Футбольна Берегівщина: ФК «Бадалово» – чемпіон району

15.10.2019 - 14:13

Завершився останній тур чемпіонату Берегівського району з футболу сезону 2019 року. Саме за результатами цього туру став відомий чемпіон.

0-02-04-2fd86af51107f714c21789753f80162ee32ca3b1a6165102e286aabcac740da2_5c187bc5

Напередодні останніх ігор з відривом в одне очко турнірну таблицю очолював ФК «Берегово», який зіграв всі ігри чемпіонату і у звітному турі мав вихідний. Доля чемпіонату була в руках ФК «Бадалово», який приймав ФК «Кідьош» і виконав задачу максимум, отримавши перемогу з рахунком 3:1.

Цьогорічний футбольний чемпіонат можна розділити на два етапи. На першому йшла цікава принципова спортивна боротьба за місця в турнірній таблиці. Друга частина пройшла на фоні кадрових проблем, що призвело до зриву окремих ігор, зняття з чемпіонату ФК «В. Бийгань» і виходу на футбольне поле в окремих іграх по 8–9 футболістів. Але до честі більшості команд вони витримали всі випробування і дійшли до фінішу.

Новоспечений чемпіон ФК «Бадалово» після трирічної перерви повернувся на футбольну карту району. І вдало. У Зимовому кубку команда була фіналістом, перемогла у Кубку району і нарешті завоювала золото чемпіонату. Усе це завдяки сільському голові Імре Салаї, який приклав чимало зусиль, щоб відродити футбол у селі. Кістяк команди склали футболісти славного «Фенікса», який неодноразово ставав переможцем різноманітних турнірів у районі. До колективу також приєдналися юні футболісти, які мали досвід виступу у змаганнях юнацької першості. Сезон команда провела рівно і стабільно. Це і стало запорукою успіху. Як і всіх інших команд, були проблеми, коли велика кількість футболістів працювала у Будапешті. Але керівництво Бадалова організовувало за рахунок клубу транспортування футболістів із Будапешта на вихідні додому і відповідно повернення на робочі місця. Без цього, за словами Імре Салаї, досягти успіху було б неможливим.

ФК «Берегово» – срібні призери чемпіонату грали під керівництвом Івана Войтовича та Томаша Снопчака. У цього колективу стояло одне завдання – перемога в чемпіонаті та Кубку району. Не судилося. Як не дивно, команда з районного центру мала два невиїзди на гру з прямим конкурентом у змаганнях. У першому випадку не виїхала на кубкову гру у Бадалово, у другому – на гру сезону до того ж Бадалова, де, практично, і вирішувалась доля чемпіонату. Причина на перший погляд банальна. Саме на ці ігри, керівництво клубу не змогло зібрати необхідну кількість футболістів. Кістяк команди берегівців складали вікові футболісти, які свого часу вдало виступали за ФК «Зірку». Саме завдяки їм клуб і зміг досягнути другої сходинки турнірної таблиці.

Бронза, і цілком заслужено, дісталась футболістам із Кідьоша. Цей колектив теж неодноразово стикався з кадровими проблемами. В окремих іграх на поле виходили в середньому п’ять–сім футболістів основи. Але запорукою успіху команди стали юнаки, чемпіонат яких проходив по суботам, а в неділю найкращі з юнаків виходили на поле за основну команду села. Саме це і є успіхом ФК «Кідьош». Не дарма приділяють увагу розвитку юнацького футболу. На це повинно звернути увагу і керівництво інших колективів. Адже розвиток юнацького футболу є запорукою і резервом основним командам.

На четвертій позиції ФК «Спарта» (Берегово). Новостворений колектив на початку чемпіонату, очолюваний Іваном Сливкою та його однодумцями, справляв хороше враження. Команда вела боротьбу за призові місця. У перерві чемпіонату команду покинуло більшість футболістів. Постало питання припинення виступів. Команду очолили Олександр Сільченко та Ігор Муска, які в тандемі знайшли вихід зі складного становища. Практично розвалену команду змогли відновити. Звичайно, завдання перед ними стояло складне. Кістяк команди склали переважно зовсім юні та вікові футболісти. Хоч вагомого успіху команда не досягла, на поле іноді виходили неповними складами. Але, вистояли. Дограли чемпіонат і зайняли четверте місце.

П’яті – футболісти з Великої Бакти. Команда – темна конячка. Справа у тому, що у Великій Бакті ніколи не було команди, яка б виступала у офіційному чемпіонаті. Завдяки Валерію Щоці та Ігорю Челеняку вперше в історії села була створена молода і перспективна команда. Відверто, старт чемпіонату був невдалим. Відсутність досвіду давалася взнаки. Хоч команда показувала хороший футбол, але набирати очки довго не вдавалось. Це було питання часу. Наполегливість, робота на тренуваннях і послідовність принесли результат у другому колі.

ФК «Перехрестя» – єдиний колектив, який представляє в чемпіонаті Виноградівщину, не мав стабільного результату. Хороші ігри чергувалися з провалами. Але команда вистояла і дійшла до фінішу шостою.

ФК «В. Бийгань» перше коло чемпіонату виступав стабільно, демонструючи хороший футбол. Завершили перше коло на третьому місці. Мали всі шанси втрутитися в боротьбу за медалі найвищого ґатунку. Але в перерві чемпіонату керівництво вирішило зняти команду з подальшої боротьби у чемпіонаті.

Чемпіонат закінчився, але футбольний сезон у районі продовжуватиметься. Незабаром на стадіоні села Кідьош відбудеться гра за Суперкубок району, де зустрінуться чемпіон району ФК «Бадалово» та фіналіст Кубку ФК «Кідьош». Саме там і буде підведено підсумки і нагороджено лауреатів чемпіонату.

14 тур, 13 жовтня 2019 року

ФК «Бадалово» – ФК «Кідьош» – 3:1

ФК «Спарта» (Берегово) – ФК «Бакта» – 2:5

Вихідні: ФК «Перехрестя», ФК «Берегово»

Турнірна таблиця

Команда Ігри В Н П Голи Різниця Очки
1. ФК «Бадалово» 10 9 0 1 33:10 23 27
2. ФК «Берегово» 10 8 1 1 42:16 26 25
3. ФК «Кідьош» 10 5 0 5 25:23 2 15
4. ФК «Спарта» (Берегово) 10 3 1 6 16:39 -23 10
5. ФК «Бакта» (Велика Бакта) 10 2 0 8 14:24 -10 6
6. ФК «Перехрестя» 10 2 0 8 12:30 -18 6
7. ФК «В. Бийгань» 0 0 0 0 0:0 0 0

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.