хіба-що дальній потужний удар від Юрія Чонки метрів з 28-ми. Тоді на допомогу Артему Одинцову приходить права стійка. Могли і мукачівці здобути одне очко. Це був епізод на 87-й хвилині – Василь Хіміч вийшов на побачення з воротарем, пробив у дальній кут. М’яч пройшов повз стійку.

Віталій БІРОВЧАК

.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.