Зимова прокидається!

08.02.2019 - 19:39

Завтра на Закарпатті стартують перші (із переліку основних) обласні змагання.

DSC_2740

Незважаючи на те, що найхолодніша пора року продовжує володіти своїми правами, команди вийшли з відпусток і розпочали активну підготовку до сезону. Свідченням цього і старт Зимової першості Закарпатської області з футболу 2019 року за участі 18 клубів.

Перший тур відбудеться в суботу й неділю. Як уже неодноразово наголошувалося, вищеназвані змагання цікаві з багатьох міркувань. По-перше, учасники закладають основу майбутніх перемог. По-друге, матимуть змогу переглянути новачків, спробувати себе в різних тактичних схемах, награти звֹ’язки. І звичайно, буде можливість приглянутися до суперників, побачити свої «+» та «-» на їхньому фоні.

Воднораз уходження в Зимову першість відбувається по-різному, бо, хтось тільки нарощує тренування, а хтось уже – під більшими навантаженнями. Та й завдання кожен ставить свої, індивідуальні. Але знову ж: хто проти того, щоб якомога краще зіграти й досягти загального високого результату (а можливо, і тріумфувати на турнірі загалом) та в такий спосіб заручитися хорошим настроєм перед Кубком і чемпіонатом області?!

Із цих міркувань загадувати, хто стане переможцем, – усе одно, що ворожити на кавовій гущі. З усім тим спробуємо придивитися до учасників і відповідно до пар першого туру. Єдине, зазначимо, уже добре, що в усіх групах однакова й, головне, парна кількість команд, а отже, не буде зайвих пропусків ігор.

Група А, селище Середнє

1. ФК «Ужгород»

2. СДЮСШОР (Ужгород)

3. ФК «Мостиська» (Львівська область)

4. ФК «Витязь» (Концово)

5. МФА U-19 (Мукачево)

6. ФК «Середнє»

Загалом ця група досить колоритна. Маємо представників двох областей, учасників кількох різних за рангом змагань; будуть протистояння молодості й досвіду… Без сюрпризів може не обійтися!

9 лютого (субота)

ФК «Ужгород» – СДЮСШОР (Ужгород) – початок об 11:00

Фаворитом, звичайно, є «Ужгород», який вирішив спробувати свої сили в другій українській лізі й відповідно суттєво вже підсилився. Чого лише вартий кращий бомбардир минулого чемпіонату Адріан Пуканич! Однак СДЮСШОРівцям особливо втрачати нічого. І вони можуть серйозно налаштуватися на будь-якого суперника.

ФК «Мостиська» (Львівська область) – ФК «Витязь» (Концово) – матч відбудеться 10 лютого (неділя) о 13:00

Участь команди зі Львівщини в Зимовій першості Закарпаття – головна родзинка змагань. І це повинно піти на користь футболу обох областей. Адже буде чим обмінятися з досвіду, подивитися сили клубів двох сусідніх регіонів, співставити їх чемпіонати. Названа ж пара – узагалі ідеальна. ФК «Мостиська» у прем’єр-лізі Львівщини посів 10 місце з 13 команд, але притому в останній грі поступився мінімально (0:1) «Юності» (Верхня Білка), пропустивши гол на останній секунді (!) зустрічі. Це, між іншим, дозволило «Юності» на одне очко випередити СКК «Демня» і стати чемпіоном області. Отож ФК «Мостиська» – колектив із характером. Правда, проти галичан буде додатковий суперник – велика відстань. Водночас такий недолік компенсуватиметься гідним бажанням достойно представити Львівщину. А «Витязь» (Концово), як відомо, фінішував на 7 місці з 11 учасників чемпіонату. Теж намагатиметься відстояти честь Закарпаття. Колектив же очолив відомий фахівець Тарас Вайданич, котрий має великий успішний досвід роботи з обласними командами. Відтак обидва ФК приблизно рівні. А чи так це насправді, подивимося.

МФА U-19 (Мукачево) – ФК «Середнє» – початок о 15:00

Перевагу має ФК «Середнє» як срібний призер чемпіонату області й більш досвідчений. Проте не забуваймо: команду очолив новий тренер – Вадим Дьордь. У колективі відбулися суттєві зміни. Отже, становлення команди тільки відбувається. І юнаки з Мукачева так само, як і СДЮСШОРівці, не мають що втрачати в поєдинку з маститішим суперником. Отож і цей матч може вийти цікавим.

Група В, селище Середнє

1. ФК «Невицький замок ОК ДЮСШ Україна» (Невицьке)

2. ФК «Сокіл» (Кінчеш)

3. ФК «Ракошино»

4. ФК «Н.Коропець»

5. ФК «Бобовище»

6. ФК «Фаворит» (Шишлівці)

Монолітна група, складена з колективів Західної зони першої ліги. При всьому тому, що в ній уже є свої потенційні лідери, але буде приємно поспостерігати, які зміни на краще (із прицілом на нову першість) сталися в кожного з учасників.

10 лютого (неділя)

ФК «Ракошино» – ФК «Н.Коропець» – початок об 11:00

Зустрічаються відповідно третя й шоста команди Західної зони першої ліги. Обидва колективи добре знають один одного, представляють Мукачівщину, тому дербі повинно вийти інтригу вальним.

ФК «Невицький замок ОК ДЮСШ Україна» (Невицьке) – ФК «Сокіл» (Кінчеш) – матч відбудеться 9 лютого (субота) о 13:00

Теж учасники, як зазначалося, Західної зони першої ліги. П’ята команда приймає дев’яту. У першості потужніше грав «Сокіл». Подивимося, чи команда з Невицького зробила висновки з минулих змагань і наскільки сконцентровано входитиме в цей турнір.

ФК «Бобовище» – ФК «Фаворит» (Шишлівці) – початок о 15:00

І ще одна пара із Західної зони першої ліги. Без сумніву, срібний призер є фаворитом над аутсайдером (за мірками минулої першості). Але очевидно, що команда із Шишлівців підсилиться своїм резервом із числа дублерів. Матч певною мірою покаже, наскільки зміцнів «Фаворит».

Група С, Виноградів, стадіон «Пластмасовик»

1. ФК «Севлюш» (Виноградів)

2. ФК «В.Копаня»

3. ФК «Карпати» (Рахів)

4. ФК «Заріччя»

5. ФК «Вільхівці»

6. ФК «Карпати» (Дубове)

Третя група – своєрідна по-своєму. Її сформували три колективи вищої ліги та три із першої. Притому маємо на увазі, що ФК «Карпати» (Дубове) із цього сезону підвищується в класі, а ФК «Заріччя» і « «В.Копаня» – теж загартовані команди й спроможні гідно протистояти вищолівцям. Чи будуть сенсації? Чи зможуть першолігівці успішно конкурувати з вищолігівцями? Мабуть, відповіді на ці два запитання будуть головними в зазначеній групі.

Група С, Виноградів, стадіон «Пластмасовик»

10 лютого (неділя)

ФК «Севлюш» (Виноградів) – ФК «В.Копаня» – початок – 11:00

Фаворитом є чемпіон області. Навіть притому, що «Севлюш» зазнав суттєвих змін. Але наставник виноградівці Валентин Слюсар є прихильником дисципліни й уміє швидко зорганізовувати колектив на виконання потрібних завдань. Отож «В.Копані» доведеться нелегко. І глянемо, наскільки дербі клубів із одного району себе спроможне виправдати. Принаймні «В.Копаня» намагатиметься дати бій землякам.

ФК «Карпати» (Рахів) – ФК «Заріччя» – початок о 13:00

Дев’ята команда вищої ліги гратиме з четвертою із Західної зони першої. Буде шанс подивитися, наскільки вища й перша ліга співставні між собою. Шанси ж на успіх, як для першої зустрічі, рівні, але в рахівців усе ж більше досвіду виступів із серйозними суперниками.

ФК «Вільхівці» – ФК «Карпати» (Дубове) – початок о 15:00

Четверта команда вищої ліги проти чемпіона Східної зони першої. Із цього матчу можемо отримати бодай частково інформацію, наскільки ФК «Вільхівці» готові вирішувати високі завдання в нинішньому сезоні та наскільки вдалим виявиться «щеплення» до підвищення в класі для команди з Дубового.

Як бачимо, 1 тур таїть у собі чимало інтриг. Побажаймо ж Зимовій першості удалого старту!

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.