ФОТО. ВІДЕО. Чемпіона Ужгорода з футболу 40+ визначено

25.11.2019 - 15:49

Упродовж двох місяців на стадіоні «Авангард» в обласному центрі проходив чемпіонат міста з футболу серед ветеранів 40 років і старші.

DSC_0528

Очікувалося, що в ньому приймуть участь 6-7 команд. На старт вийшли 4. Кожна з них провела по 6 матчів. На поле виходили гравці віком від 40 до 72 років. Усі поєдинки були дуже цікавими й видовищними. Окремі ігри проходили на такому рівні, що ніхто з тих, хто знаходився за межами поля, не зміг би назвати їх поєдинками ветеранів. Принаймні два поєдинки між ФК «Друга юність» – ФК «Ужгород-Радванка», матч ФК «Ужгород-Радванка» – ФК «Медея» та ФК «Друга юність» – ФК «Медея» за всіма показниками футболу можна віднести до хорошого рівня матчів чемпіонату області. І це правда. Тут було все: інтрига, швидкості, техніка, боротьба, напруга, видовищність. Інші поєдинки пройшли на хорошому рівні.

Узагалі чемпіонат міста вдався. Підтвердженням цьому стало відношення учасників до змагань. А це велике бажання грати у футбол, відчувати себе потрібним, бути в гущі подій, палке вболівання за свою команду. Не було зірвано жодної гри. Оце і є відповідь на питання, чи потрібні такі чемпіонати. Думаю, дехто пошкодував, що в останню мить відмовився від участі. У всякому разі, новий чемпіонат стартує уже в квітні наступного року, і учасників буде значно більше.

Заключний тур видався дуже цікавим. Першими на поле вийшли команди ФК ГУНП та ФК «Медея». Здавалося, матч не буде цікавим, бо збірна ветеранів Головного управління Національної поліції у Закарпатській області вже не зможе обігнати «Медею»,в якої перед останнім туром було 4 очки. Тим більше, що «Медея» в чемпіонаті міста вже «забронювала» собі бронзові нагороди і вище стрибнути теж не могли. Правда, свої амбіції бронзовий призер міста задовольнив сповна, виборовши чемпіонське звання серед ветеранів 40+ на обласному рівні (тепер уявіть собі, який рівень чемпіонату Ужгорода, якщо чемпіон області посідає третє місце!). Матч видався видовищним і дуже напруженим. ФК ГУНП значно додав по ходу чемпіонату. Це вже була далеко не та команда, яку ми бачили в першому турі. Практично, це був матч рівних суперників. Можливо, у «Медеї» була деяка перевага за рахунок індивідуальних дій окремих футболістів. Саме вони і зробили потрібний результат. На 10 хв. відзначився Жолт Батка, на 31 – Томаш Мітуля, на 55 – Іван Качур. Гол престижу записав на свій рахунок на 64 хв. Володимир Ольховик. У підсумку 3:1 на користь ФК «Медея».

У другому матчі мала визначитися доля чемпіонського звання. У ФК «Ужгород-Радванка» перед заключним поєдинком було 13 очок, у ФК «Друга юність» – 12. Такі протистояння прикрашають будь-який турнір. А підбір гравців? У ФК «Друга юність» – Когутич, Маринець, Грабар, Бундаш, Герц, Троніщак, Маркович, Білошицький, Яворів, Стецо, Харевич, Кузьма, Плиска, Цибик. Що не прізвище – то фігура у футболі. Вистачало відомих особистостей і в ФК «Ужгород-Радванка»: Гринишин, Браїла, Козирєв, Слюсар, Попадинець, Дуран, Бучок, Мандич. Усі 70 хв. напруга була неймовірна. Високе технічне виконання футбольних прийомів, швидкість, боротьба на кожному клаптику поля – усе це побачили глядачі, яких справді зібралося багато. Більше нагод відкрити рахунок було в ФК «Друга юність», але відмінно відстояв у воротах Віталій Гринищин. У чотирьох моментах він просто виручив свою команду. Просто відмінно відіграв захист ФК «Ужгород-Радванка». Це був такий моноліт, у який розбивався напад «Другої юності». Через відсутність двох хороших форвардів – Задорожного та Трашевського – гра у нападі виглядала доволі помірно. Явно не вистачало гостроти, хоча Слюсар і Ньорба все ж зуміли тримати в напрузі захист суперника. У двох моментах вони були близькі до успіху, але вдало діяли на останньому рубежі голкіпери суперника. Останні 10 хв. «Друга юність» буквально штурмувала ворота «Ужгород-Радванка». Та підопічні Юрія Бучка вистояли.

Нічийний результат (0:0) приніс звання чемпіона міста ФК «Ужгород-Радванка», у якого 14 очок із 18 можливих. «Срібло» – у ФК «Друга юність» – 13 очок. Третє місце і бронзові нагороди – в ФК «Медея» – 7 очок. За рискою призерів завершив чемпіонат ФК ГУНП.

На урочистому нагородженні учасників чемпіонату привітав заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай. Він та представник міського управління культури, молоді та спорту Петро Мілян вручили заслужені нагороди. Подяки за допомогу у проведенні чемпіонату, Подяки за відданість футболу отримали цілком заслужено багато учасників чемпіонату. Приз у номінації «кращий голкіпер» отримав Олег Маркович (ФК «Друга юність»), який не пропустив жодного гола, кращим захисником визнано Василя Зубанича (ФК «Медея»), півзахисником – Івана Гецка (ФК ГУНП), нападником – Валентина Слюсара (ФК «Ужгород-Радванка»). Приз найтехнічнішого гравця чемпіонату дістався Олександру Грабару (ФК «Друга юність»). Спір серед бомбардирів виграв Олександр Троніщак (ФК «Друга юність»). На його рахунку 5 забитих м’ячів. Найкращим гравцем турніру визнано Володимира Попадинця (ФК «Ужгород-Радванка»). Спеціальні призи «За відданість футболу» отримали Андрій Стрижак, Сергій Роман та Анатолій Поночевний, чий вік викликає повагу. Найрезультативнішою командою чемпіонату стала ФК «Друга юність» – 17 голів. Приз за найкраще організований захист дістався ФК «Ужгород-Радванка». Усі учасники змагань отримали медалі, а команди – Дипломи та кубки.

Фінішував чемпіонат смачним бограчем.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ;
Відео Андрій ДОБОШ
Фото Анастасія ПЕНЗОВА, ФФЗ

 

Одна відповідь до “ФОТО. ВІДЕО. Чемпіона Ужгорода з футболу 40+ визначено”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.