ФОТО. Лігочемпіонівське завершення року

07.12.2015 - 13:19

Доволі насиченим видався нинішній футбольний сезон в області. Тому підтвердженням і – грудневі баталії. Активне «лобдівське» життя в краї «топ-рівня» фактично завершував турнір Ліги чемпіонів Закарпаття. Епіцентром головних подій виступила багата на традиції Іршавщина, де остаточно з’ясовувався, у яких районів і якого ґатунку будуть «медалеві» обличчя.

DSC_7991

Спочатку в Заріччі відбувся поєдинок за 3-е місце. Місцевий ФК приймав «Тису-Луг». Зустріч розпочалася з майже 15-хвилинним спізненням. «Постаралися» господарі, які чи то заспали, чи «храмували»… До честі лужан, вони не стали чіплятися за норми регламенту й дочекалися суперника та вийшли на гру. Оце справжня любов до всенародної гри, а не бажання будь-якою ціною заволодіти нагородами!

Поєдинок стартував жваво, але давалося взнаки й нерівне поле. Суперники весь час діяли на зустрічних курсах. Приблизно на 7 хв. матчу біля воріт господарів «запахло» пенальті, однак арбітр Іван Рубінка не наважився дати 11-метровий. У подальшому команди періодично шукали щастя біля чужих воріт. Лужани наполегливо використовували навіси й «постріли» головою, а футболісти Заріччя намагалися наступально діяти через центр і в такий спосіб теж відкрити рахунок. Чи не найближче до цього був Юрій Брич, однак м ’яч пролетів вище воріт. Але тривожний дзвінок для колективу з Рахівщини пролунав, і наприкінці тайму, скориставшись діагональним пасом, відзначився Іван Довгінко. 1:0 за господарями.

Гол, що називається, «у роздягальню» додав сил підопічним. А ось гості вийшли на поле дещо несконцентрованими. У підсумку Іван Кепич подвоїв рахунок, після чого суперник відверто «посипався», чим «Заріччя» скористалося ще тричі: «респект» іще Русланові Максиму, Іванові Кепичу та Василеві Шерегію. Що ж 5:0, і на «Зарічній вулиці» свято!

ФК «Заріччя» (Заріччя) – ФК «Тиса-Луг» (Луг) – 5:0 (1:0)

6 грудня, Заріччя, стадіон «Колос». 100 глядачів, 5 градусів тепла. Хмарно.

Арбітр – Іван Грубінка (Мукачево).

Асистенти – Віталій Лофинець, Василь Зайтлер (обидва – Мукачево).

Делегат ФФЗ – Василь Козик (Мукачево).

Голи: Іван Довгінко, 42; Іван Кепич, 56, 70; Руслан Максим, 60, Василь Шерегій, 85.

ФК «Заріччя»: Віталій Спесивцев, Іван Кепич, Юрій Сокач, Аркадій Гасинець, Любомир Ганчич, Іван Довгінко, Іван Фельцан, Юрій Брич, Василь Булеза, Руслан Максим, Василь Шерегій.

Запасні: Василь Фельцан, Юрій Булеза.

Тренер – Василь Булеза.

***

Після цього епіцентр подій перемістився в Іршаву, де відбувся фінальний поєдинок між ФК «Ф.Медвідя» (Н.Давидково) та «Сузір’ям» (Свалява). Чимала кількість уболівальників стали свідками видовищно-результативного матчу, який відбувався в День Збройних сил України й розпочався з хвилини мовчання на честь загиблих героїв на сході держави.

Обидві команди були гідні одна одної і, як у попередній зустрічі, хоч і грали «по-чоловічому», та все ж (що доволі приємно) із повагою ставилися до суперника, без навмисних спроб завдати травми візаві.

На початку зустрічі у команди Свалявщини рахунок відкрив Іван Цанько. Здавалося, ось-ось – і «Сузір’я» «засяє» ще голом. Натомість його «кіпер» дещо ризиковано залишив свої ворота, чим скористався Олександр Міклош. Згодом він же ефектним «пострілом» у ближній кут подвоїв рахунок. До перерви останній більше не змінювався, а після відпочинку у свалявців голеве чуття відмінно продемонстрував Іван Грубінка, у підкаті замкнувши передачу.

«Дале» Іван Качур реалізував свою чудову нагоду, і здавалося, «фінальні нерви» у свалявців здадуть. Та вони не знітилися, і за 7 хвилин до завершення зустрічі Едуард Понзель холоднокровно «розписався» у сітці воріт суперника – 3:3. Так гра й завершилася. За регламентом настала черга післяматчевих пенальті. Удача виявилася прихильнішою до новодавидківців – 4:3.

ФК «Ф.Медвідя» (Нове Давидково) – ФК «Сузір’я» (Свалява) – 3:3 (2:1), за пенальті – 4:3)

6 грудня, Іршава, стадіон «Бужора-арена». 600 глядачів, 5 градусів тепла. Хмарно.

Арбітр – Михайло Митровський (Ужгород).

Асистенти – Віктор Магурський (Білки), Тарас Шопа (Довге).

Інспектор ФФЗ – Йосип Шитєв (Ужгород).

Делегат ФФЗ – Василь Попович (Іршава).

Голи: Олександр Міклош, 15, 31; Іван Качур, 78 – Іван Цанько, 10; Іван Грубінка, 53, Едуард Понзель, 83.

Післяматчеві пенальті: Сергій Кампов (+), Михайло Калій (+), Олександр Балаж (+), Сергій Медвідь (-), Антон Лендєл (+) – Володимир Лявинець (+), Юрій Брудняк (-), Євген Лепеш (+), Іван Цанько (+), Едуард Пензель (-).

ФК «Ф.Медвідя» (Н.Давидково): Михайло Мангур, Євген Качур, Сергій Кампов, Михайло Орос, Віталій Міклош, Михайло Калій, Олександр Міклош, Владислав Човрій, Олександр Балаж, Едуард Варга, Іван Качур.

Запасні: Іван Пазуханич, Олександр Кузьма, Олександр Олексик, Михайло Ковтун, Сергій Медвідь, Антон Лендєл, Вадим Мердеєв, Євген Качур.

Тренер: Євген Качур.

ФК «Сузір’я»: Володимир Лявинець, Сергій Бобаль, Віктор Нікітін, Федір Фалес, Михайло Власик, Юрій Брудняк, Євген Лепеш, Іван Грубінка, Іван Цанько, Едуард Понзель, Степан Стегура.

Запасні: Артур Чубірка, Едуард Мельник, Олександр Власик.

Тренер: Тиберій Пецкар.

Видовищний поєдинок зберіг запал і вболівальникам, і безпосереднім дійовим особам матчу для церемонії нагородження. Раз по раз виходили винуватці цього сезону в Лізі чемпіонів Закарпаття. Відзначали: кращі команди, гравців, тренерів, президентів, працівників стадіонів, суддів…. До списку тріумфаторів потрапили:

президент ФК «Сузір’я» Олександр Шовш,

тренер ФК «Сузір’я» Тиберій Пекар,

президент ФК «Заріччя» Михайло Булеза,

тренер ФК «Заріччя» Василь Булеза,

президент ФК «Тиса-Луг» Сергій Йожиця,

тренер ФК «Сузір’я» Петро Пруць,

президент ФК «Ф.Медвідя» Вадим Мердеєв,

тренер ФК «Ф.Медвідя» Євген Качур,

працівник стадіону Іршави Іван Хімич,

директор стадіону «Колос» Юрій Васько,

арбітр фінального матчу Михайло Митровський (Ужгород).

асистенти фінального матчу Віктор Магурський (Білки), Тарас Шопа (Довге).

інспектор ФФЗ Йосип Шитєв (Ужгород).

делегат ФФЗ Василь Попович (Іршава).

кращий воротар Михайло Мангура («Ф.Медвідя» Н.Давидково),

кращий захисник Євген Лепеш («Сузір’я» Свалява),

кращий півзахисник Іван Кепич (ФК «Заріччя»),

кращий нападник Василь Зеленко («Тиса-Луг»),

кращий бомбардир Іван Качур («Ф.Медвідя» Н.Давидково),

кращий гравець фінального матчу Іван Грубінка («Сузір’я» Свалява),

кращий гравець фінального матчу Віталій Міклош («Ф.Медвідя» Н.Давидково),

«Винуватців» вітали заступник голови Федерації футболу Закарпаття Віктор Качур, голова Свалявської районної ради Мирослава Ливч, голова оргкомітету ЛЧЗ Віктор Шварц, інспектор зустрічі, представник ФФЗ Йосип Шитєв, делегат матчу і голова Федерації футболу Іршавського району Василь Попович. А завершилося футбольне свято традиційним «знімкуванням», отож «під новорічну ялинку» буде що згадати!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.