Підсумки першої ліги. Західна зона. Юнаки

20.12.2017 - 15:17

Змагалися і внизу, і вгорі!

Притому суперництво вийшло настільки серйозним, що десь навіть загубилася… середина!

DSC_6647

Ось, до прикладу, перша трійка. «Бобовище» тільки завдяки виїзній перемозі в останньому турі зуміло виграти золоті нагороди й випередити «Рутенію». А загалом рух чемпіона до своєї мети був досить упевненим. Команда виявилася безкомпромісною – жодної нічиєї. Із надзвичайно потужним нападом (3,3 гола за матч) та непоганим захистом, який у середньому пропускав по голу за гру. Набрано майже 82% очок.

У першому колі «Бобовище» тричі поступилося. Зокрема, 2:3 «Ф.Медвідя», 3:6 «Копані» та на своєму полі головному конкурентові «Рутенії» – 2:3. Натомість в усіх інших матчах виграші, а 4 – із великим рахунком. Так, в активі 7:1 над «Вітязем», 4:1 над «Соколом», 4:0 над «Невицьким замком» і 3:0 над «Березним».

Друге коло в майбутнього тріумфатора вийшло майже ідеальним. Тільки в 15 турі поразка від «Заріччя», а в решті зустрічей – вікторії. В останніх же семи поєдинках змагань узагалі безпрограшна серія. Особливо відчутні 9:0 над «Ф.Медвідя», 7:1 над «Ракошиним», повторно 4:0 над «Невицьким замком», 3:0 над «Нижнім Коропцем». Плюс надпринципове протистояння з «Рутенією» на виїзді – 2:1. Отож перше місце, ще й різниця м’ячів +50!

Тільки на 2 очки відстала сторожницька команда, яка мала на одну перемогу менше й відповідно одну нічию. Перше коло відіграла просто чудово: без поразок, із єдиною «мирною угодою». Притому із рахунком 4:0 удалося здолати «Н.Коропець», на виїзді 5:1 – «В.Березний», 3:0 – «Сокіл» і «Невицький замок». Навіть пощастило переграти в гостях майбутнього чемпіона – 3:2. Однак у другій частині змагань відмінно набраний темп було втрачено. З’явилися чотири поразки. Що дивно, половина з них – у рідних стінах. Утім і срібні нагороди – неабиякий здобуток. «Рутенія» набрала майже 82 відсотки очок за результативності 2,6; може також похвалитися надійним захистом (пропущено в середньому менше гола за гру) та фактично безкомпромісністю на полі – лише одна, як зазначалося вище, нічия.

Третє – «Заріччя». Без сумніву, це успіх для колективу. Тим паче, що команда неоднозначно розпочала, здобувши в перших п’яти турах 2 перемоги й 1 нічию при двох поразках. Далі знову в трьох турах лише половина очок і в завершальних іще трьох матчах два виграші й поразка.

Друге коло виявилося напрочуд удалим. Розпочалося взагалі із шестиматчевої переможної серії, далі поразка й на фініші три перемоги та нічия. Але яка! У виїзному поєдинку з «Вітязем», який ішов четвертим і відставав саме на одне очко… Та й поступилиася заріччяни тільки другій «Рутенії», зате виграли в першого «Бобовища». Притому в чемпіонаті здобуто 9 великих звитяг: 4:1 над «Соколом», 5:0 над «Невицьким замком», 10:0 над «Березним», 4:0 над «Ф.Медвідя», «Копанею», «Соколом» і «Невицьким замком», 3:0 над «Ракошиним» та ровесниками із Чопа. Вагомих же поразок дві: 0:3 від «Ф.Медвідя» і залізничників. Як і в «Рутенії», 57 забитих м’ячів, лише на три пропущено більше (23), а головне – очікувана «бронза»!

Четвертий – «Вітязь». Як дорослим із Концгазо для чемпіонства не вистачило якоїсь дещиці, так і юнакам залишилось обмаль до третього комплекту нагород. Та й то, як зазначалося вище, удача відвернулася від команди лише в останньому турі. Притому перше коло команда відіграла нестабільно. Розпочала посередньо: перемога, дві нічиї та дві поразки. Потім усередині здобула чотири вікторії поспіль і на проміжному фініші нічия й поразка. А ось після «екватора» виступи запам’яталися солідністю. Одна поразка, дві нічиї, а решту перемоги, притому переважно з великим рахунком. Загалом таких вікторій було 9: 3:0 і 8:0 над «Соколом», 7:0 над «Березним», 6:0 над «Копанею», 4:1 над «Ракошиним», 9:0 над «Невицьким замком», 5:1 над «Локомотивом», 3:0 над «Копанею», 4:0 над «Ф.Медвідя». Поразка ж зафіксована лише одного разу: 1:7 від «Бобовища», хоч загалом виявився найкращий у зоні та лізі захист. Отож 4 місце за жорсткої конкуренції. Адже п’ятим із такою ж кількістю очок (44, або майже 67% від можливого) став «Н.Коропець». Він продемонстрував хорошу результативність (майже 2,9 гола за гру) і посів теж п’яте місце за пропущеними м’ячами. У першому колі успішні виступи чергувалися з невдалими, незалежно від поля: удома чи на виїзді. Найвідчутніше команда виграла в «Невицького замку» (7:0) та «Кінчеша» (5:0). Натомість поступилася 0:4 «Рутенії» й загалом невдало діяла проти команд першої четвірки, за винятком матчу із «Заріччям».

Після перерви на старті другого кола були дві перемоги, потім знову вікторії чергувалися з поразками, хоч більше було перших, що й дозволило потрапити до першої п’ятірки. А після «екватора» найкращі матчі: 4:1 над «Невицьким замком», 3:0 над «Рутенією» й «Ракошиним, 8:1 над «Локомотивом», 6:1 над «Ф.Медвідя», 5:2 над «Соколом». Загалом команда виступила добре, але має потенціал до посилення гри.

Верхню групу колективів замкнула «Копаня». 6 місце, 38 очок (майже 58% із можливих), на 4 перемоги більше від поразок та відповідно позитивна різниця м’ячів (+9). Команда невдало розпочала, набравши 2 очки в трьох матчах. Далі контрастність виступів із невеликою перевагою вікторій призвела до остаточного місця в золотій середині. Найкращі матчі: 4:1 і 3:0 над «Соколом», 6:3 над «Бобовищем», 4:1 і 4:0 над «Локомотивом», 5:1 над «Невицьким замком», 3:0 над «Березним» і «Ф.Медвідя». Найневдаліші: 1:4 від «Ф.Медвідя» 0:3 від «Рутенії» і «Вітязя», 0:4 від «Заріччя». Аби «Копаня» більше знаходила протидії особливо лідерам, то могла б піднятися й вище.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

Далі буде

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.