УВАГА! Організація протиепідемічних заходів під час проведення футбольних матчів сезону 2020 року

29.08.2020 - 09:46

Ще раз звертаємо увагу клубів (команд) на організацію протиепідемічних заходів під час проведення матчів.

116042530_711413849436166_1089713089194349899_n

ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОТИЕПІДЕМІЧНИХ ЗАХОДІВ

під час проведення футбольних матчів чемпіонату (вища ліга), першості (Західна та Східна зони), розіграшу Кубка, Суперкубка, турніру «Ліга чемпіонів Закарпаття» серед аматорських футбольних клубів (команд) в умовах карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARSCOV-2

  1. Футбольні матчі організовують у регіонах, у яких запроваджено послаблення протиепідемічних заходів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-COV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», а також відсутні додатково встановлені обмеження органами державної влади та органами місцевого самоврядування, що перешкоджають проведенню матчу.
  2. Футбольні клуби (команди) зобов’язані призначити особу, відповідальну за дотримання протиепідемічних заходів, та повідомити про них Комітет із проведення змагань Закарпатської асоціації футболу.
  3. Футбольні клуби (команди) забезпечують опитування на наявність симптомів респіраторної хвороби, вимірювання температури тіла перед кожним тренуванням та кожним матчем для учасників матчу, офіційних осіб матчу та осіб, що забезпечують організацію спортивних змагань.
  4. Особи, в яких при проведенні опитування виявлено ознаки респіраторної хвороби або виявлено температуру тіла понад 37,2°С, не допускаються на стадіон.
  5. Особи, хворі на гостру респіраторну хворобу СOVID-19, спричинену коронавірусом SARS-COV-2, та особи, щодо яких встановлено в процесі епідеміологічного розслідування підозру на інфікування гострою респіраторною хворобою СOVID-19, підлягають самоізоляції або госпіталізації в порядку, визначеному галузевими стандартами у сфері охорони здоров’я та відсторонюються від участі у змаганнях на час самоізоляції або хвороби.
  6. Футбольні матчі чемпіонату (вища ліга), першості (Західна та Східна зони), Кубка, Суперкубка, турніру «Ліги чемпіонів Закарпаття» серед аматорських футбольних клубів (команд) в умовах карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-COV-2 ПРОВОДЯТЬСЯ БЕЗ ГЛЯДАЧІВ.
  7. Одночасно на стадіоні можуть перебувати не більше 65 (шістдесяти п’яти) осіб, а саме:
  • команда господарів: футболісти – 20, офіційні представники – 5;
  • команда гостей: футболісти – 20, офіційні представники – 5;
  • бригада арбітрів – 4 (головний, два асистенти та 4-й арбітр) ;
  • делегат (спостерігач арбітражу) – 1.
  • представники поліції – 2.
  • відеооператор та (фото-, теле) кореспонденти – 3.
  • працівники стадіону – 5.
  1. Під час перебування в приміщенні учасники та офіційні особи матчу зобов’язані дотримуватись правил соціального дистанціювання (1,5 м).
  2. Під час перебування на території стадіону учасники зобов’язані використовувати респіратори або захисні маски, крім футболістів, головних тренерів, бригади арбітрів під час безпосереднього перебування на футбольному полі.
  3. Підготовчі та установчі роботи в день матчу повинні бути завершені до того, як команди та арбітри прибудуть на стадіон.
  4. При організації матчу необхідно забезпечувати відсутність скупчення людей, зокрема:
  • прибуття команд має бути розведено в часі;
  • клуби-господарі визначають маршрут учасників до роздягальні та поля в такий спосіб, щоб мінімізувати контакт зі сторонніми особами, організаторами тощо;
  • проходження температурного скрінінгу повинно відбуватися так, щоб уникати скупчення людей, а саме:
  • футболісти та офіційні представники команди господарів у кількості 25 осіб проходять процедуру в присутності лікаря та спостерігача арбітражу (делегата) матчу перед входом в адмінспоруду стадіону;
  • футболісти та офіційні представники команди гостей у кількості 25 осіб проходять процедуру в присутності лікаря та спостерігача арбітражу (делегата) матчу при виході з автотранспорту, яким вони прибули на матч;
  • бригада арбітрів та делегат матчу проходять процедуру в присутності лікаря.
  • робочі місця персоналу залученого до організації матчу мають знаходитись не менш ніж на 1,5 метра одне від одного.
  1. Вихід команд на поле має відбуватися:
  • розділений за часом, без збору та традиційного виходу;
  • без рукостискань;
  • без загального шикування команд.
  1. Під час проведення матчу футболістам забороняється контактне святкування взяття воріт.
  2. Дозволяється використання місць загального користування (душові) тільки невеликими групами при дотриманні правил соціального дистанціювання (1,5 м). Рекомендується прийняття душу вдома.
  3. На стадіоні організатором матчу повинно бути забезпечено:
  • мінімальний контакт учасників та організаторів футбольних матчів;
  • наявність спиртовмісних антисептиків з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів для обробки рук перед, або всередині кожного приміщення;
  • дезінфекцію спиртовмісними розчинами поверхонь у всіх роздягальнях та медичних кімнатах на стадіоні. Дезінфекція повинна бути завершена за 3 години до матчу;
  • обробку спиртовмісним антисептиком дверних ручок, вимикачів тощо кожні 30 хвилин;
  • наявність окремих додаткових контейнерів для збору, зберігання та утилізації засобів індивідуального захисту;
  • використання персоналізованих пляшок для напоїв.
  • заборонено обмінюватись особистими речами (рушники, халати тощо) з іншими гравцями;
  • провітрювання усіх приміщень кожні 3 години протягом 15 хвилин.
  1. На стадіонах, де немає огородження та облаштованих воріт входу й виходу для глядачів, необхідно забезпечити спеціальне огородження / розмежування ігрової зони червоно-білою стрічкою:
  • якщо футбольне поле без бігових доріжок, необхідно: відрахувати 4 метри від меж трибун (місць для глядачів) та огородити ігрову зону червоно-білою стрічкою;
  • якщо футбольне поле з біговими доріжками, необхідно: відрахувати 10 метрів від меж трибун (місць для глядачів) та огородити ігрову зону червоно-білою стрічкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.