ФОТО. Перше коло чемпіонату завершилось і на Берегівщині

13.07.2016 - 19:10

Завершилося перше коло чемпіонату Берегівського району з футболу, який виявився на перший погляд складним, а також і неоднозначним. Чемпіонат розпочався 17 квітня разом з початком Чемпіонату та Першості області. Цьому передували свої причини. Одна з них, це досвід попередніх років, коли районний чемпіонат стартував раніше обласного, то багато гравців заявлялися на район. А потім переходили до обласних змагань, чим ставили в складну ситуацію тренерів району при формуванні команди до чемпіонату.

Напередодні старту чемпіонату точилося багато розмов про фаворитів. Усі добре розуміли, що чемпіонат буде цікавим і складним. І для того було багато причин. А головна з них, високий рівень майстерності команд у зимовій першості. В цілому сподівання виправдались.

Лідером чемпіонату за результатами першого кола є берегівська «Зірка». Можна сказати назва виправдовує команду. Адже в складі «Зірки» в цьому чемпіонаті дійсно футболісти-зірки районного футболу та і не тільки районного. Цей клуб в попередні роки, завжди був одним із лідерів. Команда була і чемпіоном району, і перемагала в різноманітних турнірах. Навіть перемагала в Лізі чемпіонів Закарпаття. Але в 2013 році припинила існування. Футболісти команди розійшлись в інші команди і футбольні вболівальники почали забувати про команду. Навесні 2015 року Йосип та Юрій Маргітичи відновили функціонування клубу і посіли п’яту сходинку в минулорічному чемпіонаті. Наприкінці минулого сезону команда перемогла в «Кубку федерації», що позитивно вплинуло на подальшу долю клубу. На початку сезону до клубу повернулися практично всі провідні гравці минулих років. До того ж склад команди поповнили Габор Медвідь та Золтан Купаш, які підсилили команду. У зимовій першості команда дійшла до фіналу, в якому поступилася «Артосу» із Гаті. З початком чемпіонату тренером команди призначено Томаша Снопчака, який мав досвід тренерської роботи в бадалівському «Феніксу» в попередні роки. Чемпіонат команда розпочала з перемог і пройшла без втрат до кінця першого кола, посівши перше місце. У 9 іграх 9 перемог і 27 очок. Найбільші перемоги команди в чемпіонаті 5:0 над ФК «Боржава» та ФК «В. Бийгань».

Якщо доросла команда виступає вдало, то юнаки «Зірки» не радують своїми результатами. Наразі вони посідають 7 місце. У дев’яти іграх 2 перемоги, 2 нічиї і 5 поразок. Різниця м’ячів – 5:18.

На другій сходинці знаходиться ФК «Артос» (Гать). Останні роки команда бореться за найвищі місця в турнірній таблиці. Неодноразовий чемпіон та володар Кубка району. У цьому сезоні команда перемогла в Зимовій першості та Суперкубку району. Цього року команда взяла курс на омолодження складу. На поле виходить багато футболістів, які могли б виступати за юнацький склад. Є в команді ряд знаних, досвідчених футболістів таких як Мирослав Бундаш, Михайло Калій, Йожеф Молнар, Василь Варга. Досвідчений тренер Бейло Гей вміло зумів об’єднати молодих та досвідчених футболістів в боєздатний колектив здатний на вирішення поставлених задач. Чемпіонат команда розпочала з виїзної перемоги в Яношах – 5:2. У другому турі отримала нищівної поразки 1:4 в Берегові у грі з «Зіркою». За перше коло в команди 7 перемог, 2 поразки. Забили 41 гол, пропустили – 15. Найбільша перемога в чемпіонаті 10:1 над ФК «Боржава», найбільша поразка 1:4 від «Зірки». Менш яскраво грають юнаки «Артоса», які посідають шосту сходинку в турнірній таблиці, набравши 13 очок. В активі юнаків «Артоса» 4 перемоги, 1 нічия і 4 поразки. 10 забитих та 11 пропущених голів.

Слідом за «Артосом», набравши з ними однакову кількість очок, іде ФК «Яноші». Минулого сезону команда в чемпіонаті не виступала. У Зимовій першості вибула на стадії ¼ фіналу. Чемпіонат розпочала не вдало, вдома поступилися «Артосу». Потім 7 поспіль перемог і поразка в останньому турі від берегівської «Зірки». У результаті третє місце – 7 перемог 2 поразки. Найбільша перемога 12:0 над ФК «Свобода», найбільша поразка – 2:5 від «Артоса». Різниця м’ячів – 42:11. Юнаки команди посідають четверте місце, здобувши 6 перемог і отримавши 3 поразки.

На четвертому місці твердий середнячок ФК «Кідьош». Команда створена 6 років тому. Але може похвалитися чи не найкращою інфраструктурою в районі. З року в рік команда додає і результатом першого кола є четверте місце. 4 перемоги, 2 нічиї та 3 поразки. Гольова різниця – 23:16. Найбільші перемоги 5:0 над ФК «Боржава» та ФК «Свобода». Найбільша поразка 1:4 в Гаті. Юнаки Кідьоша теж середняки, займають 5 місце, набравши 14 очок.

П’ятими в чемпіонаті йде минулорічний учасник чемпіонату області ФК «В. Бийгань». Після зміни керівництва клубу, команда повністю оновила свій склад. Після кількарічного перебування в складі команди приїжджих футболістів, нині колектив складають місцеві вихованці. Команда виступає нерівно, чергуючи непередбачувані перемоги з нищівними поразками. В активі команди 13 очок, 4 перемоги, 1 нічия та 4 поразки. Різниця забитих і пропущених – 13:22. Невдало виступають юнаки Великої Бийгані, посідаючи передостаннє місце, забивши за перше коло 3 та пропустивши 28 м’ячів.

Невдало розпочав сезон ФК «Запсонь». Ряд поразок поспіль. Але під час чемпіонату команда змогла оговтатись і піднятися в турнірній таблиці. Шосте місце з 12 очками. 4 перемоги, жодної нічиї та 5 поразок. Найбільші перемоги з різницею в один м’яч. Найбільша поразка 0:7 в Яношах. Вдало виступають юнаки Запсоня. Якщо б до них не було вжито штрафні санкції, були б лідерами. Але три очки за порушення регламенту знято і тільки друге місце з 21 очком.

Найбільшим розчаруванням сезону є «Талісман» (Великі Береги). Минулорічний бронзовий призер чемпіонату. Бронзовий призер Зимової першості. Склад команди за рівнем майстерності футболістів може претендувати на лідерство. А результат 10 очок і сьоме місце. 3 перемоги, 1 нічия та 5 поразок. Різниця м’ячів – 22:22. Але успішно виступають юнаки «Талісмана», які з 22 очками є лідерами першого кола.

Несподіванкою на старті чемпіонату було ФК «Четфолво». Команда представляє маленьке село на березі Тиси і уже багато років з перемінним успіхом виступає в чемпіонаті. Це наслідок хорошої, ефективної роботи незмінного тренера Карла Філе. Після четвертого туру команда мала в активі 9 очок і посідала друге місце. Але там і зупинилася, отримавши надалі всі поразки. Невдало виступають і юнаки Четфолво, маючи в своєму активі всього одну перемогу. Але колектив не здається і продовжує виступати в чемпіонаті не зважаючи на проблеми, які не радують місцевих уболівальників.

Передостанніми в турнірній таблиці є ФК «Боржава». Хороший колектив. Завжди боєздатний, цього сезону не показує очікуваного результату. Більшість місцевих футболістів переїхали виступати за футбольні колективи сусідньої Угорщини. В активі всього дві перемоги і шість очок. Найбільшої перемоги колектив отримав в останньому турі 5:0 над ФК «Свобода». Найбільша поразка 1:10 в Гаті. Стабільно вдало, як і в попередні чемпіонати, виступають юнаки Боржави і з однаковою кількістю очок, ділять другу та третю сходинку з ФК «Запсонь».

Аутсайдером чемпіонату є ФК «Свобода». За 9 турів чемпіонату команда не набрала жодного очка. За словами президента клубу Василя Рущака, команда взяла курс на омолодження місцевими вихованцями. Результат не головне, головне – участь. Наскільки буде сил у місцевої молоді протистояти супернику покаже друге коло. Юнаки Свободи посідають восьме місце, маючи в своєму активі дві перемоги.

Що чекає вболівальників в другому колі? Сподіваємося, цікава і непередбачувана боротьба за найвищі місця в турнірній таблиці та за комплект нагород.

Прес-служба ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.