ФОТО. Східна зона: Заробили? Отримайте!

18.11.2017 - 23:22

У Тячеві відзначили тріумфаторів першості області в Східній зоні.

DSC_8150

…Змагання, дух суперництва, емоції… Усе це вже позаду. Залишається тільки підбити підсумки. І звичайно, є ті, хто показав себе з найкращого боку, демонструє хай і на аматорському рівні, але футбол, любить його не лише до глибини душі, а й до глибини кишені, вкладає в гру мільйонів душу, зусилля, час, незалежно від того, які плани будував на сезон і чого конкретно досягнув. Отож у Мараморошській котловині, на правому березі Тиси, у райцентрі, пошанували найкращих – футболістів, тренерів, президентів клубів, ветеранів. Цього разу в одній із зон першої ліги.

Районний будинок культури в Тячеві для урочистостей обрали невипадково. Саме тут у 2010 році й узяла «старт» Східна зона. Про це слушно згадав член виконкому ФФЗ Степан Селменський, який зі своєю колегою по програмі «Час футболу» на телеканалі «Тиса-1» Олександрою Терембець уже традиційно успішно перевтілилися у ведучих свята.

Захід відкрив заступник міського голови Тіберій Мийсарош, привітавши всіх присутніх. Відтак слово передали голові ФФЗ І.Дурану. Він зізнався, що вражений популярністю виду спорту № 1 у Східній зоні та вважає її «класикою» аматорського футболу на Закарпатті. «Невипадково тричі звання абсолютного чемпіона області в першій лізі з чотирьох розіграшів вигравали саме представники цієї зони», – зазначив Іван Петрович. Він же зі своїм заступником Віктором Качуром, Т.Мийсарошом, а також із помічником народного депутата України Василя Петьовки, який надає всебічну допомогу футбольним клубам у межах свого округу, Володимиром Федурцею, заступником голови районної ради Ігорем Грабарьом, першим заступником голови РДА Михайлом Полажинцем, чергуючись за номінаціями, нагородили тріумфаторів Тячівського, Рахівського, Міжгірського та Хустського районів.

Спочатку подяками й грошовими винагородами відзначили ветеранів – Степана Талапка, Михайла Деяка, Йосипа Зеленка (Тячівщина), Олександра Данилаша, Володимира Волощука (Рахівщина), Василя Шегду (Міжгірщина), Федора Ньорбу (Хустщина).

Пошанували й голів місцевих федерацій – Івана Грабаря, Сергія Штадлера, Михайла Василевського, Василя Ізая, котрі впродовж року здійснюють вагому роботу у своїх районах, зокрема проводячи турніри серед дітей, змагання юнаків, дівчат, ветеранів, зимові першості, кубки й чемпіонати.

Не забули й про тих, хто найбільше опікується діяльністю клубів, забезпечуючи їх життєспроможність. Зокрема, «за вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію футболу Закарпаття» подяками від голови ФФЗ Івана Дурана удостоєно керівників ФК (чи прирівнених до них очільників): Василя Олексія (ФК «Авангард» Тересва), Василя Варгу, Роберта Ердива (ДЮСШ Тячів), Івана Попа (ФК «Діброва» Н.Апша), Іван Рішко (ФК «Беркут» Бедевля), Василь Щур (ФК «Верховина» Міжгір’я), Юрія Беріндє (ФК «Вікторія» Б.Церква), Адальберта Борбеля (ФК «Вишково»), Івана Яремчука (СК Ім. І.Яремчука В. Бичків), Романа Каптолу (ФК «Терново»), Михайла Балабана («Карпати» Дубове), Михайла Фіцая (ФК «Інтер» Ганичі), Романа Бровчука, Едуарда Зелінського (ФСК «Говерла» Ясіня).

Крім того, подяки за відмінну підготовку відповідно дорослої чи юнацької команд у сезоні-2017 оголосили й головним тренерам: Адріяну Попші (ФК «Вікторія» Біла Церква), Михайлові Василевському (ФК «Верховина» Міжгір’я), Віктору Шевері, Михайлові Руснаку, Сергію Цубері (ФК «Карпати» Дубове), Михайлові Фіцаю (ФК «Інтер» Ганичі), Василю Терпаку (ФСК «Говерла» Ясіня).

Головні ж дійові особи на полі – футболісти. Організатори спільно з наставниками визначили кращих із кращих у номінаціях. Цінні призи отримали:

«Бомбардир» – Микола Фіцай («Інтер» Ганичі) серед дорослих та Іван Носа («Карпати» Дубове) із-поміж юнаків;

«Голкіпер» – Олександр Красняник («Верховина» Міжгір’я);

«Гравець» – Василь Терпак (ФСК «Говерла» Ясіня).

Приз кращого тренера Східної зони дістався Сергію Цубері (ФК «Карпати» Дубове).

Церемонію нагородження продовжили відзначенням команд-призерів дипломами й медалями, а переможців змагань ще й кубками: «Вікторію» (Біла Церква), «Верховину» (Міжгір’я), ФК «Карпати» (Дубове) у юнаків та з-поміж дорослих ті ж «Карпати», ФК «Інтер» (Ганичі) та ФСК «Говерла» (Ясіня).

Від ФФЗ подякою нагородили й народного депутата України Василя Петьовку, а ясінянці вручили йому почесний орден з нагоди річниці селища та з орден з Івано-Франківщини за заслуги перед Гуцульщиною. Нагороду прийняв помічник обранця Володимир Федурця.

Між нагородженнями присутні в залі мали змогу переглянути слайди й відео найцікавіших матчів, а тріумфатори зробили спільні фото на згадку (тут подякую моїй колезі Анастасії Пензовій, яка вкотре невтомно знімкувала винуватців торжества).

А ще порадували виступи учасників художньої самодіяльності на чолі з тячівським шоу-балетом WellART. Особливо ж зворушливо глядачі сприйняли автентичні гуцульські співи й танці від колективу Ясінянської школи мистецтв і танцювального колективу «Мереживо» із села Чорна Тиса Рахівського району.

Після цього присутні зійшлися в неформальному спілкуванні за імпровізованим круглим столом, спілкувалися й, звичайно, згадували хвилюючі миттєвості сезону, а то й заглянути в майбутній.

Едуард Зелінський, голова селища Ясіня: «Сезон видався вдалим. Наша команда стала чемпіоном, зробивши хороший подарунок до 520-річчя рідного населеного пункту та до 70-річчя самого клубу. Хоч було нелегко. Через травми не змогли завершити першість наші основні гравці Мирослав Павлючок, Іван Микитюк, Євген Сурядний. Однак є що й радісного згадати. Я бував на всіх домашніх матчах колективу й навіть у гостях. Зокрема, пам’ятний виграш 3:2 на виїзді в зустрічі з великобичківцями, котрі дуже хотіли виграти в нас, проте «Говерла» продемонструвала на чужому полі, як і в інших поєдинках, найкращі свої спортивні якості».

Олександр Макарусь, півзахисник ФК «Карпати» Дубове: «Мені найбільше запам’яталося друге коло, у якому продемонстрували справжній свій характер. У нас зібрався хороший колектив. Дуже хочу, щоб із ним наступного року стали чемпіонами».

Завтра ж у Мукачеві ФФЗ буде вшановувати команди Західної зони, отож готуємося перегорнути ще одну позитивну сторінку в літописі крайового футболу!

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.