ФОТО. Хуст приємно здивував любителів спорту України

22.10.2019 - 09:27

У місті Хуст 10 жовтня сталася важлива подія: тут після великої реконструкції відкрито спортивний комплекс «Карпати». Це справжній оазис спорту не тільки на Закарпатті, а й в Україні.

DSC_6739

Трохи історії. 20 травня 2016 року в Хусті відбулося виїзне засідання бюджетного комітету Верховної Ради України. Із інвестиційним проектом реконструкції хустського стадіону «Карпати» членів комісії ознайомили начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан та міський голова Хуста Володимир Кащук. Велику допомогу в підготовці відповідної документації надали народні депутати Верховної Ради України Валерій Лунченко, Іван Крулько, Михайло Ланьо, Валерій Пацкан, а також голова Закарпатської облради Михайло Рівіс, перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Дуран, депутат обласної ради Андрій Андріїв, відомий у бізнесі й футболі Йосип Браєр. Було й багато скептиків. Але голова бюджетного комітету Верховної Ради України, президент Федерації футболу України Андрій Павелко підтримав ініціативу, і хоч у державі були складні часи, запевнив, що кошти для такого проекту будуть знайдені.

Позаду майже три з половиною роки. Вони були непростими, і все ж роботи на стадіоні не припинялися. Багато людей приходили на допомогу, бо повірили в можливість створення великого спортивного центру. Генератором втілення ідеї в життя все ж були Валерій Лунченко та Володимир Кащук. Вони дотримали слова.

І ось настала важлива мить – відкриття спорткомплексу в м.Хуст. Це велика перемога усіх причетних до будівництва такого великого й потрібного об’єкту.

Урочистості з нагоди запуску спорткомплексу «Карпати» відкрив Хустський міський голова Володимир Кащук. Він був щасливим і щиро дякував усім, хто допомагав втілити заплановане в життя. Та найбільша його подяка стосувалася тих, хто виконував важку щоденну роботу. Голова запросив до центральної трибуни людей, завдяки яким ідея реконструкції «Карпат» була втілена в життя, зокрема Андрія Павелка – ексголову бюджетного комітету Верховної Ради України, президента Української асоціації футболу, Юрія Арестова – голову бюджетного комітету Верховної Ради України, Валерія Лунченка та Івана Крулька – народних депутатів Верховної Ради України, Ігоря Бондаренка – голову Закарпатської ОДА, Михайла Рівіса – голову Закарпатської облради. Біля чотирьох тисяч присутніх на стадіоні аплодисментами та оваціями подякували їм за докладені зусилля в будівництві потужного спорткомплексу на Закарпатті. Відкриття такого об’єкту – це надія на повернення миру в нашій державі.

Юрій Арестов, Валерій Лунченко та Іван Крулько привітали мешканців краю, подякували за допомогу й висловили сподівання, що цей спортивний комплекс дасть країні нових відомих спортсменів і стане об’єктом відновлення здоров’я всіх бажаючих.

Володимир Кащук, Ігор Бондаренко, Михайло Рівіс вручили відповідно Подяки Хустської міської ради, Закарпатської ОДА, Закарпатської облради містянам, які багато зробили для того, щоб свято відбулося, а також відомим тренерам та спортсменам. Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко вручив відзнаки УАФ причетним до відкриття комплексу. Особливо він тепло подякував Голові ФФЗ Івану Дурану, Хустському міському голові Володимиру Кащуку та народним депутатам Верховної Ради України Валерію Лунченку й Івану Крульку.

Такі ж щирі аплодисменти присутніх на святі лунали й на адресу юних учасників художньої самодіяльності міста, а овації та підтримку танцями отримав Народний артист України Павло Зібров, який виконав добре відомі всім пісні.

А потім на новий газон реконструйованого футбольного поля вийшли ветерани київського «Динамо», у складі якого були зірки світового рівня: Саленко, Яремчук, Кузнєцов, Дамін, Алієв та інші. Не менше відомих футболістів, правда, на рівні нашого краю, вийшло у складі команди Хуста. Це Джумурат, Дячок, Тома, Драгула, Попадинець, О. та Й.Браєри та ін., які прославили футбол Хуста далеко за межами міста. Матч був цікавим. Можливо, десь не вистачало швидкостей, але майстерність є майстерність.

У перерві знову Павло Зібров співав разом із трибуною. Настрій у всіх був піднесений і щирий. Люди на якийсь час відірвалися від буденщини і просто раділи життю.

Другий тайм був не менш цікавим. Гравці часто зривали оплески вщент заповненого стадіону. Результат гри не мав ніякого значення. Переміг футбол, на який так довго чекали в Хусті.

Спорткомплекс «Карпати» має велику практичну функціональність. Він може стати базовим центром для підготовки збірних із багатьох видів спорту. Легкоатлетичні доріжки відповідають усім вимогам. Натуральне і штучне стандартні поля задовольнять найвибагливіших. Тут є майданчики для змагань із гандболу, волейболу, баскетболу, тенісу, а сприятливі кліматичні умови стануть додатковим бонусом для підготовки збірних України з різних видів спорту. А це завантаження готелів, транспорту, пунктів харчування тощо. Ще й прекрасне географічне розташування перед поїздками за кордон наших спортсменів сприятиме цьому. Тут можна також організувати спільні тренування зі спортсменами Румунії, Словаччини, Угорщини, Чехії, Австрії, Польщі тощо.

Завдяки таким спортивним об’єктам, як спорткомплекс «Карпати» та іншим спортивним аренам області, ми можемо стати потужним центром розвитку спорту в Україні.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ,
Фото Анастасія ПЕНЗОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.