«Боржава» втопила «Заріччя»

11.11.2018 - 18:04

Як підсумок, бронзовим призером стає «Нижній Коропець».

DSC_8848

Центральний поєдинок завершального туру у Західній зоні крайової першості – протистояння довжанської «Боржави» та «Нижнього Коропця». Звитяга гостей молодшим складом дозволила підопічним Івана Кіштулинця очолити турнірну таблицю і святкувати чемпіонство. Перемагати потрібно було й дорослим, аби зійти на третю сходинку п’єдесталу пошани. В іншому випадку бронзовим призером стає «Заріччя». Загалом багато розмов точилося навколо цього матчу. Тож на Іршавщину вирішив поїхати і я. Хотілося чесних: гри, арбітражу та й кінцевого результату.

Активніше зі старту розпочали господарі. Підопічні Івана Леднея на третій хвилині створили першу небезпечну атаку. Подачу зправа головою замикав Владислав Батрин. Вище.

Через 5 хвилин гості відповіли виконанням корнера злів. Олег Олберт з кількох метрів не влучив у рамку. А в наступній ситуації ідентичне виконання кутового довжанцями закінчилось ударом Едуарда Батьо. Теж ідентичний кінцевий результат.

На 10-й хвилині «Нижній Коропець» втратив найреальнішу нагоду відкрити рахунок. Простріл зправа від Івана Йовбака не зумів замкнути Михайло Трухан, який опинився навпроти самотнього голкіпера.

Далі господарі виконали два поспіль кутові. Останній ефектним ударом в падінні завершував Віталій Сурмач. М’яч влучив у захисника.

На 17-й хвилині Віталій Сурмача ціною фолу зупинили на підступах до штрафної. Сам постраждалий бездоганно виконав штрафний. М’яч із дальнього кута парирує Олександр Олановенко.

Через 10 хвилин гості забили. Довжанці привезли собі зовсім необов’язкове пенальті, сфоливши у правому куті штрафної. Вирок арбітра вміло виконує Михайло Трухан. 0:1. А через хвилину він подвоює перевагу своєї команди. Незрозуміло, навіщо вийшов голкіпер «Боржави» з воріт, якого дальнім парашутом перекидує Трухан. Навіщо? Можливо, він здавав гру, а, можливо, і не він один. Бо ця атака виникла після незрозумілої обрізки в центрі поля. На жаль, чесної гри я у першому таймі так і не побачив. Ображайтесь, хоч ні, але це моя думка.

Наприкінці першої 45-хвилинки команди обмінялись ударами в опору воріт. На 39-й у каркас влучає Олег Олберт. А на 45-й Іван Роман. Та думка попередня від цього у мене так і не змінилась. Ще один цікавий факт. Зазвичай, дуже емоційні: тренер Віктор Когутич і президент «Нижнього Коропця» Тетяна Когутич, на диво, сьогодні врівноважені та спокійні. До і під час матчу.

А ще у перерві відбулась заміна воротаря «Боржави» Василя Шандри. Якому гра не «пішла» з якихось причин. Дай Бог, аби я помилявся.

У складі господарів особливо помітним був Віталій Сурмач. Він, один з небагатьох, хто дійсно хотів забити. На 47-й хвилині Віталій учергове потурбував Олександра Олановенка дальнім ударом.

«Боржава» хотіла забити та чи не запізно..? «Боржава» хотіла, а «Н. Коропець» забив. Послідувала подача зправа і Олег Олберт, який самісінький-сам газдував у володіннях довжанців, впритул розстріляв ворота. 0:3.

Розчарованим у технічній зоні господарів був винятково Михайло Якуб, який пропускав гру через вилучення у попередньому поєдинку і сьогодні виконував функції тренера. А ще я і півтисячі довжанців..

Господарі розмочили рахунок на 81-й хвилині, коли не забити було нереально. Віктор Ганчич пробивав уже в порожні ворота.

Через три хвилини на дальній удар наважився Віктор Сурмач. Він зняв павутиння з ближньої дев’ятки. 3:2. З’явилась інтрига? Наступні 5 хвилин розставлять усе на свої місця.

Довжанці, замість того, аби мчати вперед, захищались і дарували супернику прості м’ячі. Отож «Нижній Коропець» забиває 4 гол. Михайло Трухан відзначається хет-триком.

Під ендшпіль матчу досвідчений Дмитро Баран заробляє пенальті у своїй штрафній. Сам його і реалізовує. Ось і все.

Після матчу хотів зробити традиційні інтерв’ю для програми «Про футбол». Тетяна Когутич категорично відмовилась, мовляв, не дасть інтерв’ю. Я відповів, що не треба послуг мені робити. На що вона відрізала: «Я єдину послугу тобі зроблю – звільню з роботи». Ось така впливова єдина жінка-президент футбольного клубу – може вирішувати кому бути журналістом, а кому ні!

Крайовий чемпіонат і першість фінішували. Якщо у вищій лізі кожен матч приніс по-справжньому футбольне задоволення, то окремі поєдинки у першій – розчарування. Як у Західній, та і в Східній зонах.

ФК «Боржава» (Довге): Василь Шандра, Владислав Батрин, Віктор Ловга, Віталій Сурмач, Віктор Ганчич, Іван Роман, Іван Боднар, Василь Симканич, Іван Бровдій, Михайло Батрин, Едуард Батьо.

ФК «Н. Коропець»: Олександр Олановенко, Євген Сорока, Владислав Васільєв, Ерік Росул, Віктор Смагін, Олександр Герцуський, Іван Йовбак, Мілан Кіштулинець, Генріх Мкртчян, Олег Олберт, Михайло Трухан.

Віталій БІРОВЧАК

17 відповідей до “«Боржава» втопила «Заріччя»”

  1. Юра Ф :

    бОРЖАВА не Заріччя затопила! а воопще пересохла! Команда без амбіцій, без футбольних понятій, без совість, мош їх купити як їх сьогодні купив Коропець.

  2. Тетяна Когутич :

    Доброго дня шанувальники футболу. Хочу внести деякі корективи у статтю пана Біровчака. Жовта преса у нас не спить. Це видно зі статті Віталія. З паном Біровчаком у нас війна йде дуже давно, тому мені не дивно, що вийшла така стаття.Я можу дуже багато написати про Віталія, але зараз не хочу. Просто скажу так, якщо він не заспокоїться гнати всяку муть на команду Н.Коропця і на мене особисто, то я в програмі про футбол з паном Селменським розкажу дуже багато про цю людину.

  3. Віткор :

    Насправді всім відомо, що це був договорняк. Н.Коропець просто підкупив 4-5 гравців із Довгого і справу зроблено.

  4. Євген :

    Я як нейтральний читач цієї статті не побачив ніякої ворожоості тут щодо Коропця. Тут більше критики на адресу “Боржави”, яка мяко кажучи не дотрималась правил феєр-плей щодо своїх земляків із Заріччя. А щодо відмови від інтервю, то можна й більш дипломатично відмовити журналісту. А ворогувати з представниками преси жодній із команд не варто, бо між ними (як і між представниками команд) є корпоративна солідарність, та й не так у нас густо з якісними спортивними репортернами бо фінансово все важче щось писати і потім може так статись, що тільки рахунки за участю команди бачити зможете в ЗМІ (навіть критична стаття і навіть із певними огріхами все ж висвітлює гру, тому мукачівці цінуйте хоча б це, бо наприклад на Сході Закарпаття не читають про себе нічого ні хорошого ні поганого).

  5. ФК"ЗАРІЧЧЯ" :

    До Тетяни Когутич, краще розкажіть як ви і ваші помічники приїзджали у Ракошині на попередньму турі на гру “Колос” Ракошино “- “Боржава” Довге і домовлялися за договорняк з довжанами, за гостину і гроші які ви їм пообіцяли, про суддів, які ви на домашніх матчах перед грою гостинно приймали і які потім у стані алкогольного спяніння дуже “обєктивно” судили.
    А щодо преси, то побільше б таких справедливих незаангажованих журналістів, які всю ту нечисть і неправомірнісь яку ви пропагуєте виводять на чисту воду.
    Рішення за федерацією…

  6. Тетяна Когутич :

    Дякую за коментар пан Євгеній. Чесно кажучи я була би не проти, якби пан Віталій висвітлював інформацію детально і правдиво,але людина, яка скомпроментувала себе в футбольному житті. не має право так говорити за любу команду. Пан Віталій інколи міг би хоч трохи подумати про тих людей з Мукачівщини, які в той час коли він мав проблеми за нього подумали. Так я не була в числі тих людей, які йому допомогли. І я думаю що його коментарі в мою адресу висвітлені в зв”язку з цими інцендентами.

    • Євген :

      Я розумію вашу критику щодо ставлення до вашої роботи в ЗМІ в тому плані, що ви, як і керівники з Іванівців, Бобовища, Ракошина, Верхнього Коропця,Заріччя і Сільця, вкладаєте величезні, як для сучасного стану справ,кошти, час, нерви й усе таке в розвиток футболу в Центральному Закарпатті й без вас, як і без ваших гравців, футболу б у нас не було взагалі, Просто не хочеться, щоб між журналістами були конфлікти, як нещодавно було між тим, до якого ви хочете звернутись, і значно молодшим його колегою. Чесно було дуже неприємно від того разу й мені, що так може бути між людьми однієї справи …

  7. Тетяна Когутич :

    Чесно кажучи мені лиш цікаво. як пан Біровчак міг бачити як я переживала за свою команду і по його славах була дуже спокійна, якщо він знаходився з одного боку стадіону , а я з іншого.

    • Іван :

      Коли ви переживаєте то це бачать всі, навіть люди які просто проходять біля стадіону, а тим більш з протилежної сторони поля) . А стосовно матчу то це очевидний злив гри окремими гравцями ФК “Боржава”, по ходу матча це було видно в кожному епізоді. Команда не може вважатися топ-командою в першості, після такого позору. А стосовно ФК “Н.Коропця” яка радість від купленого третього місця?

  8. Тетяна Когутич :

    Вибачте. Допутила помилку. Словах

  9. Іван Сідунчак :

    До Тетяни Когутич, ви краще розкажіть як ви і ваші помічники приїзджали у Ракошино у попередньму турі на гру “Колос” Ракошино “- “Боржава” Довге і домовлялися за договорняк з довжанами, за гостину і гроші які ви їм пообіцяли, про суддів, які ви на домашніх матчах перед грою гостинно приймали і які потім у стані алкогольного спяніння дуже “об’єктивно” судили.

  10. Dtvf :

    Пані Тетяна нетреба! Довжанські футболісти неприховують шо вони здавали матч! І не приховують то шо ще за два тури до кінця чемпіонату керівництво Н.Коропця телефонувало Довжанському керівництву шо ” ми до вас прийдеме з грошима і гостинов”

  11. Dtvf :

    І ще забув написати шо в перед останньому турі на матчі Ракошино – Довге, уточнювалося шо шо і як повинно бути

  12. Євген :

    А щодо “Боржави”, то я теж чекав від довжанців кращого й не тільки проти Коропця, а загалом за сезон. При тому складі, що повернули Сурмача і Боднара, мали самі боротися з “Коропцем” за бронзу (та вочевидь Леднею треба заступника з тактики), а не те, що в останньою перемогою допомагати землякам із Заріччя. Думаю між мукачівськими командами набагато більше солідарності, адже чим вище кожна команда з району, тим вище рейтинг району в області і тим вище котується й решта колективів району загалом. А так могли самі піднятись на шосте і Заріччя підняти на третє, а так мають те що мають …

  13. сергій :

    а що в нас вже цензура повернулась чи просто очевидні факти не мохна називати своіми іменами

  14. Те що Татьяна Когутич взяла третэ мысто за немалі ;;;;

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.