Аналіз першого кола чемпіонату Берегівського району

23.07.2021 - 10:40

Завершилося перше коло чемпіонату Берегівського району. Порівняно з минулим сезоном сталося багато змін. Цьогорічні баталії організовано за результатами адміністративно-територіальної реформи. Тобто до чемпіонату доєдналися команди з Виноградівщини.

174365000_3828008197317844_6794695174988418644_n

Згідно з реформою у новоствореному районі утворилося десять об’єднаних територіальних громад. При підготовці до чемпіонату розглядали різні формати турніру. Очікувалося. що кожна ОТГ буде представлена хоча б однєюю командою. Але реальність інша. В офіційних змаганнях беруть участь дев’ять колективів, чотири з яких представляють Берегівську ОТГ, по дві – Виноградівську та Вилоцьку та одна – Королівську. На жаль, участі не беруть представники Батівської, Косинської, Великобийганської, Великоберезької, Пейтерфолівської та Кам’янської громад. Причини? У кожного своя. Відсутність коштів, відсутність особи яка б узялася за організацію роботи по створенню футбольного колективу, кадрові проблеми. Як не банально це лунає, але такою є правда сьогодення. Відомо, що сьогодні футбол розвивається за рахунок особистостей. В одних ОТГ вони є, в інших, на жаль, – відсутні. Та незважаючи на всі проблеми, футбол на Берегівщині продовжує функціонувати й розвиватись. Чемпіонат проходить цікаво, ведеться гостре суперництво за турнірне становище. Рівень головних змагань значно зріс. Команди в цілому демонструють швидкісний і тактично грамотний футбол. Передбачити результат практично не можливо. Є фаворити ігор, але кожна команда намагається досягти позитивного результату для себе. Спробуємо проаналізувати виступи кожної з команд.

ФК «Берегвідейк» Берегово

Президент: Жолт Леврінц.

Тренер: Дьордь Пейтер.

ФК «Берегвідейк» – минулорічний чемпіон Берегівського району. За результатами першого кола нинішнього сезону є лідером, маючи в активі 19 очок. У 8 іграх команда отримала 6 перемог. Одну гру на виїзді в Кідьоші звела в нічию 0:0 та поступилася у Фанчикові 1:2. Різниця забитих і пропущених м’ячів 29:9. Найбільшу перемогу отримали в домашній грі над ФК «Вари» –10:1, і цей матч є найрезультативнішим у цьогорічному чемпіонаті. Упродовж першого кола колектив демонстрував чи не найкращий футбол і є головним претендентом на чемпіонство.

ФК «Кідьош»

Президент та тренер: Бейло Дерцені.

Мова про клуб, який є найстабільнішим учасником усіх змагань у районі за останні десять років. Маленьке село на околиці Берегова може пишатися своїми досягненнями. Стартував Кідьош у чемпіонаті з нульової нічиєї на власному полі з «Берегвідейком». У другому турі поступився мінімально в Гечі – 0:1. У наступному – знову нічия вдома з «Вилоком» – 3:3. А в подальших іграх команда набрала максимум залікових балів. Із 17 очками посідає другу сходинку турнірної таблиці, забивши у ворота суперника 20 голів і пропустивши у власні 8. Найбільша перемога на виїзді у Варах – 4:0. Приємно те, що в основному клуб робить ставку на місцеву молодь і є чи не наймолодшим за віком футболістів у чемпіонаті.

ФК «Бактянець» Геча

Президент: Юрій Кноблох.

Тренер: Ігор Челеняк.

У Гечі не було футболу з 2013 року, коли команда стала переможцем першості району серед колективів першої ліги. Цього року об’єднавшись із минулорічним учасником чемпіонату ФК «Бакта», стартували в чемпіонаті. Початок виявився вдалим – перемога в Королеві 3:1. За результатами першого кола клуб із 17 очками посідає третє місце в чемпіонаті, поступаючись «Кідьошу» за різницею забитих та пропущених голів – 19:10. 5 перемог, 2 нічиї та 1 поразка. Найбільша перемога над ФК «Ардовець-Тесла» – 4:1. Єдина поразка на виїзді в Берегові – 1:2. Як і в Кідьоші, ставка в колективі – на місцеву молодь.

ФК «Королево»

Президент: Антон Чейпеш.

Начальник команди: Василь Вацко.

Тренер: Сергій Чейпеш.

Королево має славну футбольну історію. Селище дало футболу чимало відомих гравців. На жаль, в останні роки розвитку не було. Завдяки ентузіазму Антона Чейпеша, Василя Вацка та Сергія Чейпеша цього року гру мільйонів відродили. Команда взяла участь у зимовому Кубку району, де стала бронзовим призером. Усі очікували на вдалий старт. Але в першій грі поступилися футболістам із Гечі – 1:3. У другому турі розгромна поразка у Вилоку – 1:4. Здавалося ситуація складна. Та колектив зробив висновки й провів ряд хороших переможних ігор. Успішні матчі допомогли команді завершити перше коло на четвертій сходинці. У 8 іграх зафіксовано 4 перемоги й стільки ж поразок при 12 забитих, 14 пропущених м’ячах і 12 набраних очках. Найбільша перемога над «Перехрестям» – 4:1. Найбільші поразки на виїзді – від ФК «ОТГ–Вилок» та ФК «Берегвідейк» – 1:4. Найбільшою проблемою колективу є відсутність футбольного поля в селищі. Тож домашні ігри доводиться проводити або у Виноградові, або в сусідньому селі Черна.

ФК «ОТГ–Вилок»

Президент: Іштван Ковач.

Насальник команди: Юлій Балаж.

Тренер: Іван Бровді.

Колектив із Вилока не вперше бере участь у чемпіонаті Берегівського району. Правда, минулого сезону пропустив змагання. І як не прикро, маючи славні традиції та історію футболу, наразі не уникнув проблем. Насамперед кадрових. Молодь селища працює в основному за кордоном і створити боєздатний колектив проблематично. Але незважаючи на перешкоди, голова ОТГ Іштван Ковач докладає максимум зусиль, щоб не залишити селище без футболу. У 8 іграх набрано 11 очок. В активі колективу 3 перемоги, 2 нічиї та 2 поразки. Різниця забитих та пропущених – 19:18. Найбільші перемоги – 4:1 над Королевом і 3:0 над ФК «Вари». Найвідчутніша поразка – 1:5 у Підвиноградові.

ФК «Фанчиково»

Президент: Іван Коцан.

Тренер: Михайло Варга.

Команда з Фанчикова заявилася до чемпіонату після першого туру й, зрозуміло, колектив формувався нашвидкоруч. Проте вдалося створили боєздатний колектив. Він виступає стабільно, у кожному матчі показує хорошу гру. У 8 матчах здобуто 3 перемоги, 1 гру завершено внічию при 4 поразках. Усі перемоги колектив із Фанчикова здобув із мінімальною перевагою. Найбільші програші – 0:3 в Кідьоші та 2:4 в Перехресті. Не виключено, що в міжсезоння команда зможе підсилитися й у другому колі покращить показники.

ФК «Ардовець-Тесла» Підвиноградів

Президент: Євген Ярина.

Начальник команди: Іван Рабовський.

Тренер: В’ячеслав Скунць.

Як і інші колективи з Виноградівщини, колектив у Підвиноградові в процесі відродження. Зі слів керівництва клубу, у цьому сезоні перед командою не стоїть питання турнірного становища. Перед тренером В’ячеславом Скунцем одне завдання: «Протягом року створити з місцевої молоді боєздатний колектив, який у наступні роки буде здатен вирішувати поставлені перед ними завдання». Це далекоглядно й правильно. Тренер у кожній зустрічі намагається вносити корективи в дії команди, експериментує. Притому колектив демонструє хорошу командну гру. «Мінус» – відсутність стабільності результату. У першому колі чемпіонату команда у 8 поєдинках здобула 2 перемоги, 1 матч зіграла внічию та зазнала 5 поразок. Знаходячись на 7 місці, набрали 7 очок, провівши у ворота суперника 17 та пропустивши 22 голи.

ФК «Перехрестя»

Президент: Золтан Гейдер.

Начальник команди: Антон Янкі.

Тренер: Янош Горват.

Команда з Перехрестя – стабільний учасник у змаганнях Берегівського району в останні чотири сезони. Найкращі досягнення – чемпіонство юнаків. Доросла команда особливих досягнень не мала, але незважаючи на результат, із року в рік радує місцевих уболівальників, які на відміну від інших сіл, мають змогу щонеділі ходити на футбол улюбленої команди. У 8 іграх 1 перемога, 2 нічиї та 5 поразок. Забито 15, пропущено 25 м’ячів. Єдина перемога (4:2) – над Фанчиковом, найбільші поразки (1:4) від «Королевом» та «Берегвідейком».

ФК «Вари»

Президент та тренер: Іштван Остолош.

Свого часу Вари славилося футболом на все Закарпаття. Останні ж роки залишалось без футболу. І тільки тепер місцевий ентузіаст Іштван Остолош зробив усе, щоб до села повернувся шкіряний м’яч. Команда у зимовому Кубку показувала хороший футбол і викликала захоплення у вболівальників не тільки з Вар, а й у вболівальників усього району. Перед чемпіонатом постало питання про участь у ньому. Велика кількість гравців виїхали за кордон на заробітки. Урешті-решт, було прийнято рішення стартувати в чемпіонаті району. Початок виявився вдалим – виїзна нічия в Перехресті. Далі серія поразок, найприкріша з яких сталася в Берегові – 1:10. Багато хто передбачав припинення участі в чемпіонаті. Зовсім іншої думки був І. Остолош, який аналізуючи ситуацію, прийняв рішення продовжити участь у змаганнях. Причина? Велика кількість уболівальників, які відвідують домашні ігри команди. Саме заради них, колектив і грає. І незважаючи на турнірне становище ФК «Вари», домашні поєдинки збирають до 500 глядачів. Що тут скажеш? Браво!.. На сьогодні функціонування команди в селі – уже перемога. Адже футболу позбавлені глядачі більшості сіл Берегівського району. У 8 матчах команда набрала 3 очки. 3 нічиї. Хочеться побажати цьому колективу успіху в іграх другого кола.

Підбиваючи підсумки першого кола, можна сказати що команди розподілились за системою 3–3–3. Три лідери, які, мабуть, позмагаються за чемпіонське звання, три середняки, які докладуть максимум зусиль, щоб втрутитися в розподіл призових місць та три аутсайдери, які намагатимуться виправити турнірне становище.

Зведена турнірна таблиця

Команда Ігри В Н П Голи Різниця Очки
1. ФК «Берегвідейк» 8 6 1 1 29:9 20 19
2. ФК «Кідьош» 8 5 2 1 20:8 12 17
3. ФК «Бактянець» (Геча)  8 5 2 1 19:10 9 17
4. ФК «Королево» 8 4 0 4 12:14 -2 12
5. ФК «ОТГ Вилок» 8 3 2 3  19:18 1 11
6. ФК «Фанчиково» 8 3 1 4 9:15 -6 10
7. ФК «Ардовець-Тесла» 8 2 1 5 17:22 -5 7
8. ФК «Перехрестя» 8 1 2 5 15:25 -10 5
9. ФК «Вари» 8 0 3 5 7:26  -19 3

Прес-служба Берегівської районної федерації футболу 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.