ФОТО. ВІДЕО. Андрій Павелко у захопленні від футбольної інфраструктури Закарпаття

21.10.2019 - 18:58

У неділю, 20 жовтня, з нагоди відкриття спорткомплексу «Карпати» в Хусті, наш край відвідав президент Української асоціації футболу Андрій Павелко. Керівник українського футболу ознайомився з футбольною інфраструктурою Ужгорода, Минаю, Середнього, Дерцена. Побачене не залишило президента УАФ байдужим.

DSC_6080

У 2015 році, коли головою Федерації футболу Закарпаття обрали Івана Дурана, кандидат на посаду голови ФФЗ задекларував на найближчі кілька років розвиток дитячо-юнацького футболу в області та розвиток інфраструктури. Саме ці два напрямки й формують у подальшому перспективи розвитку футболу. Свого слова голова ФФЗ дотримав. Зокрема, чотири команди Закарпаття приймають участь у Всеукраїнських змаганнях: ДЮФЛ України (СДЮШОР Ужгород, МФА «Мункач» Мукачево) у Вищій лізі, ФК «Минай» та ДЮСШ «Зінедін» – у Першій. Чемпіонат ДЮФЛ області проходить у Вищій та Перші лігах у трьох вікових групах. І це ще далеко не межа. Та найбільше радує футбольна інфраструктура. На даний час три стандартні натуральні та одне поле зі штучним покриттям на ужгородському стадіоні «Авангард» (у планах – ще одне натуральне). Прекрасні два стандартні натуральні поля й міні-майданчик зі штучним покриттям у Минаї, два натуральні стандартні й одне стандартне поле зі штучним покриттям у Середньому (у планах ще два натуральні), два натуральні стандартні й одне стандартне поле зі штучним покриттям у готельно-ресторанному комплексі «Камелот» (с.Кам’яниця на Ужгородщині); чудовий стадіон «Автомобіліст», хорошої якості два натуральні поля й міні-майданчик стадіону «Спартак» в Ужгороді, поле зі штучним покриттям стандартних розмірів на базі відпочинку «Термостар» в Н.Солотвині на Ужгородщині, хороше натуральне поле й міні-майданчик на мукачівському стадіоні «Авангард», шість полів – чотири натуральні й два штучні – будуються для МФА «Мункач» у с.Дерцен на Мукачівщині, дуже хорошої якості футбольне поле, як і сам стадіон, у Поляні Свалявського району (тут є також штучне поле 60х40), сюди ж відносимо й стадіон «Юність», а також стандартне поле із штучним покриттям на стадіоні «Пластмасовик» у Виноградові, чудовий спорткомплекс «Карпати» в Хусті (хорошої якості футбольне поле та стандартне поле із штучним покриттям), також непогане натуральне поле, а також із штучним покриттям 60х40 у Тячеві, хорошої якості два футбольні поля на стадіоні «Локомотив» у Чопі. Великий об’єм робіт виконано на стадіонах Рахова, Воловця, Вишкова, Білої Церкви, Н.Апші, Сільця, Іршави, Ракошина, Заріччя, Бобовищ, Іванівців, Вільхівців, Ясіня, Міжгір’я. Правда, до останніх є зауваження щодо якості футбольних газонів. Ще ряд населених пунктів провели косметичні ремонти. Усі роботи виконані практично за останні п’ять років у дуже складний для країни час, за що велике спасибі керівникам футбольних клубів, головам міських та сільських рад, ентузіастам футболу, інвесторам. Майже на 90% від перерахованих футбольних полів встановлено штучний полив.

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко був просто у захваті від побаченого. Він зазначив, що на даний час наша область випереджає всі регіони України. Зокрема, ацентував та тому, що в краї – добра інфраструктура, ведеться робота в дитячому та юнацькому футболі, тож обов’язково буде й хороший футбол. Після певної перерви Закарпаття має представників у професійному футболі. ФК «Минай» успішно виступає серед команд Першої ліги, а ФК «Ужгород» демонструє непоганої якості футбол у Другій лізі. Андрій Павелко вважає, що це тільки початок, і закарпатський футбол обов’язково голосно заявить про себе.

Гордиться Закарпаття і своїми вихованцями. Зокрема, Сергій Булеца у складі збірної України U-20 виборов звання чемпіона світу з футболу, що є надзвичайно високим досягненням. Сподіваємося, що незабаром ми побачимо вихованців закарпатської школи футболу й у Національній збірній України, яка сьогодні радує своєю грою.

Андрій Павелко запевнив керівництво ФФЗ, що футбольна структура краю відповідає високим стандартам, і Міжнародний турнір пам’яті Віктора Баннікова, на який буде запрошено молодіжні збірні Угорщини, Румунії, Словаччини, Чехії та Польщі у 2020 році, пройде на Закарпатті. По завершенні реконструкції трибун ужгородського стадіону «Авангард» свої матчі в Ужгороді проведе й Національна збірна України. Як зазначив президент Української асоціації футболу, враховуючи об’єм робіт та футбольну інфраструктуру області, він сподівається побачити на всеукраїнському рівні представників Хуста, Мукачева та Виноградова, а клімат, кількість футбольних полів із натуральним та штучним покриттям стануть основною базою для підготовки професійних команд України до футбольного сезону.

Як бачимо, керівник українського футболу високо оцінив футбольну інфраструктуру Закарпаття, що свідчить про те, що ми на правильному шляху, а голова ФФЗ Іван Дуран тримає слово, яке дав у 2015 році. Та заспокоюватися на досягнутому не час. Попереду ще багато роботи, адже ми живемо в центрі Європи і повинні бути прикладом для інших. Будемо вважати похвалу Андрія Павелка авансом і не забувати, що футбол Закарпаття має давні й великі традиції, які продовжувати нам.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.