«Вітязь» зіскочив із «Поляни»

04.06.2018 - 00:55

Підопічні Кондрі розписали мирову з командою Пінковського – 2:2.

DSC_0416

Один з центральних матчів 7 туру Вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу – протистояння «Поляни» та концгазького «Вітязя», погодьтеся, доволі принциповий матч, враховуючи сусідство команд у турнірній таблиці (полянці до матчу мали 8 залікових пунктів, а команда з Ужгородського району – 6). Безперечно, фаворитом матчу вважали господарів. Такому резюме передувало ряд об’єктивних факторів. Але про все по черзі.

Реноме лідера підопічні Михайла Кондрі, який, до слова, спостерігав за грою з трибун, а не з технічної зони (справедливий вердикт контрольно-дисциплінарного комітету ФФЗ), підтвердили зі стартового свистка головного арбітра Ігоря Гарлача. До останнього згодом було багато претензій від уболівальників та й керівництва команди господарів. І, якщо бути чесним, у більшості випадків не зовсім об’єктивних. Уже на 5-й хвилині незлагоджені дії голкіпера та захисника команди гостей призвели до переполоху в штрафній – на щастя, для підопічних В’ячеслава Пінковського, усе закінчилось вкидуванням м’яча з ауту. Хоча, як сказати. Саме після, на перший погляд, ні в чому не загрозливого епізоду й відбулося дебютне взяття воріт. Страж, якого місцеві уболівальники охрестили священником, не зумів відмолити власні володіння. Тотальний провал оборонців і невідпорний удар Івана Русина – м’яч пролетів поруч зі стійкою. 1:0.

Господарі навіть не думали скидувати оберти і вже через 7 хвилин запалили на табло 2:0. Та тридцятьма секундами раніше забивали з положення поза грою, котре чітко зафіксував асистент арбітра Юрій Бобаль. З таким рішенням рефері не сперечався навіть амбітний президент клубу Іван Дрогобецький. Продовжуючи тему арбітражу й коментарів його від місцевих уболівальників. Надзвичайно дивною була для мене поведінка тамтешніх глядачів. Упродовж матчу вони повсякчас ображали представників футбольної феміди, головного тренера «Вітязя», поважного В’ячеслава Пінковського і його підопічних. Не личить це одному з футбольних центрів Закарпаття аж ніяк. Скажу більше – гарантом у подібних випадках повинен виступати президент команди. Та Іван Іванович весь у грі. А подеколи й солідарний з висловлюваннями своїх односільчан. А тепер повернемось до голу. Після точного пасу подвоїв перевагу своєї команди Степан Стегура.

Здавалося б справу зроблено. Навіть буде розгром, гадав я. І вчергове помилився. Насправді здорово у складі господарів відіграв тандем гравців атаки Русина та Стегури. Зокрема на 21-й хвилині черговий індивідуальний прохід Степана лівим флангом, пас на Івана і удар злету від останнього з-за меж штрафного ледь не призводить до третього взяття воріт. Браво голкіперу Максиму Харіну, який парирує надскладний удар, вібиваючи м’яч з-під поперечини на кутовий.

Через хвилину відбувається переломний у матчі період. Здавалося б, обеззброєний «Вітязь», нівелює мої прогнози (та й певно усіх присутніх на матчі вболівальників) не без допомоги підопічних Михайла Кондрі, які вже подумки святкували перемогу. «Поляна» розслабилась і забула про єдиного номінального нападника «Вітязя» – кремезного, досвідченого й майстерного В’ячеслава Ковтана, який тонко замкнув подачу зправа головою. Захисники просто спостерігали за шедевральним польотом м’яча в сітку. «Калап долі», – як говорять на Закарпатті, перед В’ячеславом. Саме Ковтан згодом і подарує бажане очко для своєї команди.

На 36-й хвилині «Поляна» транжирить чергове стовідсоткове взяття воріт. Знову асистує Степан Стегура. Цього разу Михайлу Русину. Останній дивом не забиває метрів із семи.

На 43-й той же Стегура здійснює блискавичний прохід правим флангом, відпасовує на Русина. Удар Івана з-за меж штрафної знову парирує Харін. На цій оптимістичній для полянців ноті і підійшов до логічного завершення перший тайм. 2:1.

В антракті поєдинку було багато розмов, на кшталт: чому бригада арбітрів з обласного центру обслуговує матч за участю команди з Ужгородського району, чому делегат зі Сваляви? А я скажу Вам, мої шановні: усе просто – в Поляну ніхто не хоче їхати. Там, окрім образливих слів, на адресу арбітрів, делегата, частенько лунають погрози фізичної розправи. А це для футболу, тим більше у вищій лізі, – неприйнятне явище.

Старт другого тайму характерний великою кількістю єдиноборств, у підсумку з порушенням правил. Акцентуватиму виключно на одному епізоді, де справді маю претензії до арбітра. Спочатку Ігор Гарлач цілком заслужено нагороджує Євгена Костика за грубу гру гірчичником, а на 53-й хвилині чомусь обмежується усним попередженням. Епізод відбувся в центрі поля – Євген втратив м’яч і, вже лежачи на газоні, вдарив свого візаві ззаду по ногах. Як на мене, друга жовта картка, як підсумок червона для Костика. У рефері своя думка. Я не звинувачую його, поскільки, на відміну від мене, у нього нема можливості поглянути відеоповтор і на прийняття рішення всього доля секунди.

На 61-й хвилині Іван Русин виконує штрафний метрів із 25. Після підступного рикошету удар усе ж парирує голкіпер «Вітязя».

А через 15 хвилин у матчі було встановлено кінцевий результат. В’ячеслава Ковтана захисники зносять перед штрафною. Нападник команди гостей сам і наважився на реалізацію вироку арбітра. І не прогадав. В’ячеслав майстерно виконав удар у ближній кут з 22 метрів. 2:2.

«Поляна» здала, а «Вітязь» додав. Хоча останнє слово усе ж було за підопічними Михайла Кондрі. Це була перша, додана до основного часу арбітром хвилина. Іван Русин отримує пас перед карним майданчиком і б’є у ближній кут. М’яч оминувся зі стійкою.

Як підсумок, достойний поєдинок побачили вболівальники. «Вітязь» зістрибнув з «Поляни», хоча ще в першому таймі його повинні були «винести» з поля гравці групи атаки команди господарів. Респект футболістам з Ужгородського району, які не пали духом після другого пропущеного голу, а навпаки додали фізично й тактично. Хоча хто-зна, можливо такий задум – приспати пильність суперника і завдати контрудар у відповідь використав чудовий теоретик і не менш блискучий практик, маестро Пінковський…

Віталій БІРОВЧАК

2 відповіді до “«Вітязь» зіскочив із «Поляни»”

  1. Олександр Мигович :

    В Поляні Пінковського поважають..та не тільки в Поляні..один придурок кричав на Піню шо той виходить за тех. зону і потім самі вболівальники Поляни заспокоїли того хворого та ніхто не погрожував розправою!!! на суддів в 1 таймі дійсно трибуни реагували по різному, але це футбол і рішення були спірні. 2 тайм пройшов більш спокійно і 2-2 це закономірно. пан Біровчак майже розізлився коли двоє чоловік підійшли та запитали де їх м”яч, який колись виграв якщо не помиляюсь Володимир Цанько. Відповіді окрім почервоніння “журналіста”-0..та він пропив пролунало з трибун…Адмін опублікуєте? .Дякую. і вибачення Пінковському за одного неадеквата

  2. Іван :

    На кожному стадіоні є пару неадекватів, які кричать невпопад, і Поляна не вийняток. Але не було тиску на арбітрів, чи погроз від фанів, як висвітлює Біровчак, були пару придуркуів, із яких один просто випивший ідіот, якого в жорсткій формі заспокоїли самі полянці! Але чомусь цього Біровчак не написав! Дійсно, мабудь трошки обідився, на зауваження вболівальника щодо невручення колись давно виграної “лобди”! Також хочу зазначити, що навпаки фанати висловлювали повагу до Піньковського, якого більше в Поляні поважають, ніж тренера Кондрю! А то, що один дебіл, в якого проблеми із мозгами, кричав на Пілньковського, є прикрим непорозумінням, але ніяк не постійним тиском! І до речі, градус напруги виріс саме тоді, коли гравець Вітяза, якого мали реально вилучати, почав відверто ламати футболістів, а до того часу, була нормальна атмосфера! Тому пане БЮіровчак, раз ви повернулися із довготривалого відпочинку, то прохання більш коректно висвітлювати події!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.