Турнір на честь А. Гаваші. День другий: не все так просто

24.08.2016 - 08:17

Другий день ІІІ Міжнародного юнацького турніру на честь Андрія Гаваші був багатим на напружені матчі та непоступливих суперників. Більшість ігор були не по-дитячому цікаві, а окремі просто захоплювали вболівальників.

U-15 (2002 р.н.)

Група А

ФК «Шахтар» (Донецьк) – Team Brandenburg (Німеччина) – 0:1

Сильний північний вітер вніс корективи у дії команд. У деяких моментах було важко розрахувати траєкторію м’яча при верхових передачах. І все ж команди швидко пристосувалися до погодних умов: вони «поклали» м’яч на землю і грали у швидкий комбінаційний футбол. Суперники були гідні один одного. У першому таймі, не дивлячись на протидію вітру, більш цікаво дивилися німецькі футболісти, які швидше проходили центр поля і грали трішки гостріше в нападі, але на табло залишалися нулі.

У другому таймі невелика територіальна перевага була на боці «гірників», але контратаки Team були небезпечними. Донеччани змарнували кілька сприятливих нагод, один раз навіть досягли успіху, але арбітри зафіксували положення «поза грою». За три хвилини до закінчення гри німецька команда провела блискавичну атаку, яка завершилася взяттям воріт. Перемога фактично вивела Team до півфіналу.

Puskas akademia (Budapest) – УФК «Карпати» (Львів) – 0:2

Як і в матчі з «Шахтарем», угорці одразу ж перехопили ініціативу й за перші 10 хвилин створили два небезпечні моменти, але реалізувати їх не змогли. А на 12-ій хв. львів’яни відкрили рахунок. Після подачі зі штрафного послідував удар головою, м’яч від стійки відскочив у поле, де на добиванні відмінно зіграв футболіст «Карпат». На 25-ій хв. другий м’яч влетів у ворота «академіків». Із стандарту з 40 метрів Слюсар у падінні спробував змінити напрям руху м’яча, але не дотягнувся. Голкіпер зреагував на рух екс-ужгородця, а м’яч, нікого не зачепивши, влетів у ворота угорців.

У другому таймі «академіки» намагалися відігратися, вони створили 3-4 відмінні моменти, але гравців підвела реалізація.

Група Б

СДЮСШОР Ужгород – УФК «Харків» – 3:0

У цій групі відбувся тільки один поєдинок. Ужгородці доволі впевнено (3:0) переграли основного конкурента за перемогу в групі. Вони більшу частину гри володіли ініціативою. На 26-й хв. рахунок відкрив Мердєєв, на 33-й Дочинець зумів закріпити перевагу, а переможну крапку на 56-й хв. поклав Федак. Навіть нічийний результат із «Шахтарем-03» виводить СДЮСШОР до півфіналу.

Група С

BRW-ВІК (Володимир-Волинський) – ФК «Динамо» (Київ) – 1:2

Після поразки з великим рахунком від ФК «Львів», володимир-волинські юнаки дали бій юним «динамівцям». Волиняни дуже старалися і були близькі до сенсації, але перевага в класі все ж взяла гору.

ФК «Львів» – FC VSS «Kosice» – 5:0

У цьому матчі кошицькі футболісти зіграли значно краще, ніж із киянами. Вони пропустили вже не десять, а тільки п’ять м’ячів. Команда VSS цієї вікової групи виглядає чи не найслабше на турнірі.

У групі С все буде вирішуватися в середу в матчі ФК «Динамо» – ФК «Львів».

Група D

ФК «Карпати» (Львів) – ФК «Мункач» (Мукачево) – 3:0

Львів’яни в цьому поєдинку були кращими, про що красномовно свідчить рахунок матчу.

ФК «Верес-КОЛІФКС» (Костопіль) – ОК ім. Піддубного (Київ) – 0:5

«Верес» у першому турі переграв мукачівців і був реальним претендентом на вихід до півфіналу, але розгромна поразка майже полишила їх таких шансів. Тільки перемога над «Карпатами» дозволить їм поборотися за більш високі місця.

U-17 (2000 р.н.)

Група А

BRW-ВІК (Володимир-Волинський) – ФК «Шахтар» (Донецьк) – 1:1

У цій віковій групі ми спостерігали майже дорослий футбол. Донеччани після поразки від УФК «Карпати» намагалися довести, що програш був випадковим. Вони вийшли на поле заряджені на гру, але й волиняни мають хорошу команду. Невелику територіальну перевагу «гірники» не змогли втілити в перемогу. У підсумку нічия, яка дає шанс волинянам поборотися за вихід до півфіналу.

УФК «Карпати» (Львів) – Nyirsuli akadеmia (Nyiregyhaza) – 3:1

Команди продемонстрували хорошу гру. Але якщо угорці намагалися грати у технічний футбол, то львів’яни техніку підкріпили ще й фізичними даними, що в підсумку й принесло їм перемогу. Доля півфіналіста із Групи А визначиться в середу в матчі з волинянами.

Група В

УФК «Харків» – ФК «Шахтар-01» (Донецьк) – 1:2

На рік молодші «гірники» забезпечили собі вихід до півфіналу. Останній матч у групі вже нічого не вирішує. В обох поєдинках «Шахтар» підкуповував своєю безпосередністю і бажанням перемогти, що в підсумку й принесло їм позитивний результат.

Група С

FC VSS Kosice – ФК «Динамо» (Київ) – 0:1

Кошичани дали бій чемпіону ДЮФЛ України 2016 р. Словацькі футболісти виглядали значно краще, ніж у матчі з ФК «Львів». Вони могли зіграти й внічию, але їм так і не вдалося реалізувати створені моменти.

ФК «Львів» – ФК «Чорноморець» (Одеса) – 2:0

Одесити мають цікаву команду, але не рівну за лініями. Львів’яни були більш збалансованими, що і принесло їм успіх. Доля першого місця й вихід до півфіналу вирішиться 24 серпня в матчі ФК «Динамо» (Київ) – ФК «Львів».

Група D

ФК «Севлюш» (Виноградово) – ОК ім. Піддубного (Київ) – 3:6

Лідер обласного юнацького чемпіонату не загубився серед вищолігових команд. У попередньому турі виноградівці зіграли внічию з «Мункачем», а в цьому провели три голи у ворота фіналіста ДЮФЛ України. І все ж у них відчувається брак досвіду гри на такому рівні, що й призвело до поразки. Заключний поєдинок із моршинською «Скалою» виноградівці проведуть у середу на своєму стадіоні «Юність». Підтримка глядачів їм забезпечена.

ФК «Мункач» (Мукачево) – ФК «Скала» (Моршин) – 0:2

Мукачівські юнаки непогано діють в атаці, є щось цікаве в їх грі в нападі, але захисні лінії викликають нарікання. Їм є ще над чим працювати, хоч часу обмаль: до чемпіонату ДЮФЛ України залишається якихось два з половиною тижні.

У середу пройдуть заключні матчі в групах. У четвер відбудуться півфінали. У п’ятницю – матчі за 1 – 4, 5 – 8, 9 – 12, 13 – 15 місця та нагородження призерів.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, Прес-служба ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.