ФОТО. ФК «Ужгороду» та ФК «Автомобілісту» вручено нагороди чемпіонатів

29.12.2015 - 14:01

У неділю, 27 грудня, відбулось урочисте нагородження чемпіонів – ФК «Ужгорода» та ФК «Автомобіліст». Першими заслужені нагороди отримали переможці чемпіонату Ужгорода – футболісти команди «Автомобіліст».

Переможців вітали голова Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран, голова Федерації футболу Ужгорода Віктор Качур, голова комітету з проведення змагань Йосип Шитєв, депутат обласної ради Андрій Андріїв.

Віктор Качур, Іван Дуран та Андрій Андріїв вручили гравцям, тренерам та представникам клубу золоті медалі. Диплом за перше місце вручено капітану команди Мирославу Лютнянському. Головний приз, кубок за перемогу у чемпіонаті міста, під аплодисменти присутніх Віктор Качур вручив Мирославу Лютнянському.

Михайло Іваниця та Мирослав Лютнянський подякували керівництву клубу, Федерації футболу за відмінно проведений чемпіонат міста Ужгорода.

Як відзначили присутні, попри високу конкуренцію, принаймні 7–8 команд могли претендувати на медалі чемпіонату, «Автомобіліст» став найкращим.

Кілька десятиліть ФК «Автомобіліст» задавав тон у футбольному житті міста. Потужне підприємство мало свій стадіон, свою футбольну команду, яка постійно боролася за нагороди чемпіонату міста. Багато що змінилося у житті обласного центру за останні роки. Не обійшли незгоди і автотранспортне підприємство. До всіх проблем, які не оминули автобусний парк, далися взнаки відсутність хороших організаторів спортивно масової роботи на підприємстві. З футбольної карти Ужгорода зникла команда «Автомобіліст», а стадіон заріс чагарниками. «Ласий клаптик» землі припав до душі «заробітчанам» від влади. Розпочався земельний «дерибан» стадіону, але громадськість міста стала на захист спортивного об’єкту. Стадіон було відвойовано. З 2014 року розпочалась розбудова стадіону і відродження ФК «Автомобіліст». Велика роль у цьому належить Андрію і Богдану Андріївам, Івану Дурану та Віктору Качуру.

У сезоні 2015 року команду очолив досвідчений тренер Іван Шанта, а обов’язки начальника команди були покладено на Руслана Лютнянського. Обидва блискуче справилися із поставленим завданням. «Автомобіліст» здобув звання чемпіона Ужгорода. Команда автопарку вперше за багато років зійшла на вищий щабель п’єдесталу пошани.

***

У церемонії нагородження ФК «Ужгород», чемпіонів Закарпатської області з футболу, взяли участь голова Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран, ужгородський міський голова Богдан Андріїв, голова Федерації футболу Ужгорода, заступник голови ФФЗ Віктор Качур, голова комітету з проведення змагань ФФ м. Ужгорода Йосип Шитєв.

Подяки ФФЗ за великий внесок у розвиток футболу краю вручені адміністратору команди Михайлу Костюку та лікарю Володимиру Червіняку. Дипломи за перемогу в обласному чемпіонаті отримали президент клубу Андрій Андріїв, головний тренер Михайло Іваниця, начальник команди Руслан Лютнянський. Приз Федерації футболу Закарпаття «кращий бомбардир» чемпіонату області з футболу Іван Дуран вручив Івану Жаренку. Головний приз – красень-кубок та Диплом ФФЗ за перемогу у чемпіонаті отримав капітан команди Мирослав Лютнянський.

Президент ФК «Ужгород» Андрій Андріїв подякував футболістам та тренерам за перемогу у чемпіонаті області. Андрій Євстафійович відзначив Федерацію футболу Закарпаття за організацію та проведення чемпіонату області з футболу на високому рівні. Михайло Іваниця від імені команди, висловив подяку керівництву клубу за відмінну організацію і пообіцяв високих результатів у сезоні 2016 року. Голова ФФЗ Іван Дуран привітав колектив ФК «Ужгород» із нагородами та подякував за великий внесок у розбудову футболу Закарпаття.

Іван Дуран, Андрій та Богдан Андріїви привітали присутніх з прийдешнім Новим роком і Різдвяними святами та побажали здоров’я і успіхів у наступному році.

Перемога у чемпіонаті Закарпаття клубу з Ужгорода повернула обласному центру забуту славу футбольного міста, адже цілих 40 років ужгородці збоку спостерігали за розподілом призових місць в обласному футболі. Періодами в обласному центрі взагалі не було команди обласного чемпіонату. Були спроби реанімувати футбол у місті (Ігор Ващенко, Віктор Качур, Альона Курта – команда «Ай-Ві sport»), але команда не отримувала підтримки від міської влади і невдовзі зникла з обрію. Все змінилося з приходом братів Андріївих. Футбол у місті був покладений на серйозну основу. Було створено футбольний клуб «Ужгород», запрошено кваліфікованого тренера Михайла Іваницю. Новостворена команда відразу почала задавати тон в обласному футболі. Вона фіналіст Зимової першості області, володар Кубка області, чемпіон області. Незважаючи на серйозну конкуренцію з боку «Дийдо», «Севлюша», «Оболоні», «Бийгані», «Мукачева», «Берегова», «Середнього», «Поляни», ФК «Ужгород» у напруженій боротьбі завоював звання чемпіонів нашого краю. Через 40 років Ужгород повернув собі звання найсильнішого футбольного міста Закарпаття. Паралельно із відродженням команди в Ужгороді розпочато і будівництво нового стадіону в місті. Друге коло ФК «Ужгород» проводив домашні поєдинки на власному відмінному газоні. Своєю грою підопічні Андрія Андріїва та Михайла Іваниці повернули на трибуни уболівальників. Мабуть, це і стало найбільшою перемогою ФК «Ужгород».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.