Адвокат Володимир Тимошенко: «Кримінальних проваджень щодо президента УАФ не існує, це міф»

13.12.2019 - 12:14

11 грудня відбулося друге засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства керівництвом Української асоціації футболу. Виступаючи перед членами комісії адвокат Володимир Тимошенко повідомив, що надіслав запит в Генеральну прокуратуру України з проханням перевірити і наявність кримінальних проваджень щодо президента УАФ Андрія Павелка, про що нещодавно повідомила низка ЗМІ.

поля-7989-min

«На офіційний адвокатський запит до Генеральної Прокуратури України я отримав відповідь: кримінальних проваджень, в яких містяться відомості про притягнення Павелка Андрія Васильовича до кримінальної відповідальності в якості підозрюваного, не встановлено. Відтак, це міф», – підкреслив Володимир Тимошенко.

«Українська асоціація футболу була, є і буде абсолютно відкритою для громадськості та всіх контролюючих органів. Ми зацікавлені у всебічному й об’єктивному розслідуванні, яке встановить істину», – наголосив Тимошенко.

Представники УАФ розповіли ТСК Верховної Ради України про діяльність заводу «ФФУ Продакшн» та переваги штучного покриття власного виробництва

11 грудня відбулося друге засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства керівництвом Української асоціації футболу. Загалом друге засідання ТСК продемонструвало наявність у членів комісії дефіциту вичерпної інформації щодо ролі Української асоціації футболу та її дочірньої структури «ФФУ Продакшн» у реалізації державної програми будівництва футбольних полів і майданчиків, яка реалізовувалася протягом 2017–2018 років і яка зараз є одним із предметів дослідження ТСК. Цю прогалину вдалося заповнити інформацією, наданою під час засідання представниками УАФ.

Зокрема, віце-президент УАФ Тарас Герула довів до відома членів комісії повну хронологію виникнення ініціативи відновлення та розвитку футбольної інфраструктури в Україні, з якою ще у 2015 році на Конгресі ФФУ виступив президент асоціації Андрій Павелко, прийняття рішення щодо створення одного з інструментів її реалізації – побудови унікального заводу з виготовлення штучного покриття для полів та майданчиків за технологією німецької компанії Polytan, а також основних етапів затвердження й реалізації державної програми будівництва футбольних полів та майданчиків.

«У стратегії розвитку футболу, розрахованій до 2030 року, яку УАФ розробила разом із всесвітньо відомою компанією «Ернст енд Янг», одним із ключових напрямків був заявлений розвиток футбольної інфраструктури, – розповів Тарас Герула. – Запуск державної цільової програми, на нашу думку, мав би дати серйозний поштовх для реалізації цих планів. Так і сталося. У 2017-му та 2018 роках на цю програму було виділено більше 500 млн грн. Стільки ж мало бути виділено з місцевих бюджетів. Тобто половину вартості платила держава, половину – місцеві громади. Ми з допомогою регіональних асоціацій ведемо моніторинг будівництва об’єктів футбольної інфраструктури з різних джерел фінансування. Так, лише у 2018 році було побудовано й прийнято в експлуатацію більше 500 майданчиків та 20-ти повнорозмірних полів. Хіба це не показник ефективності державної програми?».

поля-7928-min

УАФ спростувала низку міфів щодо заводу «ФФУ Продакшн», на яких базувалися маніпуляції окремих ЗМІ

Під час засідання ТСК Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства керівництвом Української асоціації футболу, яке відбулося 11 грудня, заступник генерального секретаря УАФ та директор «ФФУ Продакшн» Андрій Бондаренко розвіяв низку міфів, які протягом останніх двох років поширювалися у ЗМІ щодо заводу «ФФУ Продакшн» та будівництва футбольних майданчиків.

Андрій Бондаренко:

«По-перше, на будівництво заводу й закупівлю обладнання для нього не використовувалися бюджетні кошти. Жодної копійки! Фінансування йшло з власних коштів Української асоціації футболу (тоді – Федерації футболу України).

По-друге, далеко не всі кошти, виділені з бюджету на реалізацію програми з будівництва полів (це більше мільярда гривень), пішли на закупівлю продукції, яку виготовляє завод «ФФУ Продакшн». Наша компанія має відношення лише до будівництва 66-ти майданчиків у Києві, які були здані у 2018 році. Загалом це трішки більше 80 млн грн.

Звіт про будівництво майданчиків у м. Києві у 2018 році

поля-8137-min

По-третє, нам закидають, що в Києві компанія «ФФУ Продакшн» не добудувала якісь майданчики. Наголошую ще раз – із часу створення по сьогоднішній день «ФФУ Продакшн» як підрядник будувала тільки 66 майданчиків. Усі вони були побудовані у 2018 році вчасно та якісно й введені в експлуатацію. У цьому можна пересвідчитися, відвідавши кожен із цих об’єктів. Діти тренуються на цих полях.

І ще один міф: у тендерних умовах не було вимоги купувати покриття для майданчиків саме виробництва нашого заводу. Ми такі самі учасники ринку, як і інші компанії. Але ми єдині на цьому ринку, чиї виробничі потужності знаходяться в Україні. Ми даємо гарантію на нашу сертифіковану продукцію. Завод «ФФУ Продакшн» уже виготовив більше 300 тис. квадратних метрів покриття, що відповідає найвищим вимогам.

На продукцію «ФФУ Продакшн» дається гарантія вісім років! Який закордонний виробник штучної трави дасть вам такий гарантійний термін? Крім того, зазначу, що завод «ФФУ Продакшн» повністю належить Українській асоціації футболу. Усі 100% акцій. Не компанії з офшору, не фізичній особі, а Українській асоціації футболу. Або, говорячи більш зрозумілою мовою, – усім, хто має відношення до футболу нашої країни».

ТСК Верховної Ради з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства керівництвом Української асоціації футболу долучила до матеріалів справи всі документи, отримані від УАФ

11 грудня відбулося друге засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства керівництвом Української асоціації футболу.

Під час засідання представники УАФ передали ТСК чимало документів, які стосуються діяльності «ФФУ Продакшн», та запросили членів комісії в будь-який зручний для них час відвідати та ознайомитися з виробничим процесом на заводі з виготовлення штучного покриття. Також представники УАФ погодилися надати для ознайомлення всі наявні документи, які зацікавлять ТСК.

Усі вже отримані від Української асоціації футболу дані й документи за одноголосним рішенням ТСК були долучені до матеріалів комісії.

За матеріалами Української асоціації футболу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.