ФОТО. «Градус» по «першому» й по «різному»

15.10.2016 - 21:02

Розвивати й популяризувати футбол федерація повинна не в чиновницьких кабінетах, а на стадіонах. Тим не менше без суто бюрократичних процедур у роботі теж не обійтися. І саме на часі постало чергове засідання виконкому ФФЗ. Його традиційно організували в Мукачеві, у Будинку футболу ФФЗ.

На заході були присутні І.Дуран, голова Федерації футболу Закарпаття, заступники очільника та інші члени виконкому. Традиційно взяв участь у розгляді актуальних питань і М.Ланьо, віце-президент ФФУ.

Після того, як з’ясувалося, що кворум є, перейшли до розгляду порядку денного.

Спочатку Й.Шитєв, відповідальний працівник ФФЗ, доповів стосовно затвердження рішень бюро федерації. Зокрема: щодо виключення команди «Метеор» (Пістрялово) з першості області; зарахування поразки й застосування дисциплінарних санкцій «Бужорі» за неявку без поважної причини обома складами на матчі 3 туру; про застосування санкцій до футболіста В.Монди та ФК «Н.Коропець» на підставі інциденту в матчі з ФК «Дерцен» та до гравця В.Томишинця й ФК «Авангард» (Тересва») на підставі інциденту в матчі з ФК «Вікторія-ЛНС» (обидва поєдинки 3 туру); щодо застосування дисциплінарних санкцій до ФК «Мункач» (Мукачево), за який В.Апостолюк грав за підробними документами, та до М.Лютнянського (ФК «Ужгород») за неспортивну поведінку на адресу арбітра в грі з ФК «Севлюш»; про виключення команди ФК «Бронька» з розіграшу чемпіонату області; інциденти в календарних матчах між ФК «Боржава» й ФК «Тячів», ФК «Бужора» – ФК «Мункач»; питання участі команди ФК «Дружба» (Дубрівка) в чемпіонаті Іршавського району; про застосування дисциплінарних санкцій до порушників за підсумками протесту ФК «Оболонь» (Хуст) на результат календарної гри 9 туру ФК «Минай» – ФК «Оболонь»; про перенесення окремих календарних матчів; порушення регламенту змагань ФФЗ командою ФК «Вільхівці» за непредставлення відеозапису календарного матчу 11 туру з ФК «Спартакус»; про організацію ІІІ Міжнародного юнацького турніру серед юнаків U-15 та U-16 на честь А.Гаваші; про неетичні й образливі висловлювання тренера (на той час) ФК «Минай» М.Гибалюка на адресу ФФЗ в соціальній мережі «Фейсбук» 6–7 липня 2016 р. тощо.

Усі попередні рішення виконком схвалив практично без зауважень. За винятком одного – по М.Гибалюку. О.Переста не погодився з формулюванням, що «інцидент вважати вичерпаним» навіть попри вибачення тренера «Миная». Адже, на думку, приміром, віце-президента ФФУ М.Ланьо, сказане наставником стосувалося всієї федерації, а отже, до «порушника» слід застосувати жорсткіші штрафні санкції згідно з КДК. Виникла дискусія. Лунали пропозиції дискваліфікувати М.Гибалюка на рік, до кінця сезону, на 5 ігор. У підсумку, зважаючи на те, що подібний інцидент мав місце по Федерації футболу Львівської області й А.Сливку покарали довічною дискваліфікацією (про це поінформував О.Чегіль), члени виконкому одноголосно вирішили: дискваліфікувати М.Гибалюка на рік із максимальним штрафом, який передбачений у таких випадках. Притому на виконкомі наполягли, щоб покарання вступило в силу одразу з моменту його прийняття. Тобто уже в сьогоднішньому матчі «Минай» – «Боржава» М.Гибалюк не мав права брати участі, про що оперативно поінформували відповідні сторони, зокрема клуб «Минай», суддів та делегата ФФЗ.

Далі заступник голови федерації В.Качур доповів про затвердження регламенту турніру переможців та призерів районних і міських чемпіонів сезону 2016 року.

Такий захід вирішено розпочати 29–30 жовтня. Притому хто з футболістів був відзаявлений із чемпіонату області й заявлений у чемпіонат району до 1 вересня, то матиме право виступати в Лізі чемпіонів Закарпаття. Її головою знову затвердили Віктора Шварца, а за типовий регламент змагань узято минулорічний, Фінал же ЛЧЗ заплановано провести в Іршаві, як і минулоріч.

Про скликання чергової звітної конференції ФФЗ поінформував І.Дуран. Вирішили цей форум провести 17 грудня в Мукачеві (початок о 12.00). Іван Петрович також зазначив, що у зв’язку зі змінами до Закону України «Про громадські об’єднання» статут ФФЗ так само буде приведено до норми.

Відтак О.Чегіль, голова дитячо-юнацького комітету ФФЗ, доповів про затвердження результатів І та ІІ етапів змагань «Шкіряний м’яч» сезону 2016/2017 рр. та про хід чемпіонату області серед команд ДЮСШ та ДЮФК, який діє під егідою ДЮФЛ Закарпаття сезону 2016/2017 рр. Щодо першого питання, то було висловлено пропозицію результати затвердити пізніше, оскільки турнір ще триває. Стосовно другого, то за словами Олександра Олександровича, у такому чемпіонаті виступає 85 команд і настав час здійснити реформу, створивши вищу й першу юнацькі ліги, перехід у які здійснювати за спортивним принципом. Обговоривши проблему фінансування, яка автоматично постає в результаті нововведення, виконком вирішив: рекомендувати ДЮФЛ переглянути питання про реорганізацію й загалом інформацію прийняти до відома, а звіт О.Чегіля затвердити.

Далі про хід розіграшу чемпіонату області з футболу серед ветеранів «40+» сезону 2016 року та про результати виступу обласних команд ветеранів (вікові групи «50+» та «60+») у всеукраїнських змаганнях інформував О.Переста. А ще попросив, щоб ветеранський футбол підтримували й надалі, розповів про успіхи, а звіт затвердили.

Про впровадження заходів футбольних фестивалів у 2016 році присутні почули з уст Г.Жбори. Він зазначив, що такі заходи охопили 270 учасників і організовували з акцентацією уваги на дітей-переселенців та дітей воїнів АТО. Своєю чергою, І.Дуран констатував: практику таких фестивалів слід продовжувати, оскільки вони дають підростаючому поколінню море радості й виплеску позитивної енергії. У підсумку звіт про таку роботу теж затвердили.

Нарешті про «Різне». У ньому розглянули декілька питань. Найбільший «градус» був по Міжгірщині, яка випала з футбольної карти області. За інформацією ФФЗ, там навіть районного чемпіонату немає. Присутні вирішили: відрядити делегацію федерації в складі 2-3 осіб на районну сесію з метою з’ясування, чому в мальовничому куточку краю з великими спортивними традиціями (включаючи й гру мільйонів), фактично немає виду спорту № 1.

Крім того, І.Дуран повідомив, що на раді президентів було поставлено питання про реєстрацію всіх футболістів у єдиній базі даних, щоб один гравець не виступав у кількох командах. Виконком проголосував за таку пропозицію. Вона повинна вступити в силу з нового сезону – у 2017 р.

С.Селменський також іще раз поставив питання про «Броньку», покликаючись на розмову з В.Л.Качуром, керівником ДЮФЛ. Однак О.Чегіль зауважив, що по зазначеному клубу виконком ліги прийняв відповідне рішення, і останнє поки змінювати не будуть, оскільки керівництво названого ФК офіційно не зверталося щодо перегляду питання.

Після цього всі поспішили роз’їхатися по місцях, адже за якусь годину-другу вже мав стартувати черговий тур у вищій лізі.

Футбольне життя краю триває…

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.