Новий володар Кубка Берегівщини – «Артос» (Гать)

26.09.2016 - 21:30

За доброю традицією фінал кубка Берегівського району проводиться під час фестивалю «Берег-Фест». Це справжнє велике свято Берегівщини, яке збирає по кілька тисяч людей.

Цього року, крім основних родзинок фестивалю, у Берегові та Яношах проводили багато спортивних змагань. У Берегові – тур чемпіонату міста з міні-футболу, міжнародний турнір із гандболу серед чоловічих команд. У Яношах – старт велопробігу, дитячий турнір із міні-футболу, турнір із петанку на кубок «Берег-Фест», змагання з армреслінгу за звання найсильнішої людини фестивалю, змагання з греко-римської боротьби. Усі спортивні заходи були масовими і збирали багато глядачів, і все ж із нетерпінням чекали фінал Кубка Берегівського району, де за почесний приз боролися дві кращі команди району сезону 2016 р.

У зимовій першості «Артос» (Гать) святкував перемогу над «Зіркою», а в чемпіонаті району – найкраща «Зірка». «Артос» – другий. І ось нова зустріч старих знайомих, непримиримих суперників.

ФК «Артос» – ФК «Зірка» – 4:3

Голи: Адам Дано 14 хв., Юрій Кноблох 28 хв., Шандор Нодь 35, 70 хв. – «Артос»; Золтан Купош 47 хв., Іштван Паловці 59 хв. – «Зірка», Шандор Нодь 33 хв. – авто гол – «Артос»

Арбітр – Сергій Гецко (Берегово)

Уже на 2 хв. гри стрімкий прохід по центру Романа Огара завершився порушенням правил із боку захисників Гаті, і Габор Медвідь із штрафного намагався обвести стінку, але удар видався неточним. Наступні 10 хв. на полі точилася жорстка гра, в основному між штрафними майданчиками з великою кількістю порушенням правил. Роботи в арбітра вистачало. А на 14 хв. чи не перша з продуманих атак «Артоса» завершилася взяттям воріт суперника. Після націленої передачі з правого флангу захисники «забули» в центрі штрафної Адама Дано, який спокійно прийняв м’яч і точно пробив у кут воріт, 1:0. На 16 хв. черговий штрафний поблизу воріт «Артоса», і знову біля м’яча «Медвідь». На цей раз удар виявився точним, але Гейза Вийг на місці. На 18 і 20 хв. команди обмінялися кутовими, але дивідендів не отримали. Потім на кілька хвилин на полі було затишшя. А на 28 хв. черговий «вибух» команди Гаті. «Артос» провів хорошу швидку атаку по центру, м’яч отримав Юрій Кноблох, удар, м’яч зачепив захисника і по високій дузі опустився за спиною Юлія Бенце, 2:0. Доволі неочікуваний початок матчу. Відразу берегівчани організували непогану атаку, послідував пас у центр, Золтан Поп наніс удар зльоту, але трішки не вистачило точності. На 33 хв. Роман Огар розігнав хорошу атаку. Захисники Гаті намагалися створити штучне положення «поза грою», але виконали цей елемент невдало, і Печерський вийшов один на ворота «Артоса». Вийг зумів зреагувати на удар Максима й погано перевів м’яч на кутовий. Подача кутового – Шандор Нодь зрізає м’яч у свої ворота, 2:1. Ще за 2 хв. «Артос» встановлює різницю в два м’ячі. Після подачі штрафного з правого флангу, удар головою Шандора Нодя, і рахунок стає 3:1. На 38 хв. ледь не почали з’ясовувати стосунки гравці обох команд. Вадим Онисько в центрі поля жорстко зустрів Олександра Герцуського, і за мить в епіцентрі подій вже по півкоманди. Арбітру вдалося втихомирити пристрасті. Останні хвилини тайму пройшли за переваги «Зірки», але чогось особливого їм створити не вдалося.

У перерві увага глядачів була прикута до сцени, де свою майстерність демонстрували сільські співочі та танцювальні колективи.

Після перерви «Зірка» відразу пішла в наступ. На 47 хв. атака по місцю лівого інсайда завершилася порушенням правил із боку захисника Гаті. Сергій Гецко показав на 11-метрову позначку. Золтан Купош чітко пробив у верхній кут воріт, 3:2. На 53 хв. «Артос» провів дуже непогану атаку. На вістрі опинився Дмитро Мікула. На його удар Бенце зреагував, але м’яч не втримав. Той котився у ворота та, на щастя, захисник виніс м’яч із воріт. На 55 хв. знову небезпечна атака «Артоса». На 56 хв. Борто робить вивірену передачу в штрафну «Зірки», але Ласло Пал не поцілив головою по м’ячу. А на 59 хв. «Зірка» рахунок зрівняла. Перед штрафним майданчиком м’яч отримав Іштван Половці й пробив у верхній кут воріт, 2:3. За 30 хв. до фінального свистка командам прийшлося починати все з початку. Після того, як рахунок зрівнявся, футболісти «Артоса» значно активізували свою гру. На 60 хв. атаку Гаті завершував Нодь, але неточно. На 63 хв. помилився Мікулка, але «Зірка» не скористалася з подарунку. На 64 хв. Нодь жорстко зіграв проти Огара в центрі поля. М’яч, пробитий із штрафного, пролетів вище воріт. На 67 хв. «Артос» отримав право на штрафний із лівого флангу. Герцуський підкрутив м’яч на дальню стійку, два гравці Гаті замикали передачу, але, на щастя «Зірки», м’яч вийшов за межі поля. На 70 хв. «Артос» втретє у цьому матчі вийшов уперед. М’яч швидко ввели з-за бокової лінії, Герцуський пройшов по правому флангу й подав у штрафний майданчик, де Шандор Нодь зумів переправити м’яч у ворота, 4:3. В останні 20 хв. високий темп гри ще зріс. Атака слідувала за атакою. Моменти виникали то біля одних, то біля других воріт. Усе на полі змінювалося з калейдоскопічною швидкістю. На 72 хв. на завершальний удар виходив «артосовець» Йожеф Молнар, тож захиснику «Зірки» нічого не залишалося, як атакувати ззаду. Гравець Гаті впав, але арбітр показав, що потрібно продовжувати гру. На 77 хв. вже в штрафному майданчику «Артоса» стався неприємний момент, але арбітр знову показав, що гру треба продовжити. На 79 хв. поперечина воріт «Зірки» стала на шляху м’яча після прострілу й рикошету від захисника. На 80 хв. Юрій Кноблох змістився в центр і пробив – поруч із стійкою. На 81 хв. вже «Зірка» була близькою до того, щоб зрівняти рахунок. Дрозденко подав штрафний із правого флангу на дальню стійку, де Поп наносив удар головою з близької відстані, але команду виручив Вийг, який зреагував на м’яч. На 83 хв. помилився Паловці. Пал підхопив м’яч, змістився в центр і пробив із вигідної позиції – м’яч пролетів повз ворота. У відповідь удар наносить Медвідь – неточно. «Зірка» пішла на штурм, намагаючись врятувати гру, але «Артос» захищався всією командою та й Вийг не припускався помилок.

Фінальний свисток сповістив, що новим володарем Кубка Берегівського району став футбольний клуб «Артос» (Гать).

Що побачили вболівальники у фінальному поєдинку? Команда «Зірка» більш досвідчена. У її складі кілька відомих і досвідчених гравців, таких як Дрозденко, Онисько, Печерський, Боднар, Огар, Медвідь, Поп, Половці, які не один рік пограли на доволі високому рівні. У «Артоса» значно більше молоді. Якщо «Зірка» покладалася на індивідуальну майстерність своїх гравців, то «Артос» віддавав перевагу командної грі, яка у них виходила доволі непогано. Крім того, здавалося, що у гравців «Артоса» було значно більше бажання перемогти. У цілому глядачі побачили хороший футбол. Як «Артос», так і «Зірка» – дуже хороші команди і обидві поборолися б за медалі у І лізі обласної першості.

Вручити заслужені нагороди учасникам фіналу Кубка Берегівського району на сцену піднялися голова Берегівської райдержадміністрації Іштван Петрушко, голова райради Йосип Шип, заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін, голова Федерації футболу Берегівського району Олександр Чегіль. Приз кращого гравця матчу у складі «Зірки» отримав Іштван Паловці. Кращим у складі «Артоса» оргкомітет визнав 18-річного Шандора Нодя. Диплом та срібні нагороди отримали футболісти й тренери ФК «Зірка» (Берегово). Диплом та золоті медалі вручено гравцям і тренерам ФК «Артос» (Гать). Кубок-красень за перемогу в Кубку району сезону 2016 року вручено капітану команди «Артос» (Гать) Гейзі Вийгу.

До кубка за перемогу в Зимовій першості та Суперкубку району додано ще один престижний приз.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ

Із історії Кубка Берегівського району з футболу «Берег-Фест»

Традиційно фінал Кубка району проходить в останню неділю вересня в рамках міжнародного фестивалю «Берег-Фест».

Перший такий матч відбувся в 2010 році між командами «Зірка» (Берегово) – «Фенікс» (Бадалово). У тому напруженому матчі перемогу здобули бадалівці (2:0) і заволоділи почесним трофеєм. А через рік вони ж повторили успіх, більш ніж упевнено перегравши ФК «Дийдо» – 4:0. Цей матч запам’ятався тріумфом кращого гравця сезону, а нині президента ФК «Кідьош» Бейло Дерцені. Не менш цікаво проходила фінальна гра і в 2012 році. У тій грі ФК «Фенікс» (Бадалово), перемігши мінімально (1:0) ФК «Шом», утретє став володарем Кубка району. Три роки поспіль підопічні Юрія Кноблоха та Томаша Снопчака домінували у кубкових матчах.

Цікавим і напруженим був фінал сезону 2013 року. На орбіті з’явився новий лідер районного футболу – ФК «В. Бийгань». Саме він, під керівництвом Шандора Гоздога та Тараса Вайданича, у фіналі важкого протистояння з командою Миколи Іванюка та Віталія Азарова перемогли 2:1. Усі ці чотири фінали проходили на стадіоні «Дружба» в Берегові.

У сезоні 2014 року фестиваль «Берег-Фест» не проводився, і вперше районна федерація футболу ухвалила рішення провести фінал не в Берегові. У той рік славнозвісний ФК «Артос» із Гаті святкував десятиріччя. Тому саме в Гаті було вирішено провести фінал. У тому пам’ятному матчі місцевий «Артос» зустрічався з ФК «Фенікс» (Бадалово). Основний час гри завершився внічию, і тільки в серії післяматчевих пенальті «Фенікс» учетверте заволодів Кубком.

Через рік, у сезоні 2015 року, фіналістами знову виявилися футболісти Гаті та Бадалова. А фінал повернувся на стадіон «Дружба». Складна, напружена, цікава гра вп’яте привела до тріумфу команду з Бадалова. Рахунок 3:2 на їх користь.

Фінал сезону 2016 року пройшов в Яношах. Зустрілися «Артос» (Гать) – «Зірка» (Берегово). Цього року «Фенікс» не бере участь у чемпіонаті. Клуб тимчасово припинив свою діяльність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.