ФОТО. Усяка відповідальна робота звіт любить

07.02.2021 - 10:23

На базі Мукачівської футбольної академії «Мункач» відбулася звітна конференція ГС «Закарпатська асоціація футболу».

DSC_0565

Справді, усяка відповідальна праця потребує звіту. Отож і в ЗАФ підсумували зроблене. Після вирішення технічних питань, як ось з’ясування питання кворуму, вибору представників до президії, голів і загалом членів мандатної й лічильної комісій тощо заходу було дано старт під Державний гімн України та з хвилиною мовчання на знак ушанування футбольних діячів, котрі минулого року пішли із життя…

Присутні дотримувалися регламенту. Спочатку голова ЗАФ Іван Дуран прозвітував, як асоціація трудилася в період із 9 лютого 2020-ого до 5 лютого 2021 рр. Річний відрізок роботи виявився складним через пандемію коронавірусу. Отож насамперед кошти нашої громадської організації спрямували на боротьбу з COVIDом-19. Зокрема, допомагали, наскільки могли, і ветеранам футболу, і медичним закладам… Водночас за гірких реалій зуміли провести, хай переважно в урізаному вигляді, усі змагання. Найбільше постраждав тільки дитячо-юнацький футбол, оскільки юною зміною вирішили не ризикувати й змагання «заморозили». Про все це й говорив у своєму виступі Іван Петрович. Він порушив і інші актуальні питання, як ось щодо розвитку інфраструктури, підготовки арбітрів, виступів команд майстрів…

Відтак заступник очільника ЗАФ Віктор Наскалов оприлюднив інформацію про фінансову діяльність асоціації. Притому зазначив, що матеріальну допомогу вдалося надати для 130 осіб, а також ветеранам Мукачева, котрі блискуче виступили у чемпіонаті України, посівши перше місце.

Далі звітували голови комітетів. Голова комітету з проведення змагань Віктор Качур зазначив, що в повноцінному форматі через поширення пандемії вдалося провести тільки Зимову першість області, та все ж усі основні змагання завершили. Знову ж таки: за винятком дитячо-юнацьких. Зокрема, не пощастило організувати й традиційний, один із кращих в Україні міжнародний турнір на честь Андрія Гаваші. Були також окремі незіграні матчі, завчасне сходження з дистанції ФК «Поляна», та корабель ЗАФ витримав коронавірусний шторм і прибув до своєї гавані фінішу.

Михайло Митровський, голова комітету арбітрів, повідомив: команди області зіграли 212 офіційних матчів. Серйозних зауважень до дій арбітрів не було. А найголовніше, що коли з 2015 до 2019 років не мали жодного нового судді, то тепер у футбольне середовище влилася перспективна зміна. Це найближчим часом повинно дати свої якісні плоди.

Іван Головко, голова контрольно-дисциплінарного комітету, підкреслив: арбітри у 2020 році зафіксовали 34 вилучення. Раніше було й під 200, проте й матчів команди грали значно більше. Утім, інциденти практично відсутні, за винятком двох зустрічей: «Карпати» (Рахів) – «Поляна» та «Поляна» – «Севлюш». Іван Станіславович запропонував червоні картки вилучати й надавати в ЗАФ, щоб уникати можливих маніпуляцій із боку тренерів, а також приділити увагу проблемі відеовідтворення матчів (останні не завжди записують у повному обсязі).

На пропозицію голови ЗАФ І.Дурана присутні оптимізували склад виконкому. Виявилося: серед членів останнього були й такі, котрі не взяли участі в жодному засіданні. Отож відтепер до названої структури входитимуть 16 осіб: сам очільник асоціації, а також Станіслав Сухан, Мирослав Щербей, Віктор Качур, Віктор Наскалов, Владислав Безик, Іван Грабар, Георгій Жбора, Іван Каменца, Іван Ковач, Валерій Куцин, Іван Матрунич, Олександр Переста, Степан Селменський, Олександр Чегіль і Олександр Ціва.

Роботу ЗАФ визнали задовільною, а за підсумками роботи прийняли постанову в попередньо сформованому проекті з доповненням першого заступника голови асоціації С.Сухана: задля уникнення хаосу у футбольному господарстві, попередження спроб утілити в житті різноманітних маніпуляцій у зв’язку з адміністративною реформою запровадити мораторій на створення нових футбольних організацій до надання відповідних рекомендацій Української асоціації футболу.

Слід сказати, що практично з усіх питань активно висловлювалися делегати з місць. Отож найзлободенніші питання підлягали достатньому колективному обговоренню.

Останнє питання «Різне» – присвятили нагородженню кращих. Відзнаку УАФ і комплект форми отримала Тячівська районна федерація футболу як краща в 2019 році (через коронавірус нагородити не вдалося раніше). Почесні грамоти УАФ отримали голова комітету арбітрів Михайло Митровський та президент ФК «Ветеран-Мукачево», член Виконкому ЗАФ Олександр Переста, відзнаку УАФ – Іван Грабар, очільник Тячівської районної федерації.

Крім того, відзнаки обласної асоціації футболу за вагомий внесок у розвиток крайового футболу вручили: президентам клубів Івану Матруничу («Севлюш» Виноградів), Сергію Чопику («Середнє»), Сергію Штадлеру («Карпати» Рахів), Михайлові Цірику («Вільхівці»), Адальберту Борбелю («Вишково»), Михайлові Бричу («Боржавське»), Тетяні Когутич («Н.Коропець»), Ярославу Форнвальду («Беркут» Бедевля), Вадиму Мердеєву («Ф.Медвідя» Бобовище), Михайлові Балабану («Карпати» Дубове), Михайлу Поповичу («Руське Поле»), Ігорю Грабару («Авангард» Тересва), Володимиру Химичу («В.Коропець»), Івану Цимбалу («Боржава» Довге), Сергію Караслаю («Заріччя»), Сергієві Лупаку («Сільце»), Тарасу Шкирті («Верховина» Міжгір’я), Михайлу Лабі («Невицький замок ОК ДЮСШ» Невицьке), ветеранові футболу Вахтангу Карібову (зокрема й із нагоди 60-річчя).

Конференція завершилася екскурсією, яку територією Мукачівської футбольної академії влаштував спортивний директор МФА «Мункач» Золтан Сільваші. Він продемонстрував присутнім сучасні умови, у яких тренуються, харчуються, поживають та відпочивають 115 юних обдарувань футболу.

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

 Постанова звітної конференції

ГС «Закарпатська асоціація футболу»

6 лютого                                                                               2021 року

Заслухавши та обговоривши звіт голови ГС «Закарпатська асоціація футболу» (далі ГС «ЗАФ») Дурана І.П. про роботу обласної асоціації за період із 8 лютого 2020 року до 5 лютого 2021 року, звітна конференція відзначає що діяльність ГС «ЗАФ» у звітному періоді зосереджувалась головним чином на проведенні аматорських змагань, якісному покращенню інфраструктури та ефективній допомозі учасникам змагань та ветеранам футболу.

Усі заплановані змагання серед аматорських команд були проведені, незважаючи на карантинні обмеження. Значно покращилася робота з виховання молодих кваліфікованих арбітрів. Покращилася матеріальна база, значно збільшилась кількість якісних натуральних і штучних полів стандартних розмірів.

Значного успіху досягли професійні команди нашого краю. ФК «Минай» дебютував у прем’єр-лізі України. ФК «Ужгород» лідирує у чемпіонаті Другої ліги України. Дорослий склад команди МФА «Мункач» вдало виступає в аматорському чемпіонаті, а юнаки вийшли до фінальної частини змагань Еліт-ліги ДЮФЛ України.

Відмінно виступили закарпатські ветерани на всеукраїнському рівні. Команда «Карпати-ветеран» (Мукачево) в сезоні 2020 року завоювала золоті медалі чемпіонату України серед ветеранів 55 років і старші.

Надана ефективна матеріальна допомога ветеранам та активістам футболу під час складної епідемічної ситуації.

Роботу Виконавчого комітету ГС «ЗАФ» за звітний період рахувати задовільною).

Чергова конференція ГС «ЗАФ» постановила:

  1. Інформацію про роботу обласної асоціації за період із 8 лютого 2020 року до 5 лютого 2021 року – взяти до відома.
  2. Продовжити активну роботу з розвитку дитячо-юнацького та дорослого аматорського футболу.
  3. Покращити роботу з виховання молодих арбітрів, забезпеченню достатньої кількості кваліфікованих арбітрів для якісного проведення змагань з футболу.
  4. Надалі зміцнювати співпрацю з районними та міськими федераціями (асоціаціями) футболу та іншими колективними членами ЗАФ з метою розвитку футболу.
  5. Продовжити роботу в організації навчання та підвищенню кваліфікації тренерів.
  6. Звернути особливу увагу на стан інфраструктури спортивних споруд та безпеки проведення змагань.
  7. Контроль за виконанням рішень звітної конференції ГС «Закарпатська асоціація футболу» покласти на голову ГС «ЗАФ» Дурана І.П.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.

Додай віджет турнірних таблиць собі на сайт

Основні плюси нашого віджету:
- автоматичне оновлення
- офіційні дані
- не впливає на твій сайт
- можливість додаткового налаштування таблиць

Базовий код:

Для додаткового налаштування віджету, в кінці запиту src можна додати:
- виділити команду 21: &selectteam=21 (номер команди можна дізнатись, натиснувши на її назву у таблиці у ссилці, номер буде визначено параметром team)
- приховати колонку 3: &hc3=y (так само і з іншими, крім 1,2,9: &hc[номер_колонки]=y)

Приклад:https://zaf.org.ua/?page_id=5001&selectteam=20&hc3=y&hc4=y&hc5=y&hc6=y&hc7=y&hc8=y - виведе таблицю з виділеною командою Тячів, без 3,4,5,6,7,8 колонок.