Суперкубок Закарпаття: виноградівський другий. У двадцятому…

04.11.2018 - 19:38

ФК «Севлюш» виборов почесний трофей.

DSC_2646

ФК «Севлюш» – ФК «Вільхівці» – 3:1 (1:0)

Минай. «Минай-арена». 4 листопада. 22 градуси тепла. Сонячно. 1000 глядачів.

Голи: Вашкеба Василь, 5; Реплюк Михайло, 64; Чонка Юрій, 77 – Габор Василь, 62+.

Арбітр: Митровський Михайло (Ужгород).

Асистенти арбітра: Шимон Юрій (Ужгород), Варга Іван (Іршава).

Спостерігач арбітражу: Бобаль Матвій (Ужгород).

Делегат ФФЗ: Наскалов Віктор (Мукачево).

Попередження: Бабич Андріан, 16; Вашкеба Василь, 32; Гибалюк Микола, 65; Пуканич Адріан, 90 – Андрусь Владислав, 9; Попадинець Володимир, 17; Мандич Юрій, 32; Нергеш Едуард, 71; Товт Володимир, 79.

ФК «Севлюш»: Козар Василь, Ковтун Василь, Бабич Андріан, Гибалюк Микола, Оржеховський Павло, Кольцун Пилип, Вашкеба Василь, Пуканич Адріан, Реплюк Михайло, Чонка Юрій, Чедрик Михайло.

Запасні: Русин Василь, Чейпеш Віталій, Остафійчук Олексій, Селезньов Артем.

Тренер: Слюсар Валентин.

ФК «Вільхівці»: Гринишин Віталій, Товт Володимир, Андрусь Владислав, Попадинець Володимир, Нергеш Едуард, Кривка Павло, Мандич Юрій, Куцин Іван, Крьока Михайло, Скунзяк Іван, Апіян Артур.

Запасні: Головей Олександр, Септа Олександр, Габор Василь, Матяш Михайло.

Тренер: Бучок Юрій.

Ще одне футбольне свято у вигляді Суперкубка Закарпаття на прекрасній «Минай-арені» подарувала щедра пізня осінь. А що відбулося воно за гарної погоди, то глядачі могли тільки подвійно радіти. Їх, до речі, перед матчем чудово бадьорив естрадно-духовий оркестр Головного управління національної поліції в Закарпатській області. Цей же ансамбль (що особливо приємно – разом із уболівальниками) виконав Державний Гімн України.

Перед матчем відбулася також традиційна командна фотосесія. Потім учасники матчу взялися за свою справу.

Склади обох суперників були, що називається, бойовими. Виняток становили тільки відсутні Роман Білінський (у «Вільхівців») та Мирослав Мудра (у «Севлюша»). Останній, до речі, травмувався на тренуванні буквально напередодні.

Першими атакували «Вільхівці», у результаті чого Артур Апіян пробивав штрафний. І якщо йому відкрити рахунок не пощастило, то вже на 5 хв. це зробив футболіст «Севлюша» Василь Вашкеба. Гол став результатом помилки суперника в центрі захисту. Утім, «Вільхівці» достойно сприйняли прикрий епізод, і команди продовжили діяти на зустрічних курсах і з хорошими швидкостями. Утім, із середини першого тайму ініціатива поступово перейшла до виноградівців. Вони здійснили близько десяти ударів. Окремі з них були доволі небезпечними. Зокрема, на 25 хв. атакував Василь Вашкеба, на 27-ій – Михайло Чедрик, на – 30-ій – Юрій Чонка… Та «пострілам» здебільшого бракувало точності. У «Вільхівців» найреальніший момент виник на 36 хв., коли дії своєї команди в нападі завершував Іван Скунзяк. Однак воротар та захисники чемпіона області спільно відвели загрозу. Отож перший тайм – 1:0 за «Севлюшем».

У перерві глядачів розважали естрадним співом, а ще голова ФФЗ Іван Дуран вручив подяки за вагомий особистий внесок у розвиток футболу Закарпатської області та з нагоди 125-річчя футболу краю й грошові винагороди ветеранам (хто був відсутній, тим передали – прим. авт.). Зокрема, серед них – Василю Пекару, Йосипу Теремті, Сергію Чейпешу, Василю Олагу (Виноградівський район), Михайлу Русину, Степанові Войтку, Іванові Диковцю, Томашу Пфайферу (Ужгородський район), Михайлові Деяку, Петру Носі, Миколі Чонці (Тячівський район).

Відтак настала черга другого тайму. У ньому знову більше атакували виноградівці. Так, на старті цієї «сорокап’ятихвилинки» хороші нагоди збільшити рахунок втратили Юрій Чонка та Пилип Кольцун. А на 62 хв. у «Вільхівців» інтригу в зустрічі посилив Василь Габор, реалізувавши одинадцятиметровий – 1:1. Утім, за 2 хв. хорошим потужним ударом Михайло Реплюк вивів свою команду вперед, а доволі активний протягом усього матчу Юрій Чонка, продемонструвавши індивідуальну майстерність, після чергової атаки своєї команди в центрі довів рахунок до 3:1. Могли футболісти «Севлюша» забити ще, та кілька разів учасно виходив із воріт Віталій Гринишин або ж, як у випадку з Адріаном Пуканичем, виноградівцям під час виконання ударів знову бракувало точності.

Юрій Бучок намагався врятувати поєдинок, здійснюючи серію замін. Та з одного боку, «Вільхівцям» не вистачало кращого завершення в атаках, а з іншого, – фізичних кондицій, щоб швидко й великими силами переходити до наступальних дій, хоч представник Тячівщини й старався. Загалом обидві команди показали гру, достойну суперкубкової.

Валентин Слюсар, тренер ФК «Севлюш»: «Матч відповідав за статусом суперкубковому. Виграє ж завжди той, хто більше реалізовує створених моментів. Звичайно, радий, що ми перемогли…».

Юрій Бучок, тренер ФК «Вільхівці»: «Наша команда зіграла дисципліновано, однак я більшого чекав від крайніх півзахисників. Також нам сьогодні забракло фізичних сил. Та в цілому хочу подякувати команді за сезон, адже в ньому ми досягли високих результатів».

Після завершення поєдинку присутніх вітав голова Ужгородської районної ради Руслан Чорнак. Він же разом із головою ФФЗ Іваном Дураном, заступниками голови обласної федерації футболу Віктором Качуром та Віктором Наскаловим нагородили тріумфаторів. Так, було відзначено суддівську бригаду у складі ужгородців Михайла Митровського, Юрія Шимона й Івана Варги, спостерігача арбітражу Матвія Бобаля (теж із Ужгорода), делегата ФФЗ Віктора Наскалова (Мукачево), за належну підготовку футбольного поля директора стадіону «Минай» Дениса Титчака, кращих гравців матчу Василя Вашкебу («Севлюш») та Василя Габора («Вільхівці»), головних тренерів команд за відмінну підготовку футболістів Валентина Слюсаря («Севлюш») і Юрія Бучка («Вільхівці»), президентів обох клубів Івана Матрунича («Севлюш») та Михайла Цірика («Вільхівці»). Звичайно, були командні нагороди й красень-кубок переможцю. До речі, це вже друга подібна звитяга «Севлюша» в трьох поспіль фіналах за останні три роки! А загалом у двадцятому розіграші!!!

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

ВІДЕО

ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.