ВІДЕО. ФОТО. Футбольна Ужгородщина підбила підсумки

25.12.2019 - 14:14

Добігає до кінця 2019 рік. Рік складний і дуже непростий, в якому багато протиріч, які інколи складно пояснити.

DSC_1972

Національна збірна України з першого місця у групі виходить на Чемпіонат Світу. Успіх неймовірний. Юнацька збірна України U-20 здобуває титул Чемпіона Світу, у складі якої успішно виступив наш земляк Сергій Булеца. Такі успіхі на тлі чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги пояснити важко. Це найслабший результат чемпіонату за весь період Незалежності України. Нині еталоном футболу нашої країни є Чемпіонат серед команд Першої ліги. Про це говорить, у першу чергу, про те, що футбол тримається на ентузіастах гри. Завдяки їм, людям, відданим футболу, ми зберегли найулюбленішу гру світу.

Саме завдячуючи відданості та фанатизму футболу на Ужгородщині, цей регіон нашого Закарпаття має право пишатися досягненнями 2019 року.

ФК «Минай» успішно виступає у чемпіонаті України серед команд Першої ліги. Підопічні Валерія Пересоляка ведуть боротьбу за вихід до Прем’єр-ліги українського футболу. Вихованець футболу району Сергій Булеца у складі юніорської збірної України виграв титул чемпіона Світу серед команд U-20, отримав визнання як кращий гравець чемпіонату Світу.

Два представника Ужгородщини (УРДЮСШ-ДЮШФ «Зінедін» та ДЮСШ «Минай») виступають у чемпіонаті ДЮФЛ України серед команд Першої ліги.

ФК «Поступ» (Коритняни) виступив у фіналі ІV європейських ігор майстрів (ветеранів). ФК «Медея» (Оріховиця) здобула титул чемпіона області серед команд +40 і бронзові нагороди у відкритому чемпіонаті міста Ужгорода з футболу серед ветеранів +40.

У чемпіонаті Закарпатської області дорослими і юнацькими складами виступали ФК «Витязь» (Концово) та ФК «Середнє». ФК «Витязь» виборов бронзові медалі чемпіонату як серед дорослих, так і юнацьких команд.

У першості Закарпатської області серед команд Першої ліги (Західна зона) дорослими і юнацькими складами виступали ФК «Сокіл» та ФК «Невицький замок ОК ДЮСШ Україна». Їх виступи можна вважати успішними.

П’ять команд Ужгородщини двома віковими групами беруть участь у чемпіонаті ДЮФЛ Закарпаття. У вищій лізі виступають УРДЮСШ-ДЮШФ «Зінедін» та ДЮСШ «Минай», у першій – МСК «Смолл Міраклес» (Велика Добронь), ФК «Невицький замок ОК ДЮСШ Україна» та ДЮСШ Ужгородський район.

Три команди району: ФК «Зірка» (Лінці), ФК «В. Лази», ФК «Олімпік» (Коритняни) взяли участь у престижному турнірі «Ліга чемпіонів Закарпаття». ФК «Зірка» (Лінці) здобув блискучу перемогу у цих змаганнях. Крім того, ФК «Зірка» (Лінці) – переможець Всеукраїнського проекту «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів». Клуб отримав значні кошти, які використовуються під час реконструкції сільського стадіону.

У чемпіонаті Ужгородського району виступило 11 команд. Звання чемпіонів серед дорослих та юнацьких команд виборов ФК «Зірка» (Лінці). Упродовж року були проведено Зимову першість, Суперкубок та Кубок Ужгородського району.

На Ужгородщині проведено кілька великих престижних міжнародних турнірів серед дитячих та юнацьких команд (Михайла Михалини, Володимира Пінковського, Carpathia cup, «Дитячі мрії», на честь Олександра Філіпа).

Нині Ужгородський район може служити прикладом організації роботи у футболі для інших районів області. У районі побудовано чудовий стадіон у с. Минай, є два великі центри футболу – ГРК «Камелот» с. Кам’яниця, смт Середнє. У районі функціонують три стандартні поля зі штучним покриттям. Вимогам ФФЗ відповідають стадіони сіл Концово, Невицьке, Кінчеш, Сторожниця, В. Добронь. Розробляється проект будівництва великого футбольного центру УРДЮСШ-ДЮШФ «Зінедін». Триває реконструкція стадіону у с. Лінці. Покращили стан стадіонів і низка населених пунктів, які є учасниками районного чемпіонату.

У суботу Федерація футболу Ужгородського району підбивала підсумки роботи за 2019 рік. У сесійному залі Ужгородської районної ради зібрались любителі футболу району, призери і переможці районного чемпіонату, керівники футбольних клубів, керівники району, депутати райради, керівники обласної федерації, гості та запрошені.

Присутніх у залі привітали голова Ужгородської районної ради Руслан Чорнак, голова Ужгородської райдержадміністрації В’ячеслав Дворський, голова Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран.

Насамперед голова Федерації футболу Ужгородського району Іван Ковач прозвітував про роботу районної федерації у 2019 році. Поряд із успіхами та досягненнями він зазначив, що у районі слід покращити стан сільських стадіонів, привести до належного стану футбольні поля, збільшити роботу із сільськими дітьми, покращити профорієнтаційну роботу із залученням команд для участі у змаганнях районного рівня. Іван Андрійович звернув увагу, що хотілося б знову бачити серед учасників районного чемпіонату команди Худльова, Дубрівки, Руських Комарівців, Малої Доброні, Анталовців, Чабанівки, Паладь-Комарівців, Ратівців, Струмківки та інших, у яких багаті футбольні традиції. Потрібно також покращити роботу з підготовки молодих арбітрів. Іван Ковач відзначив плідну співпрацю Ужгородської районної федерації та районної ради, яка дала позитивний результат. Голова федерації подякував усім присутнім за співпрацю, за допомогу у вирішенні нагальних проблем, а також головам комітетів районної федерації та своїм заступникам Василю Хмельницькому та Олександру Роману.

Член Виконкому УАФ, перший заступник голови ФФЗ Мирослав Щербей вручив відзнаку Української асоціації футболу голові районної ради Руслану Чорнаку. Голова ФФЗ Іван Дуран вручив подяки ФФЗ за вагомий внесок у розвиток футболу Сергію Роману, Сергію Білану, Олександру Роману, Віктору Пребушу, Василю Хмельницькому, Мар’яні Михалишиній, Руслану Чорнаку, Івану Ковачу. А чемпіону району та переможцю Ліги чемпіонів Закарпаття ФК «Зірка» (Лінці) – комплект ігрової форми.

Депутати Ужгородської районної ради Віктор Шелельо, Степан Мацко та Федір Кушнірюк вручили подяки та цінні подарунки кращим юним футболістам ДЮСШ «Минай», УРДЮСШ-ДЮШФ «Зінедін» та Ужгородської районної ДЮСШ.

Голова ФФ Ужгородського району Іван Ковач подяками нагородив представників засобів масової інформації, які протягом року висвітлювали футбольні події у районі. Нагороди отримали Марія Підгорна, Тарас Галушка та Анастасія Пензова.

Голова Ужгородської РДА В’ячеслав Дворський вручив подяки футбольним організаторам, які прославили Ужгородщину далеко за її межами. Це Сергій Роман – хороший організатор, а як футболіст, вже 55!!! років виходить на футбольне поле і радує своєю грою. Василь Зубанич – головний тренер ФК «Медея» +40. У цьому році ветерани здобули звання чемпіонів Закарпатської області, стали бронзовими призерами у Відкритому чемпіонаті м. Ужгорода та завоювали бронзові нагороди у І меморіалі пам’яті Юрія Гецка. Еміл Грицище вивів свою команду ФК «Поступ» у фінал ІV європейських ігор майстрів (ветеранів) у італійському Турині.

Іван Ковач та Руслан Чорнак вручили подяки президентам та тренерам команд-учасниць обласного чемпіонату та першості. Серед них: Йожеф Боднар, В’ячеслав Пінковський, Євген Гливка (ФК «Витязь»), Сергій Чопик (ФК «Середнє»), Іван Матьовка та Мілан Гартманн (ФК «Невицький замок ОК ДЮСШ Україна»), Степан Боднар, Іван Криса та Валерій Угрин (ФК «Сокіл»).

Керуючий справами Ужгородської райради Юрій Фрінцко вручив подяки і відзначив роль хороших організаторів у футболі. Серед них: Василь Глодан – президент ФК «Верховина» (Оріховиця), Ласло Кіш – президент ФК «В. Добронь», Сергій Роман – президент ФК «В. Геєвці», Богдан Булина – президент ФК «Ярок», Степан Ердик – начальник ФК «Деренівка» (Н. Солотвино).

Перший лайсмен ФІФА на Україні та автор цих рядків Степан Селменський вручив нагороди кращим футбольним арбітрам року: Петру Миляну, Валерію Цапу та Ростиславу Молнару.

Мирослав Щербей вручив призи кращим гравцям чемпіонату серед юнацьких та дорослих складів.

Юнаки:

– Олександр Монастирецький (ФК «Олімп»);

– Богдан Горбунов (ФК «Баранинці»);

– Михайло Романко (ФК «Зірка»).

Серед гравців основних складів:

– Дмитро Зубанич (ФК «В. Лази»);

– Ярослав Куцик (ФК «Лідер»);

– Микола Муранський (ФК «Зірка»).

Депутат Ужгородської райради Йожеф Боднар нагородив подяками президентів та тренерів клубів, чиї команди здобули медалі чемпіонату серед дорослих та юнаків. Серед них: Роман Сарай та Олександр Пеца (ФК «Зірка»), Олег Орос, Йосип Микуланинець та Едуард Югас (ФК «В. Лази»), Тіберій Мальованець та Андрій Пацкан (ФК «Лідер»), Роланд Цебер, Віктор Гогол та Микола Калабіга (ФК «Олімпік»), Володимир Чурей та Іван Мацко (ФК «Баранинці»).

Диплом та бронзові нагороди серед юнацьких команд гравцям ФК «Баранинці» вручили Юрій Фрінцко та Василь Хмельницький. Дипломом та срібними медалями за друге місце команду ФК «Олімпік» (Коритняни) нагородили Віктор Качур та Олександр Роман. Золоті медалі, диплом та кубок за перемогу Іван Ковач, Юрій Фрінцко та В’ячеслав Дворський вручили гравцям ФК «Зірка» (Лінці).

Диплом та бронзові медалі гравцям ФК «Лідер» (Сторожниця) нагородили Василь Хмельницький та Роман Сарай. ФК «В. Лази» отримали срібні нагороди від Олександра Романа та В’ячеслава Дворського. Іван Ковач, Руслан Чорнак та Мирослав Щербей вручили гравцям чемпіонату Ужгородського району 2019 року ФК «Зірка» (Лінці) диплом, медалі та кубок за перемогу.

Під час нагородження усі учасники отримали у подарунок «Альманах Ужгородського району-2019 року», в якому районна федерація підбила підсумки своєї роботи.

Колориту чудово організованому святу додала Іванна Білак, солістка районного будинку культури, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів, яка порадувала присутніх своїм талантом.

Справді, рівень проведення заходу напрочуд високий. Було багато нагород, але нагороджувані їх заслужили. У 2019 році футбол Ужгородщини не має рівних на Закарпатті.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ,
Фото Анастасія ПЕНЗОВА,
Відео Андрій ДОБОШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.