«Дерцен» переплив «Боржаву» аж п’ять разів…

30.06.2018 - 20:24

Підопічні Анатолія Рипковича здолали довжанців з рахунком 5:0.

DSC_7668

Село Дерцен, що на Мукачівщині, незабаром стане основним футбольним пристанищем для вихованців академії «Мункач». Тут уже розпочато роботи з будівництва стадіонів та й іншої футбольної інфраструктури. Славиться цей населений пункт і виступами місцевої команди з однойменною назвою у крайовій першості і доволі успішними виступами. Але проблеми для клубу притаманні і доволі великі. Насамперед відсутність дисципліни у юнаків. Уперше стаю свідком ситуації, коли місцева команда не зібралась. Як підсумок, товариський матч «Дерцен» – «Боржава», де футболісти з Довгого виступали за обидві команди. А ще вистачає проблем з інфраструктурою. Приміщення з роздягальнями та кімнатою для арбітрів – невідомо на чиєму балансі. Ремонт тут відсутній, добре, що хоч є гаряча вода. Туалет на стадіоні відсутній. Більшість спонсорів відмовились від команди. Футбол у Дерцені люблять, та розвивати його чомусь не хочуть.

А тепер до футболу. Довжанська «Боржава» перед центральним матчем 11-го туру розмістилась на 4-й позиції з 19 очками. На два менше у «Дерцена». Тож видовище уболівальникам забезпечене. Агресивніше розпочали господарі. На 9-й хвилині подачу зправа замикав Олег Афанасьєв – м’яч пролетів поруч зі стійкою. А через хвилину господарі заробили стандарт на підступах до штрафної суперника. Граючий тренер Анатолій Рипкович завдав блискучого удару в дальню дев’ятку. Владислав Волошин – один з кращих у складі довжанців, удар парирує.

На 15-й хвилині уже голкіпер «Дерцена» вступив у гру. Після підступного удару зі штрафного м’яч, відскочивши від землі, летить під поперечину. Кирило Йовбак переводить його на кутовий. Подачу з корнера замикав Михайло Якуб – повз ворота.

Далі були два виходи віч-на-віч із воротарями від дев’яток обох команд. Михайлу Лозинцю завадив захисник завдати завершального удару, а от Іван Бровдій без допомоги візаві упав перед штрафною – напевно, якість поля стала перешкодою.

На 20-й хвилині Лозинець усе ж використав другу очну ставку з Волошином. Подачу від Кирила Кіміріна зправа, Михайло реалізував бездоганно. 1:0.

У наступному епізоді на рандеву воротаря довжанців запрошує Олександр Міклош. Цього разу Владислав Волошин переможець дуелі. Попри значні проблеми поза футбольні, «Дерцен» виглядав значно краще, аніж суперник.

На 28-й хвилині блискучу двоходівку з власної половини поля провели Міклош та Мідянчик. Удар від Олександра в останню мить блокує захисник.

Через дві хвилини, після удару уже Лозинця з 14-ти метрів, м’яч знову влучає у захисника і рикошетом летить повз стійку.

33 хвилина принесла друге взяття воріт для підопічних Рипковича. Сам Анатолій робить чудовий гольовий пас зправа, який головою, ударом в дальній кут, замикає Роман Мідянчик. 2:0.

На 38-й гості могли зменшити гольове відсавання до мінімуму. Невпевнено в простій ситуації діє воротар Кирило Йовбак, який не зумів зафіксувати м’яч у руках. Помилку стражу вибачає Іван Бровдій. Останній з кількох метрів не зумів поцілити у ворота.

Натомість через три хвилини господарі проводять третій гол у ворота Волошина. Героєм цього епізоду стає знову Михайло Лозинець. Спочатку нападник, обігравши захисника, б’є у дальній кут і ворота Владислава рятує стійка. Реактивний Лозинець перший на підборі і з другої спроби на залишає голкіперу жодних шансів. 3:0 – підсумок першої 45-хвилинки.

У першому таймі до роботи бригади арбітрів, на чолі з Іваном Грубінкою (асистенти: Мирослав Гала, Микола Мондик), претензій жодних. Забігаючи наперед, це був кращий арбітраж, який мені доводилось бачити у поточному сезоні.

У другому таймі гості дещо активізувались, та врятувати ситуацію підопічним Івана Леднея так і не вдасться.

На 54-й хвилині футболісти «Дерцена» доводять рахунок до розгромного. Іван Попович, який вийшов на заміну, віддає хороший пас Міклошу, Олександр забиває після виходу один в один з воротарем. 4:0.

Через 11 хвилин стовідсотковий момент транжирять гості. Іван Боднар входить у штрафну суперника і пробиває. Голкіпер м’яч відбиває перед собою і Боднар після підбору не зумів влучити у ворота.

На 67-й господарі відповідають взаємністю. Після удару Олександра Міклоша, поперечина рятує «Боржаву» від п’ятого голу.

Дерценські футболісти 5-ий гол усе ж забивають. Після пасу Міклоша на 80-й хвилині, Лозинець впритул розстрілює ворота «Боржави», у такий спосіб, записуючи хет-трик на свій рахунок. 5:0

На 85-й хвилині господарі проводять цікаву заміну. У зв’язку з короткою лавою запасних, воротар Безик змінює Йовбака. Кирило сходить з поля і за мить виходить замість Романа Неделюка.

Та на результат це не вплинуло. «Дерцен» – «Боржава» 5:0.

Уболівальників на цьому матчі було найменше з усіх стадіонів, на яких мені доводилось побувати. Близько сотні. Та вели себе вони чемно – культура вболівання тут на рівні. Спортивна споруда не пустує і після футболу. Доволі часто президенту «Дерцена» Петру Біро доводиться ганяти з поля неповнолітніх мотогонщиків, яким доріг Мукачівщини замало. Більше того, зі слів президента, саме не футбольні відвідувачі два рази використовували дошки з колишніх туалетів для розпалювання багать і приготування ароматних шашликів…

Віталій БІРОВЧАК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.