Футбольна Берегівщина: підсумки першої частини чемпіонату району (рейтинги)

21.07.2018 - 18:22

Пібиваючи підсумки першої частини чемпіонату та інших змагань, хочеться опублікувати їх рейтинги не тільки за критеріями зайнятих місць, але й за іншими показниками. Безперечно високі результати в турнірній таблиці — показник хорошої гри.

oszevonttabella

На розвиток аматорського футболу, а в принципі й професійного, впливає чимало факторів. У рейтингу, який опублікований нижче, враховано такі показники: виступ команд футбольних клубів у чемпіонаті (як дорослих, так і юнаків), участь та зайняте місце в Кубку федерації, участь та зайняте місце юнаків у традиційному бліц-турнірі, присвяченому Дню молоді та Дню Конституції України, інфраструктура (роздягальня, підігрів води, трибуни для глядачів, стан футбольного поля, тренувальне поле, майданчик зі штучним покриттям), дисципліна колективів (червоні та жовті картки, поведінка глядачів), розвиток дитячого футболу (саме дитячого, а не юнацького).

На підставі вищескащаного й спробуємо проаналізувати стан справ у команд-учасниць чемпіонату району з футболу на сьогодні. Подана таблиця дає можливість здійснити порівняння здобутків ФК й відповісти на чимало запитань.

Для визначення рейтингу клуби отримують відповідну кількість балів (за перше місце 6, за друге 5, за третє 4, за четверте 3, за п’яте 2 й за шосте 1). Ось що маємо:

таблиця1

Аналіз зведеної таблиці з рейтингами, на перший погляд, можуть здатися суб’єктивним. Та очевидними є результати виступів команд у змаганнях і їх місце в «турнірці».

Переможцем став ФК «Батьово». Його доросла команда займає 4 місце в турнірній таблиці чемпіонату, юнаки – треті. Додали балів клубу виступ у Кубку федерації та юнацькому бліц-турнірі, а це говорить про стабільність. Що стосується інфраструктури, то є друге місце. Побудовано роздягальню (для прикладу, найкращу в районі на відміну від ФК «Вилок», який випереджає в конкурсі інфраструктури), трибун немає (тільки дерев’яні лавиці навколо поля), футбольний газон потребовує реконструкції. Плюсом у команди слід вважати майданчик зі штучним покриттям і тренувальне поле на території стадіону. Стосовно дисципліни, то колектив посів останнє місце. Причини: скандал після завершення гри 5 туру проти ФК «Запсонь», що спричинило застосування дисциплінарних санкцій у вигляді дискваліфікації стадіону на 2 офіційні поєдинки, вилучення футболіста Андрія Пилипканича в зустрічі проти ФК «Кідьош» (призвело до дискваліфікації на 5 матчів) та інші покарання із застосуванням червоних та жовтих карток. У плані дисципліни у керівників клубу ще багато проблем. Необхідно проводити виховну роботу не тільки з футболістами, а й з уболівальниками. На перше місце команду вивели набрані бали за розвиток дитячо-юнацького футболу (займається 80 юних гравців). У цілому тут ведеться значна робота. І якщо її успішно продовжать – клуб однозначно перемагатиме в таких конкурсах.

«Кідьош» посідає друге місце в рейтингу. Найбільше очок здобув за рахунок стабільності ігор як дорослої, так і юнацької команд у всіх турнірах. Що стосується інфраструктури, то роздягальня клубу у відмінному стані, є гаряча й холодна вода, хороший газон футбольного поля. Замість трибун – дерев’яні лавки, а відсутність штучного майданчика, тренувального поля (хоч це не провина керівників ФК) відкинула «Кідьош» на третю сходинку. Щодо дисципліни, то проблема є. Окремі гравці регулярно отримують жовті картки. А червона Ласло Селеша в Перехресті та відповідно дискваліфікація, також поведінка вболівальників під час фіналу Кубка федерації відкинула колектив у конкурсі на передостаннє місце. Жодного балу не отримано за розвиток дитячого футболу. Адже ним ніхто не займається.

На третьому місці, можливо, несподівано для багатьох, опинився ФК «Перехрестя». Найбільше балів для нього принесла юнацька команда, яка лідирує в чемпіонаті й перемогла в бліц-турнірі. Непогані бали клубу дала участь основного складу в усіх змаганнях. Не пропустили жодного. Щодо інфраструктури, то тут – передостаннє місце. Справи не кращі ніж у «Берегуйфолу», але завдяки розпочатому будівництву роздягальні мають перевагу. Із дисципліною все гаразд. Жовті картки футболісти отримували в окремих ігрових епізодах. Водночас хоч юнаки виступають успішно, проте дитячого футболу в селі немає. Відповідно – нуль балів.

На перший погляд, незвичне четверте місце посідає ФК «Вилок», однак тому є своє пояснення. Як дорослі, так і юнаки принесли в загальну скарбницю середні бали. Нуль очок за ігнорування юнацького бліц-турніру в Батьові. Жодного залікового пункту й за розвиток дитячого футболу. Хоча свого часу останній був на високому рівні. У плані дисципліни команда загалом проблем немає. Найбільше порушення: коли в грі проти ФК «Батьово» на заміну вийшов гравець, котрий мав, згідно з рішенням КДК, пропускати матч. Це, звичайно, позначилося на прийнятті штрафних та дисциплінарних санкцій. Найбільше балів (6) ФК «Вилок» отримав за інфраструктуру. Роздягальні в хорошому стані, є гаряча та холодна вода, криті трибуни. У хорошому стані футбольний газон, за яким регулярно доглядають. До того ж стадіон загороджений і закритий для сторонніх. Поруч із нимни – майданчик зі штучним покриттям.

Лідер чемпіонату серед дорослих команд ФК «Запсонь» за рейтингом знаходиться на передостанньому місті. Максимальний бал клубу принесло лідерство «основи». Юнаки додали тільки 2 бали. Нуль очок клуб має за неучасть у Кубку федерації, бліц-турнірі юнацьких команд та за розвиток дитячого футболу. Що стосується інфраструктури, то вона далеко в неналежному стані. Хоч є роздягальня, але там немає ні вікон, ні дверей. Побудована в минулому столітті, вона потребовує реконструкції. Газон футбольного поля необхідно оцінити на «задовільно». Відсутність коштів зводить нанівець успіх основного складу. Що до дисципліни, то значних порушень немає. Команда в цілому самоорганізована, жовті картки отримані в окремих ігрових епізодах.

Останнім у рейтингу – ФК «Берегуйфолу». Клуб відновив свою діяльність напередодні цього сезону. Основний склад команди займає останнє місце й відповідно має мало залікових балів. Юнаки відсутні, що не дало жодного очка. Невиступ у Кубку федерації – також нуль до скарбнички рейтингу. Розвиток дитячого футболу – аналогічно. Хоч у цьому питанні клуб має можливість для прогресу. У селі є фахівці з відповідною освітою і юні таланти. З інфраструктури, крім футбольного поля, нічого немає. Водночас слід говорити й про позитив. За результатами першої частини чемпіонату команда посідає перше місце за дисципліною. Отож – 6 залікових балів.

Можна б унести до рейтингу й співпрацю із владою. Але тут не все залежить від керівників клубів, які не мають впливу на місцевих можновладців. У Батьові, Вилоці немає проблем, там керівники сіл самі безпосередньо керують футболом. Є співпраця із владою в Кідьоші та Перехресті, а в Запсоні та Берегуйфолу вона – відсутня. Там шкіряний м’яч «тримається» за рахунок ентузіастів.

На жаль, відсутні у рейтингу місто Берегово, села Дийда, Яноші, Гать, Велика Бийгань, Бадалово, де є роздягальні, гаряча та холодна вода. Збудовано роздягальні у Великих Берегах, Гечі, Чомі, Боржаві, Косині, Четфолво, Оросієві. Дитячий футбол функціонує в Берегові, Великих Берегах та Гаті. Але там немає команд, які беруть участь у чемпіонаті. Тому разом із недоліками в цьогорічних учасників чемпіонату району існує велика перевага над вищеперерахованими населеними пунктами. В останніх є футбол, що займає важливе місце в житті громад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.