ФОТО. Футбольна Великоберезнянщина: вшанували захисників України, ще й футбольний турнір організували

20.10.2018 - 07:03

На спортивній арені Малого Березного відбувся районний турнір із міні-футболу, присвячений Дню захисника України.

43952403_275765039943223_3716521280963346432_n

У цих святкових спортивних змаганнях узяли участь кращі футбольні колективи гірської Великоберезнянщини – ФК «Ветеран», ФК «Великий Березний», ФК «Національний корпус», ФК «Відділ прикордонної служби» (Великий Березний).

Ініціаторами спортивного свята стали Закарпатський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», відділ освіти райдержадміністрації та Федерація футболу Великоберезнянщини.

…Настають урочисті хвилини відкриття турніру.

На зеленому килимі футбольного міні-поля у святковому вистрої учасники змагань. Трохи поодаль – уболівальницька громада.

Слово має головний спеціаліст відділу освіти РДА, спортивний діяч Роман Вайда. Він сердечно здоровить присутніх зі знаковим для кожного українця професійним святом – Днем захисника України: «Цієї гарної недільної пори всі ми вшановуємо наших героїв – захисників Вітчизни-України, котрі, ризикуючи власним життям, ведуть героїчну боротьбу з російським агресором на Сході держави, крок за кроком визволяючи незаконно окуповані ним українські території. І віриться – вони обов’язково будуть нашими, звільненими та повернутими Україні! Прошу хвилиною мовчання вшанувати героїв-захисників, котрі віддали життя за Україну».

Відтак лунає Державний Гімн України.

Зі святковими вітаннями та побажаннями спортсменам успішно провести футбольні поєдинки виступили також начальник відділу освіти райдержадміністрації Владислав Ладані, селищний голова Богдан Кирлик, голова Федерації футболу Великоберезнянщини Іван Мастяк, військовий комісар Великоберезнянського військового комісаріату Віктор Гресь, який ще й вручив голові Великого Березного Богдану Кирлику подяку за співпрацю та підтримку в роботі.

Про перебіг турнірних поєдинків поінформував його учасників головний суддя Микола Шевченко: «Змагання відбуватимуться за коловою системою. Важливо, аби колективи демонстрували свою майстерність, талановито й толерантно виступали в поєдинках, упевнено, крок за кроком рухалися до переможних чемпіонських висот. І звісно, радували змістовною грою вимогливу вболівальницьку компанію.

Після кількох перепочинкових хвилин на малу спортивну арену під оплески глядачів вийшли ФК «Ветеран» (Великий Березний) та ФК «Національний корпус», щоб розпочати матчевий двобій першого туру змагань.

Традиційні вітальні потиски рук членів команд. І вже головний суддя турніру Микола Шевченко дає «добро» на гру. Доречно тут нагадати, що перед початком матчу капітан згуртованого ветеранського колективу Ростислав Кульчицький напутньо прохав своїх хлопців бути уважними, активно й цілеспрямовано діяти в наступі, пильнувати в захисті. Нацкорпусівці – хоч і молода команда, але футбол є футбол. Він щедрий на несподівані суперницькі кроки.

Уже перші ігрові миттєвості засвідчили – на футбольному міні-полі буде гаряче. Як і личить ветеранам, вони одразу взялися до продуманих атакових дій. І позитивний результат не забарився. Умілий і технічний нападник Руслан Біганич влучним пострілом направляє м’яча в сітку воріт юних суперників-нацкорпусівців – 1:0.

Ще якісь хвилини, і той же Руслан Біганич знову радує колег по команді – 2:0. Гравці ФК «Національний корпус» прагнуть за всяку ціну прорвати лінію оборони суперника, та щораз зазнають фіаско. А за якусь хвилину до завершення першого тайму досвідчений і непередбачуваний у своїх наступальних діях ветеранівець Владислав Форкош проводить у ворота ФК «Національний корпус» чергового м’яча – 3:0.

Друга половина матчу стала для ветеранського футбольного колективу ще результативнішою. По голу забили Василь Тряско та Мирослав Базюк а Владислав Форкош ще двічі змушував воротаря суперника виймати м’яча із сітки воріт – 7:0.

Успішний старт ФК «Ветеран» став знаковим для колективу, уселив надію на подальші переможні кроки спортсменів.

У другому турі міні-футбольної першості зустрілися ФК «Великий Березний» та ФК «Відділ прикордонної служб». Матч також відбувся в напруженому змагальному руслі.

Першими відкрили рахунок футболісти районного центру – 1:0. Голом відзначився молодий і перспективний Віктор Плавайко. А в другому таймі його колега Олег Баленко примножив успіх команди – 2:0. Та під завісу поєдинку прикордонникам таки вдалося скоротити гольовий розрив. Це зробив Василь Левко – 2:1. На більше жодна з команд не спромоглася…

Щедрим на голову результативність виявився і поєдинок третього туру між ФК «Великий Березний» і ФК «Національний корпус». Тут переконливу перемогу здобули великоберезнянці – 4:1. Автори голів: Сімеон Каганець, Павло Пекар (два), Віктор Плавайко. Футболісти ФК «Національний корпус» ледь змогли поквитатися з великоберезнянцями голом Його автором став Станіслав Ягупа.

А всі рекорди на кінцевий позитивний показник, ігрову майстерність, комбінаційність побили спортсмени-ветерани в четвертому турі з ФК «Відділ прикордонної служби». Цілком заслужено здобув перемогу ФК «Ветеран» – 9:4. І знову відзначився нападник-ветеран Владислав Форкош. Йому вдалося провести у ворота команди прикордонників аж чотири голи.

Інтригувальну напругу в прикінцевому поєдинку створили претенденти на чемпіонське лідерство – ФК «Ветеран» та ФК «Великий Березний». Поєдинок відбувався в обережних, продуманих безпомилкових футбольних діях гравців як у наступі, так і в захисті. За якийсь час грубо порушують правила гри спортсмени ФК «Великий Березний». Рефері цілком справедливо призначає пенальті. Його чітко реалізовує гравець-ветеран Іван Реблян – 1:0. Та ігрова перевага на полі тривала недовго. Одну з атак капітан ФК «Великий Березний» Павло Пекар завершив удало – 1:1. Матч закінчується нічийно.

За підсумками турнірних міні-футбольних перегонів найвищу чемпіонську сходинку подолала ФК «Ветеран». На другому місці – ФК «Великий Березний», на третьому – ФК «Відділ прикордонної служби».

…І знову на футбольній арені Малого Березного приємні, хвилювальні миті.

Головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Роман Вайда повідомляє вишикуваним у шеренгу учасникам пам’ятного футбольного турніру та всім шанувальникам футболу про церемонію нагородження колективів – власне переможця та призерів загалом.

Почесну місію залюбки виконують в. о. директора Закарпатського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх » Олександра Станко, сільський голова Малого Березного Іван Мицода, спортивний функціонер Роман Вайда та голова федерації футболу Великоберезнянщини Іван Мастяк.

Кубки, грамоти, золоті, срібні, бронзові медалі, футбольні м’ячі під оплески присутніх відповідно отримують капітани: із ФК «Ветеран» – Ростислав Кульчицький, із ФК «Великий Березний» – Павло Пекар, із ФК «Відділ прикордонної служби» – Євген Нагальський.

А пам’ятні статуетки й грамоти було вручено: кращому воротареві турніру Ярославу Тряску (ФК «Великий Березний»), кращому гравцю Павлу Пекарю (ФК «Великий Березний»), кращому бомбардиру Владиславу Форкошу (ФК «Ветеран»).

На фото: фрагменти футбольного турніру

Юрій КИЧАК,
Федерація футболу Великоберезнянського району

44023639_275765193276541_4765964228701978624_n

44047540_275765079943219_480483248443490304_n

44091759_275765303276530_15556182567550976_n

IMG_5130

0-02-05-1419807c05fe64315e3ba2229ab0c04d5ce17b2a1a0cf20d1d3623a2c1f5b2f3_fcc5a28d

43950206_275765143276546_3190836280573296640_n

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.