ФОТО. Кращі в сезоні, перші особи і… «Чаламада»!

25.11.2017 - 00:35

Свого підсумкового «геппі-енду» дочекалася й вища ліга області.

DSC_8775

Хто б що не казав, а головна увага у футбольному сезоні краю була прикута до найвищого дивізіону. Отож настав час і серед елітних команд Закарпаття підбити підсумки.

Кращі в чемпіонаті-2017 зібралися в Мукачеві, у ресторанному комплексі Savoy. Ведучуми були Степан Селменський і Олександра Терембець. За доброю традицією вони надали слово голові ФФЗ Іванові Дурану. Вітаючи присутніх, він зазначив: сезон був важким, однак Закарпаття за непростих умов у державі продовжило розвивати аматорський футбол.

Після виконання Державного гімну України ветеранів, футболістів, тренерів, президентів клубів, голів федерацій та інших причетних до гри мільйонів осіб вітали керівники області – голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, голова обласної ради Михайло Рівіс і народний депутат України Михайло Ланьо. Вони подякували всім за популяризацію здорового способу життя, спорту, побажали побільше перемог у майбутньому, окремо сказали тепле слово ветеранам, а разом з очільником федерації, а також із його першими заступниками Мирославом Щербеєм і Станіславом Суханом та заступниками Віктором Качуром і Віктором Наскаловим відповідно до встановленої процедури нагороджували по черзі всіх «винуватців».

Насамперед пошанували ветеранів. Подяки та грошові винагороди за вагомий особистий внесок у розвиток футболу Закарпаття вручили Миколі Телінгеру, Степанові Войтку, Імре Лендєлу, Миколі Русину, Степану Варзі, Василю Турянчику, а також Леонідові Щербаку (за надання медичної допомоги під час футбольних матчів) та передали для вручення відсутньому Андрію Гаваші.

Потім настала черга відзначити керманичів районних федерацій за розвиток шкіряного м’яча на місцях. Зокрема, подяки вручили головам Владиславу Безику (Свалявщина), Іванові Ковачу (Ужгородщина), заступнику голови Адальберту Сверенку (Виноградівщина).

За вагомий внесок у розвиток футболу Закарпаття почесні грамоти за підписом голови ОДА Геннадія Москаля отримали президенти клубів Валерій Пересоляк (ФК «Минай»), Сергій Чопик (ФК «Середнє»), Іван Матрунич (ФК «Севлюш» Виноградів), а також Йожеф Боднар (ФК «Вітязь» Концгазо), Антон Зелінський (почесний президент ФСК «Говерла» Ясіня).

Подяки від Закарпатської обласної ради за підписом її голови Михайла Рівіса отримали Віктор Качур, заступник голови ФФЗ, голова комітету із проведення змагань, керівники клубів Михайло Цірик («Вільхівці»), Іван Дрогобецький («Поляна»), а також Тетяна Когутич («Н.Коропець») Степан Боднар («Сокіл» Кінчеш) та Віктор Медвідь (почесний президент ФК «Карпати» Рахів).

Крім того, від Федерації футболу Закарпаття за вагомий внесок у розвиток футболу в краї нагородили президентів ФК: «Боржава» (Довге) – Івана Цимбала, «Бужора» (Іршава) – Василя Лазорика, «Оболонь» (Хуст) – Йосипа Браєра, «Ужгород» – Андрія Андріїва, «Вільхівці» – Михайла Цірика, «Поляна» – Івана Дрогобецького, «Карпати» (Рахів) – почесного президента Віктора Медвідя, «Минай» – Валерія Пересоляка, «Середнє» – Сергія Чопика, «Севлюш» Виноградів – Івана Матрунича.

Спеціальною нагородою від ФФЗ та подякою від обласної ради відзначили й Степана Селменського, члена виконкому Федерації футболу Закарпаття, головного редактора газети «Спорттайм», футбольного експерта телепередачі «Час футболу» за вагомий внесок у популяризацію футболу Закарпаття та з нагоди 65-річчя.

За відмінну підготовку команд-призерів нагородили: серед дорослих колективів – тренера ФК «Минай» Володимира Браїлу, головного тренера ФК «Середнє» Василя Варгу, головного тренера ФК «Севлюш» (Виноградів) Валентина Слюсаря; серед юнацьких – головних наставників Віктора Цоглу (ФК «Бужора» Іршава), Петра Котубея (ФК «Севлюш» Виноградів), Валерія Кузнецова (ФК «Минай»).

Відзначили також директора стадіону в Середньому Михайла Костюка та спортивного директора ФК «Минай» Ярослава Афтанаса та власника готельно-ресторанного комплексу «Камелот» Романа Мегелу.

Окремі індивідуальні нагороди одержали:

Даніїл Марковцій, кращий бомбардир серед футболістів юнацьких команд (ФК «Бужора»);

Анатолій Нурієв, кращий бомбардир серед футболістів дорослих команд (ФК «Середнє»);

Юрій Славік, кращий воротар сезону (ФК «Ужгород»);

Владислав Микуляк, кращий гравець сезону (ФК «Минай»);

Михайло Митровський, кращий арбітр сезону (Ужгород).

Медалі й дипломи отримали всі команди-призери, а переможці – ще й кубки.

Між «серіями» нагороджень футбольну громаду пісенними дарунками вітали фіналіст проекту «Голос країни» Вілен Арустамов, учасниця проекту «Х-фактор» Вікторія Колосова та надзвичайно колоритний гурт із Виноградова «Чаламада».

Присутні заглянули в сезон-2017 за допомогою фотослайдів та відеоповторів кращих голів і моментів чемпіонату. Звичайно, кожен згадував щось і своє.

Сергій Чопик, президент ФК «Середнє»: Що запам’яталося найбільше в чемпіонаті? Що в нас – хороший тренер і колектив загалом. Усі – бійці, здатні підтримати один одного, іти до кінця».

Владислав Микуляк, кращий гравець сезону (ФК «Минай»): «На полях точилася здорова боротьба, конкуренція, тому сезон видався напруженим. Добре, що завчасно не виграли, бо це мотивувало готуватися до кожного матчу. Тим більше, що ми паралельно виступали і в чемпіонаті України серед аматорів».

Даніїл Марковцій, кращий бомбардир серед футболістів юнацьких команд (ФК «Бужора»): «Я перший рік у команді, і він був важким. Перемогою завдячуємо нашому тренерові, який не давав спуску. А що став кращим бомбардиром, то це спасибі команді, яка створювала для мене моменти й вірила, що їх реалізую».

Що ж, нагороди знайшли своїх героїв. Залишається чекати на нових із них. Уже в сезоні-2018!

Володомир ТАРАСЮК, ФФЗ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.